kihelkonna - mazmurkšķa skola 2 [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa skola 2 [12. Sep 2014|16:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]



tas labi, ka nav jāpērk darba burtnīcas. toties katrai grāmatai un burtnīcai ir citādāks izmērs, un vajadzīgi citādāki vāki. regulāri slāju uz patālo grāmatveikalu. ik pa laikam uzpeld kāda jauna burtnīca (tās rodas par fonda naudu), un dabū nu vāku. vajagot. no skata burtnīcas kā burtnīcas, bet cita platāka, cita šaurāka. dienasgrāmatas ir šaurākas, un citas vēl citādākas. šorīt nāca priekšā "mūzikas burtnīca 1. klasei", kas ir pilnīgi burtnīcas izmērā, bet par dažiem milimetriem augstāka, un attiecīgi neiet nevienos vāciņos. varbūt tā ir Zvaigznes ABC atriebība darba burtnīcu nepircējiem.

mūzikas skolā savukārt vajadzīgs čells. biju domājusi, ka mazos čellus dod mūzikas skolā (citās skolās vēl aizvien dod), bet šajā nav. variants ir nopirkt un vēlāk pārdot. vajadzīgs 1/8 čells, un to neviens nekur nepārdod. nākamais pēc izmēra ir 1/4, un to daži pārdod. pašlaik top sadarbība ar kādu manu attālu paziņu, kurš nolēmis saremontēt savu 30 gadus veco padomijā ražoto 1/4 čellu. viņš priecīgi ziņoja, ka čells ir lieliskā kārtībā, tikai steķītis nav un stīgas jāmaina, tūlīt nesīšot pie meistara. ā, un korpusam stūris nobružāts. pie meistara noskaidrojās, ka jāmaina arī čehols, un lociņš vispār ir vijoles lociņš. laikam atsevišķi fragmenti no korpusa tiešām ir kārtībā!

čellu spēlējot (skolotājas kabinetā ir) no mm sejas nezūd smaids. tas ļoti runā skolotājai par labu.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:12. Septembris 2014 - 17:20
(Link)
aha un nākamā gadā izmēri atkal ir par pāris mm citādi un neder neviens no iepriekšpirktajiem vāciņiem
sapukojos, kuršos nopirku nocenotu tapešu rulli un uztaisīju vāciņus pati. pie kam ar vienu rulli pietiek visam pamatskolas laikam.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:13. Septembris 2014 - 12:03
(Link)
Pirms gadiem desmit RaKas veikalā Kalniņa ielā varēja piegriezt vāciņus, kādus nu vajag.
Tiesa, nav ne jausmas, vai tas veikals vēl ir un vai pakalpojums vēl eksistē.