ES ir kengurs - Komentāri

About Komentāri
laivu brauciens ( 26 - 28 juulijs )30. Jūlijs 2004 - 12:14
Vis saakas pavisam nejaushi, kad kursabiedrene ar viiru, braali un veel vienu dzheku bija izdomaajushi braukt ar laivaam, bet tad vinja vienkaarshi taapat izdomaaja arii man nosuutiit iiszinju ar piedaavaajumu piebiedroties.Un kur gadiijies kur ne, protams uzkjeeros, jo kam gan negribeetos aizbraukt ar sen neredzeetiem cilveekiem izklaideeties briivaa dabaa.Taa nu mees kompaanija bijaam nolasiijushies.Viena probleema, ka nezinaajaam pa kurieni brauksim, bija divas iespeejas: gauja un salaca. Kak vsjegda izlemts tiek peedeejaa vakaraa - gauja, marshruts gaujiena -strenchi

Taada viena probleema rodas, jo vajadziiga laiva, man ir laiva,kas atrodaas vecmilgraavi,un kustinaata peedeejo reizi ir gadu atpakalj.Sazin kas ar vinju vareeja notikties, staavot somaa un nekustinot.Taapeec jaabrauc pakalj vinjai uz vecmilgravi, kaut pats dziivoju centraa. Tachu 5 dienas peec kaartas liidz braucienam, man ir darbs. peedeejaa dienaa straadaaju liidz 20:00.Veel interesantaaka ir nokljuushana no darba uz vecmilgravi, jo jaabrauc uz maajaam peec dreebeem un tad tikai peec laivas.

Aizbraucu uz maaju, savaacu mantinjas, braucu uz graavi. Graavi ierodos veelu kautkur starp 22:00 un 23:00. un veel ir jaapaarbauda vai ar sasodiito laivu viss kaartiibaa. vajadzeeja jau piepuust bet kuram ta gribeetos.tapee izvilku tikai no somas un paskatiijos vizuaali vai nav kas traks. nebija nekas taads uz ko baigi skatiities tapee mochiiju guleet jau pusnaktii.No riita 6.53 vilciens. Skaidra lieta ka negribu tik agri celties, bet ko vajag to vajag.

No riita pieceelos, aizgaaju uz vilcienu un braucu uzZemitaaniem, kur savaac mani un Imi no stacijas ar mashiinu un taalaak braucam ar auto. Skats gan bij labs, kad es gaaju uz staciju, viena mugursoma uz muguras kuraa laiva, otra mugursoma uz veedera, kuraa dreebes, un pleca soma uz labaa pleca.(skats zashibisj).

braucaam kkur 2h liidz Gaujienai, tur izseedinaaja 3 cilveekus tai skaitaa mani a paareejie brauca uz strenchiem nolikt mashiinu, lai maajaas vareetu tikt peec 3 dienaam, un tad vinjus atveda ar citu mashiinu vieteejie radi apakalj uz gaujienu (tas viss ilga apmeeram 2 h). Kameer tie vizinaajaas mees 3 dzheki puutaam laivas. Process nebija ilgs, tapee diezgan aatri bijaam pabeigushi darbus un gaidiijaam kad atvediis abus apakalj. Seedeejaam dzeeraam alu, plaapaajaam.visi sagatavoshanas darbi norisinaajaas zem tilta, bljin stuulbie odi uzbruka kaa nelabie, un zem tilta bija taads sliipums un apbeerts ar akmenjiem.seedeejaam taa un izdomaajaam visaadas speeliites ar akmenju meshanu uudenii. bljin taa reecaam.3 idioti meetaajas ar akmenjiem arii labs skats.galu galaa sagaidiijaam un atpeldeejaam nokrasta.

3 laivas 5 cilveeki, es biju laivaa viens paareejiem bija iespeeja ik pa laikam nomainiities, ja nu gadienaa ir piekusis, kas man bija noliegts.Taaa meees peldeejaam kaadu laiku, liidz bija pakjerts digitaalais fotoaparaats, kuram tika nosliicinaatas baterijas pirmajaas divaas stundaas, tad atlikusho laiku focheejaam ar Siemens S55 mobilaa telefona fotokameru un veel ericsons kautkaads bija, kvalitaate buus shvaka. pusdienaas piestaajaam ap 15:00, parijaam da i braucaam taalaak. pa upi peldot ik pa laikam uzraavos uz kaadu seekli kuraa iespruudu tikai es, jo mieriigi nevaru papeldeet, vajag izmeegjinaat kko savaadaaku nekaa citi. Uz pashas upes nekas traks nenotika, izdzeeru 4 litrus alus, tas arii viss. Piestaajaam ap 21:00 uz nakts miitni, skaidra lieta ka Igaunijas pusee. Paskaidrojums, gauja tajaa pusee ir tieshi uz latvijas un igaunijas robezhas, sadala latviju un igauniju.Drausmiigi labu vietu atradaam, no krasta vareeja redzeet ka ir kautkaada kempinga vieta, bet neskaidri, izkaapaam krastaa, un tiktieshaam baigi labi - ugunskura vieta, malka, mietinji zemee(metaala) uz kaa vaariit da jebko ko vien veelies, ja vien katls liidz.labs variants bija tas, ka drausmiigi vajadzeeja paciiniities ar bruuno laaci, un kaa nu ne, tur arii sausaa WC bija, kuraa protams arii WC papiirs bija.mees bijaam apstulbushi.Taisiijaam vakarinjas, kurinaajaam udzhinju, kraameejaam mantas aaraa no laivaam, manaa laivaa visas mantas totaali izmirkushas, naacaas zhaaveet visu vakaru.arii guljammais bija izmircis visas sausaas dreebes arii, visas somas, viss viss VIIISSSS bija slapsh.bljin. tur bija divas udzhinja vietas, pie viena udzhinja bija iespeeja taisiit eest, jo labi ieriikots tureetaajs (katla vai pannas vai kautkaa tml.), bet otrai vietai apkaart bija uztaisiits taads kaa vigvams ar 4 lieliem gariem kokiem, uz kuriem sakarinaaju visuas savas slapaas dreebes un guljammaisu.taa arii liidz nakts vidum bija izzhuvis visss. kad labi paeests tad vareeja arii dzert shnjabi, man bij liidz 0,5 ko diemzheel nespeeju pabeigt liidz galam.Bet za to man atveeraas muuldaamais un taa vien nevareeju aizveerties, visaadas mulkjibas gvelzu bez savas jeegas.Ar guleeshanu bija taa ka 3 vienaa teltii 2 otraa. Es tur jur tie 2. Bet taa kaa mees abi iegaajaam teltii un tur veel turpoinaaju mociit savu shnjabi, tad pamazaam izraisiiju vinja nepatiku pret manu muldeeshanu un vinjsh aizgaaja guleet citur,aiz buudinjas kuraa malka glabaajaas.skats bija labs.

otraa dienaa pieceelos teltiiviens galva nesaap, bet poha reaalaakaa, taada dziive. visi saak braukt augumaa ko es esu muldeejis visu nakti, ka nav bijusi iespeeja guleet.ai... uztaisiijaam brokastiis riisus, ko ieprieksheejaa dienaa bijaam uzvaariijushi, divreiz vaariiti riisi.:DDDDDDD taa arii paeedaam un braucaam taalaak.pa celjam ja nemaldos nekas interesants nebij, ja nu vieniigi, ka dzert drausmiigi gribeejaas un bijaam izdzdeerushi 8 litrus avota uudens un bija beidzies taapeec vajadzeeja atrast kaadas maajas vai avotinju un uzpildiit. pirmaas gadiijaas lauku maajas, eh kaa aizgaaju pakalj uudenim. Redzu pa pljavu dzenaas zirgs, pie zirga piesiets kautkas liidziigs arklam, tachu tas bija kautkaads sienu vaaceejs, uz kaa seedeja veca sieviete. skats baigi labais, sauliite spiid, notiek tas diivainais proces pa lauku un veel blakaam staarkjis pastaigaajas, kruta, mani aizskaara visdziljaakie lauku instinkti :))) pieeju tuvaak laukam, tantuks apstaajas un es vinjai prasu vai kkur nevar uudeni izrakt, shii skaidraa latvieshu meele saka, lai tik dodos maajas virzienaa tur ir ljaudis kas paliidzees. PIeeju pie maajas un tiktieshaam ieraugu veel divas skaistaa dzimuma paarstaaves mammu un meitu, abas veshinju mazgaa. bet bez sunjiem jau arii nevar, tapee arii sunji saak riet man virsuu. labi ka seeta bija ap maaju, par ko nobriiniijos, kam vajadziiga seeta taados laukos, un , bet nekas traks, jo tie sunji,kaa saciija saimnieki, nekozh tikai rej, kas arii apstiprinaajaas attaisot vaartinjus valjaa uzprasiiju vai nevaru sadabuut uudeni uz ko laipni man atbildejaa pozitiivi un paraadiija kur ir aka, veel paprasot vai es maaceeshu sadabuut to uudeni augshaa no akas, pasmeejos un gaaju pie akas piepildiit savu bondzeli ar uudeni, atvadiijos un prom vien biju. taalaakajaa celjaa bez paarsteigumiem.atkal pusdienas un taalaakaireeshanaas.otrajaa pusee dienas tikai atjeedzos taakaartiigaak no pohas un vareeju pilnveertiigi aireet.jaa pareizi, braucu laivaa kopaa ar klasesbiedreni, bet vinja taa arii nevienu gabalinju nepaaireeja, jo ritiigi nemaaceeja, tapee noaireejos 2dienu arii vienspats, kad bija pienaacis ap 21:00 tad saakaam mekleet naktsmiitnes vietu, bljaaviens mekleejaam veselu stundu, bet atradaam, protams odi paarpaareem. shii te vietinja sliktaaka, nav ne malkas taadas, ne tualetes, nekaa taada, pashi taisiijaam, bet tas nav shkjeerslis, jo mees ne tikai to vien vareetu. aatri sataisiijaam vakarinjas paeedaam, padzeeraam bik alinju, staigaajaam kaa lunatjiki, lai izvairiitos no odiem, jo noseedeet vai arii nostaaveet vienkaarshi nebija iespeejams.5 cilveeki staigaa pa pljavinju, eed un sarunaajas savaa starpaa, arii labs skats.paeedaam i guleet. shoreiz mani nenjeema dzheks savaa teltii naacaas mainiities teltiim.

riits, pamostamies visi nogurushi, tikai shajaa riitaa mani saaka gruziit par to ka drausmiigi skalji esmu kraacis.kaa man staastiija, aizgaajaam guleet,bishinj par shoto runaajaam un uzreiz peec 5 sekundeem saaku kraakt.ko padariisi, reiz man taa sanaak.brokastis un prom taalaak, jo daudz jaabrauc.ieseedaamies laivaas ibraucam. shoreiz ieseedos laivaa ar dzheku, lai var arii atpuustie, jo cik ta var aireet viens.za to visu laiku lietus lija, bet nieki vien, iztureejaam ap 18 bijaam galaa, meegjinaajaam zhaaveet laivas, kas ir nereaali, ja lietus liist. baazaam slapjas laivas somaas, paarvilkaam sausaakaas dreebes un ideaala jushana, viens meegjinaaja nopeldeeties, bet nesekmiigi, auksts uudens bija, un pats ar bija nosalis, sagaidiijaam mashiinu un braucaam maajaa.

jes paldies dievam prom no slapjuma un uudens

paldies par aplausiem un pukjeem
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Top of Page Powered by Sviesta Ciba