Pussprāguša galda hokejista piezīmes - LGHF valdes sēde 16/02/2018 [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

LGHF valdes sēde 16/02/2018 [Feb. 17th, 2018|08:00 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

   Negaidīti (dienu iepriekš) tika izziņota maza valdes sanākšana (Blūmentāls, Kalniņš, Caics, Belševics, pa tālsakariem ēdām nervus arī Žubeckim un Mik. Saulītim) par budžeta tēmām. Vienkārši runājot, lai arī no malas izskatās, ka naudas ir dohuja un vēl trīs Hirosimas, Zviedrijas vojāža mums iecirtīs pamatīgu robu — jo mūsu pontu mētāšana (t.i. aizraušanās ar ārišķībām) maksā dārgi, turklāt Viņa Majestāte vairs negrib ņemt nost no vieniem pasākumam iedalītās naudiņas priekš citu notikumu finansēšanas un esot labāk iztērēt to naudu tieši tam, kam tā iedota. Tā, "Sarauj" nākošreiz tiek plānots Olimpiskajā centrā, galvenie iemesli — KV priekš tādiem bariem nav kur apgriezties un nav autostāvvietas. Tikai OSC maksā reizes septiņas dārgāk. Es, izdzirdējis to summu, panikā žēli iekviecos, ka labāk tad jau pameklēt skolu ar autostāvvietu blakus, bet netiku izdzirdēts. Tāpat kā netieku izdzirdēts ar savu viedokli par mūsu bezgalīgajām kausu rindām, kuras tikai naudu tērē. Normāli vienās sacensībās ir viens kauss!

   Lai gan mums vēl nav skaidrības, cik tieši būs jāmaksā, skaidrs ir viens: naudas būs par maz un jāpiemaksā būs, ja vien nejauši vētra neizmetīs krastā kādu nomaldījušos spāņu Zelta flotes kuģi, kuru mums izdosies pirmajiem aptīrīt. LGHF valde ar četrām par un vienu (mani) pret izlēma veltīt braucienam akurāt pusi no šogad valsts kopumā piešķirtās naudas, t.i. 4227 eiras. Viena pati viesnīca maksās dārgāk, un ir vēl ceļš. Atliek cerība uz pašvaldībām, kuras varbūt apmaksās kādu daļu. Mana pārliecība bija, ka vajag paredzēt rezervi un ka vispirms ir jānoskaidro obligāto un neizbēgamo izdevumu līmenis, un tikai tad varēs lemt par operācijas budžetu. Es vēl ieminējos, ka mēs vispār varētu iztikt bez autobusa, ja viesnīca tuvu vietai — prāmis turp un atpakaļ, autobusu diviem braucieniem var dabūt arī tajā galā un nesmērēties ar to firmu, kura par mūsu naudu mūs izmanto savu psiholoģisko kompleksu apmierināšanai. Vai pat ar vietējo sabiedrisko transportu; ieinteresētais Caics metās pētīt un konstatēja, ka tas līdz Eskilstūnai maksā kādus 10 eiro no deguna. Tomēr galu galā tika nolemts uzticēties autobusu firmai. Varbūt tas tā nebūtu, ja mēs būtu iepriekš brīdināti un varējuši kaut ko izskatīt iepriekš, nevis atnākuši un uz sitienu spiesti lemt par nezināmu tēmu.
   Starp citu, es visai nopietni apcerēju ideju nopirkt lielu armijas telti un tā pamatīgi ietaupīt par viesnīcu. Citos gados arī varētu noderēt.
   Tā kā Intaram pēc pagājušās reizes kļūmes radusies liela nepatika pret viesnīcu izmeklēšanos (kam tas galu galā jādara, nebraucējam viņam, vai?), tad šoreiz atbildība par viesnīcas izvēli būs kolektīva un Intars tikai izpilda doto pavēli. Tiesa gan, mēs vienalga rīkojāmies pēc pagājušās reizes principa "ka tik lētāk", jo lētākais piedāvājums Eskilstūnā ir reizes piecas dārgāks par tādu Liberecā. Bet tas miests vismaz nav kalnains. Nu vismaz ne TIK.

   Kaut kādu daļu no izdevumiem nosegs pašvaldību stipendijas, tāpēc vēl nav skaidrs, cik tieši liela būs piemaksa. Bet orientējoši jābūt gataviem uz 135 eirām (ja paveiksies — mazāk) visiem, kas neietilpst absolūti vajadzīgo sarakstā. Pirmām kārtām tas attiecas uz vairumu openistu. (Dabiski, es ieminējos, ka finansu krīzes apstākļos bez speciāla foto- un citāda korespondenta līdzvazāšanas manā personā arī var iztikt, bet tapu nokušināts.)

   Runa, precīzāk, kopīga aprunāšana, gāja arī par ļaudīm, kuri nav spējīgi uztvert kritiku vai skaudības pārņemti un tāpēc metas viesgrāmatā kasīties. (Man valdē ieteica ignorēt viesgrāmatu un rakstīt savā stilā tālāk, bet es arī tāpat līdzīgās reizēs parasti pārstāju uz kādu laiku to lasīt.) Bet no tā kašķa bija savs labums — viena potenciāli profesionāla rindiņu apkopotāja vismaz uz laiku tika ievilkta mūsu tīklos pareklamēt sporta veidu, kura publicitātē viņa pati ir ieinteresēta. Ko es pie tam domāju par viņas rakstu līmeni, labāk publiski neizteikšos (jo šai tēmā tāpat jau pārāk lielā mērā jūtams personisko attieksmju jautājums profesionāla vērtējuma vietā), svarīgi, ka tas ir augstāks kā par Ventspili saitā rakstošajam Rimantam (kurš sazin kāpēc vispār par mums atceras un raksta aiz tīrās filantropijas, kas tekstos arī ir jūtams).

   Tomēr gribētu visiem atgādināt, ka raksti mēdijos parasti netiek rakstīti tādēļ, lai kādam pakasītu aiz auss. Un kad tiek, tad par speciālu samaksu ;) Mums ir jāraisa kaut minimāla interese par sevi, un ar nepamatotu pašslavināšanu vai ciparu pārrakstīšanu pusē raksta tas nav sasniedzams. Problēmas ar šādu lietu saprašanu mūsu mazajā un pārlieku savstarpēji saradotajā zemītē reizēm rodas pat pieaugušiem cilvēkiem, bet nesaprašana nav attaisnojums.

   Toties priekš ķeksīšrakstiem (kurus raksta nevis lai kāds tos lasītu, bet lai tie formāli būtu) mums parādījusies izdevība un nepieciešamība. Mūsu iepriekšējā atskaitē par Jēkabpili valsts budžetam (lai saņemtu naudu) ielikts ķeksītis arī punktos "11-16 publikācijas plašsaziņas līdzekļos" (raksti, ziņas un intervijas TV, radio, e-portāli, papīra presē), kas liks mums (vismaz man) darīt vairāk kā parasti, un... "vismaz 2 atsevišķi sociālo tīklu konti šīm sacensībām". Zinātāji saprot, ka tas tikai sašķels informāciju (ar saitu un feisbuku, kuru šai jautājumā ved Kristaps, pilnīgi pietiek), bet nekā darīt. Uzcepu pāris eventus draugos.

   No pozitīvā atzīmēšu domu par atteikšanos nākamgad no reklāmas akcijām pie Rīgas "Dinamo". Teiksim kā ir, mūsu prestižam šāda sadarbība nenāca par labu "Dinamo" parādīto rezultātu dēļ — šobrīd vadošie Latvijas hokeja sportisti esam mēs, nevis ledus hokejisti. Nu jā, manu attieksmi ietekmē arī paša nesen uzradusies personiskā alerģija uz arēnu "Rīga", bet to jautājumu vienalga nenoteicu es.

   Uzpeldēja doma par kolektīvu braukšanu uz Tallinn Cup 7. aprīlī, bet tur vajag kādus 30 cilvēkus, lai atmaksātu autobusu (tad ceļš varētu vilkt 10 eiras no snīpja).

   Līdzšinējās informācijas apkopojums

Jēkabpils spēļu reklāma jūtubē (kas baidījās par iespējamo vietas trūkumu — kā redzam bildēs, tur ir sporta manēža, vieta būs)
Radio1 reklāma Pasaules labākie satiksies Jēkabpilī!
LGHF saitā par Latvia Open
LGHF saitā par Pasaules Klubu čempionātu
Abi eventi feisā
PKČ draugos
LO draugos

===
Apdeiti:
Akaunts tviterī
Radio 1 par logotipu
"Brīvajā Daugavā" Zarinieka intervijs
Mikus "SC": BJC “Laimīte” Jēkabpilī centīsies aizstāvēt titulu
Jēkabpils portālā
"Brīvā Daugava", fotogalerija: Jēkabpilī pasaules līmeņa cīņas galda hokejā
Jēkabpils laiks: Jēkabpilī pulcējas galda hokejisti no 10 valstīm
Дельфи: Российская команда выиграла в Латвии
SC: BJC Laimīte tiek gāzta no troņa
SC: Latvia Open 2018 visu pjedestālu aizņem ārzemnieki
Oficiālie rezultāti
LGHF: Latvia Open 2018 pjedestālu ieņem ārzemju spēlētāji
Pasaules Klubu čempionāta kauss aizceļo uz Krieviju

SPb: Дебют Екабпилса в суперсерии Мирового тура
SPb: Клубы встретились в Екабпилсе (I daļa)

   Starp citu, pagaidām mēs atklāti zaudējam SEO kariņu komercijai. Gugļa pirmajā lappusē tikai divas no pirmajām desmit atsaucēm, meklējot "galda hokejs", nav uz veikaliem — oficiālais saits (2. vietā) un Vikipēdija (5. vietā). 15. vietā Sportacentrs, 18. un 19. — spēle Laimītes GH tubes kanālā, kurš neaktīvs jau 5 gadus, un Laimītes saits. 5 no 20.

=====

Par pagājušo turnīru, kur es paliku 52. no 60, ieskaitot piecus no AL klātnākušos: man vnk nebija laika spēlēšanai, klase man ir kritusies, bet ne tik ļoti. Un nebija laika arī pēc tam kaut ko no sevis uzrakstīt, tikai oficiālo kancelejas atskaiti.
linkpost comment