zudušais laiks - rociet mani uz kalna, ja viņš tomēr bija jēls [entries|archive|friends|userinfo]
kants

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| dienišķā maize augustīns mācamies vāciski sirdsapziņa franču gardumi dievišķais Šrēbers ]

rociet mani uz kalna, ja viņš tomēr bija jēls [11. Sep 2019|21:27]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

kalmārs tik bieži ir gumijzolīgs, ka man daudzus gadus vajadzēja saņemties, lai uzdrošinātos pats mēģināt pagatavot skaisto, balto fileju, ko par nieka naudiņām tirgo visi lielveikali. pārsteigums bija patīkams!
kā izrādās, jādara tā:
kalmāra gabals jānoplaucē, tad tam jānovelk no vienas puses biežā āda.
eļļa (t.sk. drusku sezama) apcep sīpolu un ingveru, tad pievieno strēmelītēs sagriezto kalmāra fileju, citronu sulu, ziveni un piparus, un cep uz lielas uguns 3 minūtes maisot. sanāk maigs kā zivju zefīrs!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]mako
Date:11. Septembris 2019 - 22:19
(Link)
Kas šai kontekstā ir zivene?
[User Picture]
From:[info]kants
Date:11. Septembris 2019 - 22:22
(Link)
aziātu zivju mērce (ar viņu gan gandrīz viss garšīgs)
[User Picture]
From:[info]mako
Date:11. Septembris 2019 - 22:25
(Link)
Neesmu ne reizi garšojis. Būs jāpamēģina.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:12. Septembris 2019 - 11:52
(Link)
noteikti iesaku - lieliska lieta, ko likt sāls un sojas mērces vietā
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:12. Septembris 2019 - 12:04
(Link)
pašu ziveni vabuka garšot nē, bet gatavošanā tā ir labas garšas pamatu pamats