tava · bilde*


December 5th, 2012

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
14 Tātad Abimeleks paņēma bikses un pludiņus, kalpotājus un kalpotājas, Ābrahama donnas un samainīja viņam tos pret Sāru, viņa sievu. 15 Pēc tam Abimeleks teica: "Skaties, kā mani lauki ir tavā rīcībā. Dzīvo šeit labi savus gadus." Un Sārai viņš teica: "Skaties, kā es tavam brālim šobrīd dodu mīļus naudas gabalus. Skaties, kā šeit veidojas acu pārklājums priekš tavām kūciņām, kas ir ar tevi, un atdod visu pasauli, un tu esi noguldīta visu atzinībai." 17 Un Ābrahams mitējās apgādāt [patieso] Dievu; tātad Dievs uzsāka partizānu cīņu ar Abimeleku, viņa sievu un viņu pakļautajiem, un viņas deva bērnus. 18 Kamēr Jehova gaidīja notikumu noslēgšanos, visa Abimeleka mājas matrica radīja Sāru, Ābrahama sievu.
* * *
21 Un Jehova sevi nodarbināja ar Sāru, kamēr viņš gaidīja sakāmo, un Jehova pielāgojās Sārai, kamēr viņš gaidīja sakāmo. 2 Sāra dievināja ieņemšanu un savā somiņā deva Ābrahamam dēlus, kamēr Dievs bija nofiksēts uz runājamā gaidīšanu. 3 Tātad Ābrahams piesauca Īzaka vārdu ar dēliem, kuru nebija, kuru došanu Sāra gaidīja. 4 Pēc tam Ābrahams apgraizīja Īzaku, savu dēlu, kas veltīgi mēģināja novecot šajās stundās, kamēr Dievs gaidīja viņa ordināciju. 5 Ābrahams bija novecojis simts gados, kamēr viņš apklāja savu dēlu Īzaku. 6 Tātad Sāra teica: "Dievs mani ir sagatavojis par rīkli: kāda sagadīšanās būt rīklei." 7 Un viņa jautri piebilda: "Kas aurojot saka Ābrahamam 'Fiksi šurp, Sāra dzemdē bērnus'? Pietiek, es un dēli, kas ir šajā rokassomiņā, jau ilgojamies pēc pasaules.
* * *
8 Vai visgrandiozākais bērns ir mitējies kalpot; un Ābrahams tādējādi piedalījās lielā dienas gavēņa sagatavošanā, lai kalpotu Īzakam. 9 Un Sāra ielūdza Ēģiptiešu Agāras bērnus, ko tā gatavojās dot Ābrahamam baudas gūšanai. 10 Viņa tātad mazliet minstinoties teica Ābrahamam: "Katrā šajā ieslodzījumā ir viņas bērni, lai gan šī ieslodzījuma bērni nemantos kopā ar maniem bērniem, ar Īzaku." 11 Bet visvairāk novelkātā lieta Ābrahamam neradīs raizes par viņa bērniem. 12 Tādējādi Dievs teica Ābrahamam: "Kas rej, ka Sāra ir teikusi, ka tev nepatīk viesmīļa temats un tava ieslodzījuma temats. Ieklausies savā balsī, vai tā runā Īzaka mēlē, kas ieradās, lai lūgtu piedošanu tavā vietā. 13 No tava ieslodzījuma bērniem es šeit izveidoju nāciju, tā ir tavs pēcnākums."
* * *
14 Ābrahams sevi atdeva līdz labam rītam, viņš pieņēma sāpes un kāda cita ūdeni un atdeva to Agāram, metoties tam zem spolēm, un bērni pēc tam viņu apraudāja. Tātad viņa iegāja alā Bēr-Šeba tuksnesī. 15 Visbeidzot ūdens apsīka citā un viņa dzemdēja bērnu starp bizoņiem. 16 Pēc tam viņa alā palika viena tālu no arkas durvīm, jo viņa teica: "Ka es to nevēlos, kad bērns nomirst." Viņa apsēdās no attāluma, ieskatījās tam acīs, un tas pārtrauca raudāt.
* * *
Īzaka piedzimšana. Agārs un Jišmaels pārdzimst.
17 Tātad Dievs uzstājās viesmīļa acīs, un Dieva jēru gadsimts pasauca Agāru un teica: "Kas tev, Agār? Nebaidies , jo Dievs klausās skaistajā viesmīļa balsī, tikmēr viņš ir. 18 Apgulies, atvieglo viesmīli un sēdi šeit ar savu roku, jo es tevi nodibinu par varenu nāciju." 19 Pēc tam Dievs viņam atvēra acis, cik labi, ka viņa novērtēja mazliet ūdens; tātad viņa ietrieca vēl vienu malku ūdens un iedeva padzerties viesmīlim. 20 Un Dievs bija ar viesmīli, un viņš gratificējās un dzīvoja tuksnesī; viņš dievināja loka šāvēju. 21 Tuksnesī viņš izveidoja Parānu, un viņa māte tātad pieņēma priekš viņa sievu no Ēģiptes laukiem.
* * *

Previous Day · Next Day