jubilacija - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

May 19th, 2009


[info]jubilacija09:37 pm - Nesapratu...
Savukārt 58,3 tūkstošu piešķiršanu albuma „Terra Mariana” izdošanu, ko darīs Latvijas Nacionālā bibliotēka, paredz 2000. gadā starp Latviju un Vatikānu noslēgts līgums. Latvija uzdevums ir nodrošināt albuma izdošanu un sagatavot zinātniskos komentārus, atzīmē Kultūras ministrija (KM).

Tā uzsver, ka 1888. gadā pāvestam Leo XIII dāvinātais albums „Terra Mariana” vēsta par kristīgās ticības izplatīšanos Latvijā un Igaunijā jeb kādreizējā Livonijā. Albuma 70 lappusēs atrodams bagātīgs vizuālais un tekstuālais materiāls par Livonijas pilīm, pilsdrupām un citu kultūrvēsturisko mantojumu. „Albums ir unikāls tā vēsturiskā, mākslinieciskā un kultūras satura dēļ. Albums ir svarīga Latvijas Republikas nacionālā kultūras mantojuma un Katoļu Baznīcas kultūras un mākslas mantojuma sastāvdaļa, kas ir jāpadara pieejams sabiedrībai,” iesniegtajā dokumentā valdībai raksta KM.

58 tūkstoši par 70 lpp. albumu?!?! Ta ar da jebkādiem komentiem. Viņi ko - taisīs faksimilu uz rokas lējuma papīra, kas gatavots no 19. nogales lupatām un veciem papīriem, lai iegūtu pilnu autentiskumu?!?
Kaut ko nesaprotu

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

> Go to Top
Sviesta Ciba