- 5/26/10 01:39 pm
-
Es arī no ekstrakta taisīju, ir viens būtisks faktors, ka principā raugs jāieber sākumā aukstā ūdenī. pie ~24 grādi nahuj nomirst visas baktērijas alus raugam. Es domāju, Tu kaut kur Te esi sapisies.
Īsāk sakot, es sakarsēju to koncentrātu, paņemu cukuru, iesalu, iegāžu karstā ūdenī. Tad spainī iegšā un auksto ūdeni klāt. Ja nav, tad pagaidu, kad paliek vēss viss tas un tad raugu, kuru vēsā ūdenī kādas 20 minūtes paturēju, izmaisu, ieleju tajā spainī un viss. Taisu ciet.
Vakar ieliku, bet šodine takā traks jau burbuļo.
___________
Tiešām, vienīgais, kas man nāk prātā, tad Tu esi kaut kādā brīdī ielicis raugu pārāk siltā vidē. rēķini, remdens ūdens ir tad, kad ir 36 grādi, respektīvi Tava temperatūra. Tātad uz tausti, lai būtu zem 25 vajag lai liktos tas ūdens vēss.