.::pāri kalniem un tālu projām::.

30. Septembris 2008

08:42 - Kur tā latviešu tauta aiziet?

Kaut kā gadījies slimojot, pēdējā laikā manīt gan tālrādī, gan radio un žurnālos reklāmas, kur tiešā tekstā cilvēkam tiek piedāvāts laimēt konkrētas naudas summas visvieglākajos ceļos - klausies, skaties un tiksi pie 100 latiem utt. Lai, nu, kas, bet šī būšana man tiešām liekas gaužām prasta. Tas izskatās tāpat kā, kad saimnieks, lēkādams un kaitinādams suni, ilgi nedod tam desu vai ko tādu. Tā šeit - atklātā tekstā aicina kļūt cilvēku par naudas vergu, vicinot tam gar degunu spīdīgu banknoti. Mani tas mērēni sašokēja un liek citēt daudziem klabotājiem pazīstamu tekstu - "Kur tā latviešu tauta aiziet?"

18:05 - Kas meklē, tas atrod!

Pa reizei mēdzu Googlē ierakstīt Toms Londons un paskatīties, kāds jauns raksts ir pienācis klāt līdz šim apzinātajiem. Patīk, protams, atrast tiešas saites, kas atspoguļo Toma Londona gaitas. Bet ir jau arī cita veida šifrētas (uzsveru - šifrētas!) saites, kurās ir Toms Londons pieminēts, piemēram:

"10.02 Toma Baumaņa, LATO valdes priekšsēdētāja LATO prezentācija un dalība Atlantiskā Līguma Asociācijas konferencē, Londona. ..."

Lūk, tas viss ir šifrēts teksts, kurš patiesībā ir pilnīgi nenozīmīgs, jo vienkārši vajag mācēt izlasīt vien svarīgo informāciju no kosmosa. Bet, lai galīgi nejauktu prātu ar šifrējumiem, iesaku tādus viltīgos tekstus lasīt šādi un uztvert tikai pašu nepieciešamāko, kaut vai ģenetīva formā:

"Bla bla Toma bla, BLA bla bla bla bla bla BLA bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla Bla Bla bla bla bla bla bla bla, Londona. ..."

/Nepieciešamais teksts, kas ir jāuztver un jānodod tālākai pārstrādei smadzenēs, iekrāsots sarkanā krāsā./

Powered by Sviesta Ciba