.::pāri kalniem un tālu projām::.

25. Decembris 2007

00:53 - +/-

Aizaizvakar nosvinējām lieliskākos Ziemas Saulgriežus manā mūžā. Es tiešām esmu pārlaimīga. Dziedājām līdz trijiem naktī gandrīz bez apstājas, varganizējām, bungojām, koklējām, stabulējām, gājām ķekatās, rotaļās un vēl un vēl un vēl :))) Un no visām aktivitātēm esmu arī drusku apslimusi, bet tas manu prieku it nemaz nesabojā. Un izrādās, ka braucot uz Saulkalni pa ceļam ir tāda pietura - Gaisma - cik brīnišķīgs pieturas nosaukums. Un tad es vēl iemācījos uzcept biezpienmaizi, kas tika arī pienācīgi akceptēta par labu esam.
Un šodien bija Jēzus piedzimšanas svētki. Āmen! :D Sanāca apmeklēt baznīcu, kas noteikti nav man raksturīgi. Nokļuvu tur vispār cita iemesla pēc, lai dzirdētu man ļoti sirdij tuvu kori :) Tomēr pātari un ārprātīgā zemošanās un cilvēka pataisīšana par pilnīgu memļaku un niecību Dieva priekšā man uzdzina kaut kādas depresīvas pazīmes, ka skaidrs ir viens - baznīcā mani vairs neredzēt. Nenoliedzu tik vienu, ka šīs sakrālās celtnes ir skaistas, bet tas, kas tur iekšā notiek ir patiesi vājprātīgi. Ar tādu neloģismu kādā putrojās mācītājs un kāds bija pasniegts lapiņās sen nebiju saskārusies. Man radās aptuveni 37 jautājumi - kāpēc tā? Piemēram, kopš kura laika Jēzu sauc arī par Imanuēlu? (atbildes vispār es labprāt saņemtu) Un pārējais mācītāja klāstītais klaji nesakrita ar jau 15 citām dažādām kristiešu versijām par tēmu. Es tiešām nesaprotu vienu - kā var fanātiski nodoties ticībai, kas savā būtībā ir pilnīgs haoss, grozīts un murcīts no visām iespējamām pusēm veseliem gadu tūkstošiem, padarot "sevi" par visneloģiskāko reliģiju kāda vispār pastāv (Baznīca bija pilna - cilvēki ik pa brīdim krita zemē kā pusbeigtas mušas). Jā, iespējams man vajadzētu visu uztvert mierīgāk un vienkārši palasīt bībeli, tomēr, ja pat cienījamie mācītāji u.c. man nemitīgi uzdzen šaubas par šīs ticības kvalitāti, tad saprotu, ka laiku tomēr jāizmanto sev nepieciešamākām lietām. Bet, nu, protams, ticēšana vai neticēšana jau katra cilvēka brīva izvēle. Ja kādam galēja zemošanās un pēdējā, atvainojiet, sūda būšana šķiet normāla, tad man nav neviena negatīva vārda ko bilst. Ticēt taču var jebkam, arī pagalmā mītošam ķeblītim, bet fanātismu tik un tā neatbalstu. Un skaidrs, ka man kā jebkuram indivīdam ir savs viedoklis un sava taisnība, hā. :P
Galu galā - priecīgus Jēzus piedzimšanas svētkus, jo Ziemas Saulgrieži trīs dieniņas un trīs naksniņas jau godam nosvinējuši. :)
Powered by Sviesta Ciba