septembris

Posted on 2016.09.12 at 21:42
skan: Laurie Anderson - Transitory Life
Tags:
jums, te Rīgā, vakar vasara gāja vaļā uz pillu klapi. bet Kurzemē no uzartajiem laukiem, nopļautajiem rugājiem, tikko sadīgušajiem ziemājiem visu dienu vāloja dūmaka un migla. debesis bija zemas, tik zemas, ka likās nupat varēs karoti aizspraust aiz mākoņa malas. viss tāds mīksts, mikls un apstājies, vien lapas jau sāka savu rudenīgi kluso čukstēšanu zem kājām.
biju Ēdolē, ļoti, ļoti vecā lauku sētā. māja ar manteļskursteni, funkcionējoša melnā pirts, 1878. gadā celta klēts ar oriģinālajiem graudu/miltu apcirkņiem, neticami resni ķiršu koki, kaķis Pīķis, kurš kā kaķēns vienkārši iznācis no meža, nekurienes vidū, brēkdams, tīģergovs, kurā nelaimīgi iemīlējos, vecais, klibais Dunkans. divi ezeri un sabrukusi milzu mūra rija. mežs ar zemestauku smaku, gailenēm un medaini saldām brūklenēm.
pēc pusdienām aizbraucām ciemos pie kaimiņonkuļa. talantīgs mākslinieks. beidzis mākslas akadēmiju un arhitektus. sēta izgāzusies, pagalms aizaudzis, mājā iekšā neviens nav bijis gadiem. pats tievs, tievs, liekas, ka pārtiek no prānas. bet priecīgs un laipns un sirsnīgs. dzīvo ar ķēvi, kuru 3 dienas vedis pie rokas 100km, jo tā nekāpusi treilerī un viņas kumeļu.
mājceļā Mērsraga bāka (kurā beidzot satikām jau rietošu sauli) un bezgalīgi ceļu remonti.


apmēram 12it dienā. skats pa mašīnas logu. dienas gaitā īpaši nemainījās


Pīķis ēd


bēniņi un manteļskurstenis






Dunkans




tīģergovs




atkal Pīķis


ticiet vai nē, bet tas ir ķirsis. un nav tur tāds vienīgais


funkcionējoša


melnā pirts


viens no ezeriem




kāpuru pilsēta viršos




























ronītis









Comments:


vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2016-09-12 22:47 (Saite)
man likās, ka zinu, kas ir liels ķirsis, bet šitamejais pārspēj visas manas draiskākās domas! vadu rombi un roņakmens arī aizkustinoši.. bet kā tu nokļūsti visās šajās interesantajās vietās (labi viarak via mazāk ar auto, bet iemesls)?
*
[info]inese_tk at 2016-09-12 22:57 (Saite)
hmm, es nezinu :D uz Ēdoli mani uzaicināja draudzene. patiesībā jau gadiem aicināja, bet mums abām jocīgi grafiki un visu laiku nebija sanācis vienoties kopīgā brīvā laikā.
tā vispār man ļoti patīk viskur braukt un es cenšos izmantot visādas iespējas. gan pašizdomātas, gan aicinājumus. man vēl strēķītis aicinājumu stāv neizmantoti :)
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2016-09-12 23:18 (Saite)
ļoti ekselenti! tevi lasot nav nekādi te jāskatās :)
*
[info]inese_tk at 2016-09-13 01:47 (Saite)
ak, paldies par komplimentu!
GonzoKd
[info]gonzokidd at 2016-09-21 16:16 (Saite)
Izlasīju - bezceļu remonti
Previous Entry  Next Entry