līdzmaizītes ar jūru

Posted on 2015.11.20 at 00:20
Tags:
ko darīt, ja a) mājās netīšām ir ļoti daudz maizes; b) ledusskapī no iepriekšējās dienas tako taisīšanas ir pārpalikusi pusbundža ar cecīšiem un pusbundža ar kukurūzu; c) vīram nākamajā dienā gara darbdiena? atbilde ir vienkārša - taisīt līdzņemamās maizītes, pildītas ar garšīgo pļuru&jūru.



pļurai:
puspaciņa auzu krējuma, šļuka eļļas (olīvene vai, piemēram, eļļa no saulē kaltēto tomātu burciņas), citronsula, tējkarote krievu sinepes, mazliet tahini (totāli optional), akmenssāls (tas, kurš smird pēc olām), ķiplokdaiva (vai šķipsniņa asafetīdas), mazliet kurkumas (jo veselīga un krāsa arī uzreiz smukāka), kaltēti vai svaigi pētersīļi un dilles.

šito visu sablendē un tad piemet klāt:
mazu sīpoliņu, kurš nomizots un sagriezts palielos gabalos;
pusbundžu turku zirņu;
pusbundžu kukurūzas (vispār, ja man nebūtu tās pusbundžas iesāktas, es noteikti iztiktu ar vnk veselu bundžu turku zirņiem).

to visu pulsējoši pablenderē. tā, lai nav totāla, viendabīga pļura, bet ar gabaliņiem.

tad paņem nori lapu, sagriež 4 vai 6 daļās (atkarībā no maizīšu izmēra)
satostē maizītes, liek virsū nori lapas gabalu, uzkļockā pļuru, gurķu ripiņas un ledus salāta (vai kāda cita kraukšķīga salāta) lapu. pārsedz ar otru maizes šķēli, liek kastītē kopā ar citām maizītēm un kastīti ievieto uz nakti ledusskapī. var jau ēst arī uzreizām, bet kad sakožas ir labāk. no rīta pieskata, lai vīrs neaizmirst paņemt līdzi.

+ man domāt, ka to visu taisīt kā lavaša rullīti arī būtu baigi kūl;
+ vēl manliekas, ka tur, kopā ar gurķi, nebūtu slikti arī tomāts un/vai paprika, bet to man šobrīd mājās nebija;
+ to sadaļu ar auzu krējumu&co noteikti var aizstāt ar kaut kādu vegan majonēzi, bet es tādas diezko nepērku un nelietoju, toties pāris paciņas auzu krējuma man vienmēr stāv skapītī;
+ nu vai arī auzu krējuma/majonēzes vietā izmantot avokado.

ilustrāceja

Comments:


[info]tiesibsargs at 2015-11-20 14:41 (Saite)
kas ir nori lapa?
*
[info]inese_tk at 2015-11-20 14:43 (Saite)
tā, kurā tin sušī
Previous Entry  Next Entry