ķupkāposts

Posted on 2015.03.03 at 23:26
Tags:
Labvakar, mīļie draugi. Šovakar es jums pastāstīšu, ko darīt, ja esat kļuvuši par liela puķu kāposta īpašniekiem.


ķupkāposta ķupkoki
ņemam puķkāpostu un ar asu nazi uzmanīgi sagriežam plakanos "kokos"
šitā te

paliks pāri viss puķkāposts, kas neturas tieši klāt galvenajam kacenam
ieslēdzam cepeškrāsni, sagatavojam cepamplāti
nelielā bļodiņā sajaucam eļļu (piemēram, olīveni), ar drusku sinepēm, citronsulu, sāli un garšvielām pēc patikšanas
pārlejam to lēzenā traukā un apvārtam tajā puķkāpostkokus
liekam uz plāts, pacepam kādas 15 min, apgriežam uz otra sāna un pacepam vēl - kamēr kacena daļa šķiet pietiekami mīksta.
pasniedzam pārkaisītus ar rauga pārslām (optional) un svaigajiem salātiem


makaroni ar ķupkāpostu siera mērci
ņemam vienādās daļās pasīki sagrieztu puķkāpostu un ūdeni (puķkāposts var būt drusku vairāk)
ūdeni uzvāram, tajā iemetam puķāpostgabaliņus
pievienojam mazu sīpoliņu (vai sīpolu pulveri), 1-2 daiviņas ķiploka (vai ķiploku pulveri), paprikas pulveri, kurkumu, maltu sierāboliņu un sinepes
vārām kamēr puķkāposts ir pavisam mīksts un sāk jau jukt ārā
pievienojam ceturtdaļglāzi rauga pārslu, mazliet citronu sulas un ēdamkaroti kartupeļu cietes, sāli
ņemam blenderi un visu sablendējam krēmīgā masā
atstājam vēl brīdi uz uguns, kamēr uzmet dažus burbuļus un sabiezē
lejam uz makaroniem, kuri uzvārīti paralēli mērces vārīšani un ēdam. ar salātiem un varbūt kādu dārzeņu kokleti klātu.


ķupkāposti ar kartupeļiem spinātu mērcē
viegli ieeļļojam cepamveidni un kraujam tur palielos gabalos sadalītas puķkāposta rozetes un nomizotu kartupeļu gabalus
pievienojam kubos sagrieztu tofu (optional)
liekam uz kādām 25 minūtēm cepeškrāsnī (labāk ar vāku)
pa to laiku iemērcam sauju ar indijas riekstiem
kad dārzeņi cepeškrāsnī nāk gatavi, ņemam riekstus, kādus 100 gramus spinātu (vai vairāk) - saldētu vai svaigu, apmēram glāzi ūdens, ķiploku daiviņu, sāli un sabdžī masalas
iemetam visu blenderī, sablendējam viendabīgā, jauki zaļā mērcītē
pārlejam pāri karpeļiem, puķkāpostiem un tofu un ieliekam vēl uz pāris minūtēm karstajā, bet jau izslēgtajā cepeškrāsnī.

Comments:


[info]nure at 2015-03-04 11:28 (Saite)
Nav tik liela puķukāposta, ar ko būtu iespējams veikt ko tādu. Jebkurš puķukāposts primāri tiek vārīts un tad smalki sagriezts sakraukšķināts sviestā :)
Man nakad nav bijis gana, lai darītu ko citu...
*
[info]inese_tk at 2015-03-06 18:37 (Saite)
bet, ja Tev būtu vesela kaste ar ķupkāpostiem?
Previous Entry  Next Entry