vegan banānmaize ar raw vegan šoko glazūru

Posted on 2014.11.24 at 22:47
Tags:

maizei:
3 banāni - vēlams gatavi
glāze miltu - 3/4 pilngraudu auzu, 1/4 pilngraudu kviešu
apmēram 3 karotes virgin kokoseļļas (apmēram, jo es liku uz aci un neievēroju cik tieši es pieliku)
mazāk nekā pusglāze brūnā cukura (es liku trešdaļglāzi un man tāpat ir drusku par saldu. un es liku muskovado, kas nav saldākais cukurs pasaulē)
sauja kaut kādu riekstu
2 tējkarotes cepampulveris
kanēlis, kardamons

banānus sablendē (ja kokoseļļa stāv vēsumā un ir cieta, var nemocīties ar sildīšanu, bet pieblendēt pie banāniem). pieber klāt visu pārējo, samaisa un lej veidnē. šitais daudzums ir uz tādu apmēram maizes kukulīša izmēra veidnīti.
cep kādas 35 minūtes. cik grādos es īsti nezinu, man bija uzgriezti 200 grādi, bet es savai cepenei neuzticos un neiesaku to darīt arī jums.

kamēr cepas, tikmēr samaļ glazūrīti:
sauja dateles (vēlams dārgās-mīkstās. ja ņem lētās-parastās, tad vajag pamērcēt pirms tam)
mini sauja indijas riekstu (nav obligāti)
krietna šļuka augu piena
krietna karote virgin kokoseļļas
pāris tējkarotes kakao
visu sablendē. sagaida kad banānmaize izcepusies, izņemta no cepenes un veidnes un ziež virsām.
dekorē ar svaigām ogām un ēd ar tēju.

drausmīgi ātri un vienkārši. sajaukt sastāvdaļas maizei - 5 min, sablendēt glazūru - 5 min un kamēr cepas, var nomazgāt sasmērētos traukus un uztaisīt tēju.

Comments:


porcelāna lellīte
[info]neraate at 2014-11-25 12:56 (Saite)
kā! man patīk tās tavas receptes! tāds pilnīgs kosmoss
*
[info]inese_tk at 2014-11-25 13:20 (Saite)
:D

paldies
[info]digna at 2014-11-25 14:41 (Saite)

Oftopiks

Strauji tuvojas tas datums, kad man jātaisa vai jāpasūta vegāntorte. M. saka, lai palūdzu Tev, es saku, ka jāpamēģina pašiem, bet mans saprāts saka, ka varbūt tiešām kādam vegāntošu ekspertam jāpalūdz... Hmmm... Ko Tu ieteiktu darīt?
Būtu vēlams tāda kā īsta torte, ar biskvītu un krēmu, bet vegāniska. Ne reizi neesmu mēģinājusi gatavot un kaut kā baidos (drošvien jau, ka veltīgi).

(Man dēlam būs dz. d. drīz un viņš nevar ēst olas baltumu un govs pienu.)
*
[info]inese_tk at 2014-11-25 15:22 (Saite)

Re: Oftopiks

zini, ar biskvītiem es esmu ļoti uz "jūs". mani vienmēr baida, tas, ka ar viņiem tā precīzi jāapietas un tas, ka man tā cepene stulba (kopš es reiz mafinus, kuri pēc receptes jācep 15 min, cepu stundu un viņi sakritās, no ārpuses bija cieti kā pazole un iekšpusē jēli, es vispār pret visādiem mīklīgiem izstrādājumiem izturos ar aizdomām). bet, ja man akurāt ļoti, ļoti vajadzētu, es varbūt mēģinātu dabūt biskvītu no kkā līdzīga kā šajā banānmaizes receptē. jo banāni vegānu receptēs darbojas kā olu aizstājēji.
moš uztaisi izmēģinājuma reizi? paņem 2x vairāk visu, neliec riekstus klāt, bet izcep vnk apaļajā veidnē kā kko kēksveidīgu un pēc tam pāgriez gareniski uz pusēm? man pēc konsistences liekas, ka varētu derēt.

ar krēmiem gan nav nekādu problēmu. ar tiem var izvērsties līdz nelabumam. :D
[info]digna at 2014-11-25 15:31 (Saite)

Re: Oftopiks

Redz, es jau ar savā krāsnī nekad neesmu biskvītu īstu cepusi, jo man gāzes cepene un tur neko nevar saregulēt, pie mammas varētu, viņas krāsnī esmu cepusi visu ko, tur var gan grādus precīzi uzlikt, gan visādus vēdinātājus utt.
Iveta ik pa laikam liek tik kārdinošas kūku receptes feisbukā, bet man no viņām bail, liekas, ka nemācēšu! :D

Kādu viskrēmīgāko krēmu Tu vari ieteikt, ja es mēģinātu pati cept? Viskrējumkrēmīgāko un stingrāko.
*
[info]inese_tk at 2014-11-25 15:36 (Saite)

Re: Oftopiks

ai, nav ko baidīties. ja Tu māki uztaisīt Grāfa pilsdrupas, arī vegāntorti vari uztaisīt. Iveta gan manliekas biežāk šāro svaigēdājtipa kūkas.

man vispār gribas pamēģināt kko šitādu http://vegan-magic.blogspot.com/2011/11/strawberry-mille-feuille.html
tikai aizstājot dažas sastāvdaļas ar tādām, kas te ir labāk pieejamas.

krēmam es ieteiktu lietot vai nu kokospienu+kokoseļļu kā bāzi (tad sanāk visai stingri) vai silken tofu (ir visos rimi) vai indijas riekstus+kokoseļļu (kko līdzīgu kā šai banānmaizei glazūra)
[info]digna at 2014-11-25 15:42 (Saite)

Re: Oftopiks

Tikko pameti ideju man! Es tak varu izmēģināt kādu nebūt vegānbiskvītu un uzkult kokospiena putukrējumu, un pamēģināt ko līdzīgu grāfa pilsdrupām!
Tad varētu biskvītam pat cept ko līdzīgu vegānkeksam, ko reiz vedu uz Dabas zirgiem, tas bija pasauss, bet krēmā samērcēts sasūktos ar mitrumiņu. Hmmm. Hmmm.
Jā, nu, laikam jau jāmēģina sākt ar kaut ko vienkāršu pašai, būs jau puika jālutina ar visādiem našķiem ar katru gadu arvien vairāk.
[info]digna at 2014-11-25 16:43 (Saite)

Re: Oftopiks

Vispār, tagad jau domāju arī par vegānnapoleonu. Ai, neko vairsnevar saprat. Pie mums kaut kur var iegādāties vegānu krējumsieru? Vai Tu būtu likusi kokospienu?
*
[info]inese_tk at 2014-11-25 17:16 (Saite)

Re: Oftopiks

es mēģinātu ar silken tofu vai indijas riekstu krēmu (ko taisa pats protams).
*
[info]inese_tk at 2014-11-25 15:26 (Saite)

Re: Oftopiks

p.s. par biskvītu runājot - es jau šito banānmaizi cepu no pilngraudu miltiem, bet, ja Tu ņemsi parastos, tad viņam noteikti būs vēl vieglāka un gaisīgāka konsistence

par ekspertiem runājot - ir šitās dāmas no "Dzīvnieku brīvības"
https://www.facebook.com/zojavegan

bet man jau liekas, ka Tev vajag pamēģināt pašai. jo Tev gan patīk gatavot, gan noderēs turpmākajā kopdzīvē ar cilvēku, kurš nevar ēst govs pienu un olu baltumu :)
apogs
[info]apogs at 2014-12-15 10:28 (Saite)
Jei...mes vakar ar taisījām jau atkal. Ekselenti.
Previous Entry  Next Entry