jūnijs

Posted on 2020.07.02 at 14:53
man:: laikam nāk miegs
skan: K. taisa mūziku Dailes izrādei
Tags: , ,
kā gadījās, kā ne, pierakstīju arī jūniju. jo, pasaulē nav nekā skaistāka par maiju, ja nu vienīgi jūnijs. un jūnijs ir mans dzimšanas dienas mēnesis. ja pierakstot maiju es vairāk centos koncentrēties uz lietām, kas foršas un tas bija tādā gratitude stilā, tad jūnijā vienkārši pierakstīju ikdienu, kāda nu viņa bija. kopumā interesants vingrinājums, bet diezgan arī apnika. bet jūnijs bija foršs. es labi pavadīju laiku.


1. jūnijs
murgoju vairākus nepatīkamus un nesakarīgus sapņus, piemēram, par iestigšanu dubļos ar auto vai draudzenes alkoholismu vai izjukušu publisku pasākumu. Valmiermuižas treniņš. viss forši, atkal lecām maršrutu. nokritu no Radīša. laikam 5. reize. vainīgs bija tizlums, nekas cits. atbraucu mājās, uztaisīju sērpiepes kariju, pēc tam paskatījāmies Kalnieti un pagulējām diendusu. kad pamodos drusku sāpēja galva, bet es to ignorēju. nomainīju ceriņus topošā ceriņu liķiera šņabī, uzēdu maizītes ar apceptu sērpiepi. atveda jauno Makitas akumulatora trimerīti, liekas tāds viegls un arī man lietojams. K. papļāva zāli. pavēlā vakarā izgājām 6 km pastaigā - pa parku, tad augšā virs Tepera un tad Klievja/itāliskajā rajonā un pa Parka ielu mājās.

2. jūnijs
ap sešiem pamodos no svīšanas un mēneršreižu krampjiem. mocījos, mēģināju gulēt, nomainīju 3 piesvīdušus kreklus. ar mokām piecēlos uz sapulci 10:00, pēc tam praktiski visu dienu pavadīju vāļājoties gultā, pabeidzot lasīt Jetes dienu grāmatu un skrollējot telefonu. gribēju ēst tikai zemenes un austiņas, ko K. man arī mīļi piegādāja. ap 17 sāku justies labi, cēlos augšā un sāku kaut ko darīt. satīrīju un sašķiroju atlikušo sērpiepi- kastīte apceptu gabaliņu saldētavā, gabaliņi, ko rīt taisīt terijakī mērcē, gļumīgos gabalus sīki sagriezu, sajaucu ar meatless farm malto negaļu un sacepu burgeros, ko sasaldēju, palika vēl lielas šķēles karbonādēm. uzcepu ķirbju kēksu, uztaisīju rītdienai smūtiju. izgāju īsā (nepilni 4 km) pastaigā un noklausījos jaunāko Happiness Lab sēriju - par distraction, attention un phones. ļoti laba. bija ap pusnakti, bet ārā tik maigi gaišs un joprojām viss pilns ar ceriņu smaržu.

3. jūnijs
bija pretīgs sapnis. no tiem, kur netiec uz priekšu, jūties sapīts un iestrēdzis. man bija jāvada izrāde, bet trūka rekvizītu un viss bija dirsā. piecēlos, padarīju jogu. patrimerēju visādas dobju maliņas un krūmu apakšas ar jauno trimerīti, diezgan forši, nav smags, bet pēc tam trīcēja roka. pusdienās taisīju sērpiepi/papriku/sviesta pupiņas terijakī mērcē, ar rīsu nūdelēm un miso buljonu. nomazgāju gandrīz visus logus - tikai augšējo logu iekšpuses nē, jo netieku klāt. vakarā izgājām kārtējā ~5 km pastaigā un pēc tam skatījāmies doķeni par Frye festivālu.

4. jūnijs
diezgan ilgi nogulēju. padarīju jogu. aizbraucu uz centru - izgāju humpalu apli un NEKO neatradu, pastā izņēmu no Bukdepozitorija atnākušo grāmatu, iegāju pārtikas veikalā. pusdienās cepu sērpiepes karbonādes, ko ēdām ar vārītiem kartupeļiem un salātiem. visu dienu pa brīžam drusku līņā - ļoti forši, jo viss jau bija palicis tāds putekļains un paguris. varētu arī tā kārtīgāk nogāzt, lai tiek slapjums arī dziļāk zemē. IRā intervija ar pasaulē krutāko profesoru G. Bīberu. gandrīz apraudājos lasot un gribējās lasīt vēl un vēl. ņēmu pie viņa visus C daļas kursus, pat, ja tēma neinteresēja, jo gribējās peldēt viņa plašumos. OCD kaimiņiene nopirkusi gandrīz tādu pašu mazu trimerīti, kā mums (citas firmas). vakarā braucu uz stalli, pa ceļam savācu milzu sērpiepi (2 grozi), ko Marta bija ievērojusi no rīta jājot. mazliet lija, bet sasegloju zirgu un devāmies apvidū. atceļā zirdziņš divreiz uzmeta dibenu un nodeva baltus auļus. es nometu pavadu un izpletu rokas un lielā ātrumā slīdēju pa tādu kā milzīgu mīlestības mākoni. kaut kur blakus grieza grieze, kaut kur tālāk kliedza dzērves, grāvmalā ziedēja bezdelīgactiņas, smaržoja pēc slapjas zāles un zirgam no degunapakašas lēca stirnas. kad jau soļojām mājās, drusku pat apraudājos no laimes sajūtas.
aizbraucu mājās un sākām ņemties ar piepi. kaut kādu daļu sastrēmeļojām un ielikām marinēties - mēgināsim uztaistīt sēnes jerky. vakariņās pagatavoju fritētus piepes nagetus turkzirņu mīklā.

5. jūnijs
no rīta Valmiermuižas treniņš. bija tāds sutīgs, abi svīdām un piekusām, bet gāja labi. diezgan daudz lecām interesantus vingrinājumus. pēcpusdienā pašeptējos pa dārzu, mazliet paravēju, iesēju šo to un izstādīju šo to. pabeidzu ceriņu liķieri, tāds interesants sanāca. vakarā aizbraucām uz Niedrāju, aizgājām kādā 4-5 km pastaigā un pēc tam nopeldējāmies. ūdens bija par aukstu manai gaumei, tb nebija problēmu ielīst un papeldēt, bet es ļoti ilgojos pēc tik silta ūdens, ka var iepeldēt ezerā, gulēt uz muguras un skatīties debesīs, nedomājot par to, ka ir auksti. piekārtoju māju, izslaucīju grīdu, padarīju jogu.

6. jūnijs
padarīju jogu un pievērsos piepei. sacepu porciju saldēšaai un sataisīju masu burgerkotletēm. K. palīdzēja cept. iemarinēju olīvas. saēdāmies burgerus. pabeidzu lasīt A. Pelēča "Alūksnes grāmatu". vakarā aizbraucām ekskursijā uz Bilsku - apgājām ap Bilskas ezeru un izmetām līkumu pa gandrīz 2 vienīgajām ciemata ielām. Bilskā mājas ir ļoti tuvu viena otrai un gandrīz pie katras ir pa ziedošam kastanim. mājās braucot trāpījām tieši uz saulrietu kalniņā pie Tepera trases.

7. jūnijs
sutīga/tveicīga diena. aizbraucu uz stalli, aizjājām apvidū, tieši uz to laiku izlīda saule no mākoņiem un bija karsts. zirdziņam grūti. Kārlis aizbrauca uz mēģiem un interviju Nabā, es ļoti ilgi izvēlējos filmu, ko skatīties netfliksā, bet, kad izvēlējos - man nepatika. drusku nolija, bet sutīgums nepazuda. jau pavēlu vakarā gāju staigāt. viss gaiss likās kā vienlaikus svaiga, bet smaga un bieza ceriņsmaržas zupa. visa pilsēta ir ietinusies milzīgā ceriņziedu un ceriņsmaržas mākonī. izgāju caur Pilskalnu līdz Klievim. Pilskalna pļaviņā, virs noziedējušu pieneņpūku klājiena, cēlās romantiska migla. pirmo reizi ūdens likās tik silts, ka var iepeldēt ezerā, apgulties uz muguras un skatīties debesīs nedomājot par to, ka auksti un ka jākuļas ātrāk krastā. mājupceļā satiku vairākus ežus. K. atveda 3 kg diezgan sapļockājušos zemeņu no nakts tirgus. un mazliet ķiršu.

8. jūnijs
beidzot KARSTS, nevis rēni silts. padarīju jogu un lielāko dienas daļu pavadīju virtuvē. uztaisīju rabarberu-zemeņu plātsmaizi. rudenī ar zirgāboliem pabarotais raberbers izaudzis īpaši lekns. ar vienu kātu pietika visai plātsmaizei. uztaisīju mežavistas/sērpiepes zupu, ļoti forša. un vēlāk arī zemeņu zupu ar saldējumu. izmetu kompostā sērpiepes jerky projektu. konsistence forša, bet kkas nebija labi ar marinādi. nebija garšīgi. varētu pamēģināt vēlkādreiz ar citu marinādi. aizbraucām uz Klievi nopeldēties. vairākas stundas nāca pērkons un lietus, bet tā īsti neatnāca. ducinādams un brīžam zibeņodams aizgāja gar malu. vajadzēja, lai līst, bet bija bail no krusas - nebija ne viens, ne otrs. vakarā iedzēru drusku jauku apasimento baltvīnu. bijām ~8 km pastaigā. Mācītājmuiža un Grotūzis. dziedāja lakstīgala un grieza grieze un vientulīgs stārķis gulēja elektrības staba galā.

9. jūnijs
home alone diena, K. aizbrauca uz Rīgu. ilgi nogulēju, jo naktī bija tāds saraustīts miegs. kaut kā tā diena pagāja īsti vēl nesākusies un neko prātīgu neizdarīju, izņemot to, ka beidzot saņēmos izrevidēt krekliņu atvilktni kumodē. tur jau pāris mēnešus bija valdījis pilnīgs haoss un entropija. saliku čupiņu uz Otro elpu un čupiņu galīgai likvidācijai un no to atkal var aizvērt, atvērt un kko arī atrast. vakarā atbrauca K. un atveda mammu, kas turpmākās dienas auklēs kaķīti, kamēr mēs Rīgā. izgājām vakara pastaigā - caur Pilskalnu uz Klievi un nopeldējāmies. ūdens bija silts, cēlās maiga migliņa, virs ūdens virsmas skrēja sikspārņi, kurkstēja vardes. mājupceļā satikām 3 ezīšus.

10. jūnijs
no rīta braucam uz Rīgu. salieku lietas darbā un pirmajā Humanā piepērku pilnu maisu ar jaunām lietām, to vietā, kuru aiznesu uz Otro elpu. izskrienu caur centru, satieku bijušo kolēģi, kurai palīdzot antidepresanti. labi, ka tā. hāunemā novēroju, ka šovasar laikam modē visādas šausmīgas parpalas. kaut kas līdzīgs bija modē tajā gadā, kad precējāmies. ievērtēju jauno Blaumaņielas vegānu ēstuvi. sojas gulašs bija ļoti, ļoti garšīgs, bet rīsi pārvārīti un šausmīgi vīlos burkānkūkā. tā bija tiešām negaršīga. un mūzika arī skanēja drausmīga (kaut kāds liftu fusion trance) toties salāti pusdienu procijā bija daudz. tieši pēc tam bija pārtraukums K. - aizgāju kompānijā līdzi uz stokpotu. dabūjām sēnes. tad patusēju pa cirku, kamēr tur tika mēģināts rītdienas tiešraidei un, kad viss beidzās, aizgājām uz Aleponiju izdzert 2 alus ar Kl un M. pa ceļam uz Saļiku uzēdām Hesīšburgerus. Tad mocījos, lai pabeigtu rīt no rīta izsūtāmo relīzi un gaidīju kamēr izmazgāsies 2 porcijas veļas.

11. jūnijs
ļoti, ļoti gara diena. no rīta braucu uz dziedāšanu Čiekurkalnā. bijām četratā, pacilājām Jāņu dziesmas. tad braucu uz centru, gribēju izmest līkumu pa dažiem veikaliem, bet sākās traks lietus, tāpēc uz ilgāku laiku iesprūdu Stabenes Otrajā elpā. tad gāju uz Stokpotu paēst. tad caur Dabasstaciju uz cirku. padarīju darba lietas, palaidu izrādi un gāju uz nakts tirgu pēc zemenēm un vēl viskā vakara pasēdēšanai. nakts tirgus bija pilns ar viskko garšīgu. pasēdēšana bija tāda pašķidra un neorganizēta. kamēr citi dzēra, aizbraucu uz nakts tirgu ar auto, sapirkt sev labumus, bet tad jau bija gandrīz viss beidzies. kaut ko jau dabūju. ballītes beigās noskaitos uz visiem, jo pēkšņi visi vienlaicīgi sāka iet prom un, ja es nebūtu sākusi bļaut, tad mēs ar K. paliktu divatā, kam jānovāc visa zāle un musars un viss jāsakārto. tad braucām mājās. es stūrēju. jau izbraucot no Rīgas priekšā plaiksnīja zibeņi, bet apm pie Rīdzenes iebraucām neprātīgā negaisā. šoseja pludoja, bija drausmīgs troksnis no lietus, kas sitās pret mašīnu un varēja pabraukt uz labi, ja 50. pie Bērzkroga negaiss beidzās. tālākceļā ceļmalā stāvēja milzīgs briedis. par laimi stāvēja, nevis izleca priekšā uz ceļa. ap pusčetriem no rīta bijām Smiltenē, es ļoti gribēju peldēt - iebraucām Klievī. bija mežonīgs putnu un varžu koris, neliela migliņa un ļoti, ļoti silts ūdens. K. mašīnā snauda, kamēr es plika peldējos.

12. jūnijs
gulēju. jutos saburzījusies pēc iepriekšējās nakts aktivitātēm. padarīju jogu. diena apmākusies un mikla, bet silts. beidzot likvidēju praktiski visu ledusskapī esošo sērpiepi - pusdienu mērcē un sacepu gabaliņos saldēšanai. pēcpusdienā aizbraucām uz Valmieras Depo pēc kaķu barības, mulčas un vēl visādām lietām. atpakaļceļā nopeldējāmies Niedrājā. krietni vēsāks ūdens nekā Klievī. sašķiroju nakts tirgū pirktās ogas. aizgāju viena pati vakara pastaigā - šajā laikā velk uz mežu, tas liekas tāds ļoti dzīvs, aktīvs, aicinošs un iekļaujošs. tāpēc gāju uz Pilskalnu, izmetu līkumu caur purvu un mežu grantinieka otrā pusē un gar Klievi gāju mājās. satiku zimbabvi, patērzējām.

13. jūnijs
atkal ilgi gulēju. pārāk. drusku besī, bet nu nebiju pāris iepriekšējās naktis izgulējusies. pa dienu neko prātīgu nedarīju. K. pļāva zāli. vakarpusē līdz mums atbrauca novadnieks M., kas bija rajonā uz brāļa kāzām un gribēja atpūsties no ballītes. atstāja auto pie mums un gājām staigāt. Pilskalns - pelde Klievī - Vecais parks. bija forši. silts un jauks vakars.

14. jūnijs
svētdiena. aizvedu mammu uz kapiem un tālāk braucu uz stalli. aizjāju apvidū. traki gara zāle saaugusi. otrpus grāvim sajūta, ka peldi suņuburkšķos. vienā brīdī zirgs apstājās un negāja uz priekšu, bet nelikās arī sabijies vai noraizējies. es jautāju viņam, kas par lietu un praktiski no degunapakšas izlēca stirna un aizleca pa suņuburkšķāju.

15. jūnijs
braucam uz Salaspili. aizvest mammu mājās un abi pie zobārsta. pēc tam dodamies uz Siguldu uz treniņsemināru pie Kristas Kliesmetes, ļoti krutas treneres un jātnieces. zirdziņu no Mūrmuižas man piegādāja staļļa saimniece. interesanti un grūti. diezgan noguru. kamēr aizvedam mājās zirgu un izkrāmējam lietas ir jau visai vēls. ap 23iem braucu peldēties uz Klievi. ir apmācies un mazliet līst, bet nenormāli kruti. kopā ar mani peldas divi čaļi, no kuriem viens nevar saņemties ielīst ūdenī. kamēr esmu noģērbusies, nopeldējusi divus apļus un saģērbusies, viņš vēl stāv līdz nabai ūdenī un gaužas, ka pimpis salst. skatāmies After Life. gribas aukstu alu, bet nav.

16. jūnijs
vakarā gājām staigāt - augšā uz Vidzemes pusi, pa purva taku līdz Pilskalna stāvlaukumam un tad pa maliņu uz Klievi peldēt. silts ūdens. cenšos peldēt vairāk. vismaz divus apļus. purva takas tajā galā satikām zvēru. laikam meža cauna, lai gan likās lielāks un ar garākām kājām nekā pieklātos caunai. bet tas būtu ļoti dīvaini un neiespējami, ja tas būtu tinis. stāvēja krēslā, nelielā atzarā no galvenās takas un skatījās.

17. jūnijs
pamodos un saodu karstuma smaržu. šodien beidzot bija jānāk elektriķim, bet viņš pateica, ka viņam sāp mugura un, ka viņš nenāks vispār. gaidījām viņu vismaz jau nedēļu, ja ne vairāk. toties atveda dēļus, kurus gaidījām jau kādas 2 nedēļas. šķūņa apšūšanai. atkal mazliet pašķiroju drēbes un saliku maisiņu Otrajai elpai. joprojām nevaru ielīst tievajās džinsās. pat uz dibena neuzlien. bet nesaņēmos izmest. uztaisīju debešķīgo tomātu sulas auksto zupu (tomātu sula, tomāti, gurķi, redīsi, puķkāposts, paprika, ķiploks, dilles, selerijas, pētersīļi, baziliks, raudene, timiāns, kindza, kressalāti, rukola, halapenjo, brinza, turku zirņi, olīvas, sāls, pipari un aukstums), saldajā zemenes ar biezpiena krēmu. pēcpusdienā zvilnēju zem lielā, ziedošā, smaržīgā filadelfa, lasīju grāmatu par līdzatkarību un dzēru garšīgu, K. taisītu frapi. sāk vērties vaļā arī pojenes. ap 22 vakarā braucām peldēt uz Niedrāju. ļoti skaists saulriets un debešķīga pelde. pēc tam dzēru sausu gruzīnu baltvīnu un piekodu brinzu ar kindzu un mēģinājām skatīties pāris serikus, bet neviens tā līdz galam nepavilka. pie mājas bija kautrīgs ezītis. beidzot nomainījām ziemas segu pret plāno.

18. jūnijs
sapnī redzēju A. un L. K. aizbrauca uz Rīgu rakstīt skaņu Rolanda dz. KARSTS! dienas pirmajā daļā neko prātīgu nedarīju. palasīju līdzatkarības grāmatu un noskatījos stulbu romkomu netfliksā. paēdu vakardienas auksto zupu un tad ķēros pie pirmssaulgriežu mājas uzkopšanas. pabeidzu tīrīšanu un kārtošanu, saliku vāzēs pojenes, ar lejkannu apstaigāju dārzu. ap pusdivpadsmitiem biju visu pabeigusi un vīkšājos peldēt. pusnaktī, basām kājām izgāju caur Pilskalna mežu. nesatiku nevienu, pat odi brīnumainā kārtā nekoda, bet mežs bija ļoti klātbūtnīgs un vērojošs. un labvēlīgs. Klievī ūdens bija siltāks nekā čuras. ārā +23, bet ūdens likās vēl siltāks. iepeldēju ezerā, apgūlos uz muguras un skatījos dažās spožās un daudzās ļoti blāvās zvaigznēs. virs ūdens lidinājās vesels bars sikspārņu. jutos mierīgi un laimīgi. kā tādā maigā, siltā, samtaini tumšā dzemdē. mājupceļā ieraudzīju pirmos šīs sezonas sudrabainos mākoņus. smaržo filadelfi, maijrozītes un pojenes.

19. jūnijs
Valmiermuižas treniņu diena. tik jauki jāt biezmūru manēžiņā un nebēdāt ne par svelmi, ne dunduriem. Reinis gan mūs mocīja, lika jāt un lekt bez kāpšļiem + nometot pavadas un aizliekot rokas aiz muguras. pēc treniņa nomazgāju zirgu Miegupē un aizvedu uz ganiem. pati piestāju nopeldēties Mūrmuižas dzirnavezerā. ūdens virskārta ļoti silta, bet, kā palaiž kāju uz leju, tā stindzīgi auksts. krastos skaisti zied dzeltenās skalbes. K. bija sacepis plānās pankūkas, saēdāmies tās. tad man uznāca miegs un es kādu laiku nogulēju. jau pašā vakarā mazmazliet padarīju kaut ko dārzā. bijām peldēties Niedrājā.

20. jūnijs
sapnī redzēju, ka man ir ļoti mīlīga vārna. viņa brīžiem bija albīna. pēc tam biju Šveicē. pēkšņi atbrauca mamma. nu vispār neplānoti un nesarunāti. viņa taisījās tikai pārnakšnot un līdz tam iet ballēties ar saviem draugiem. tas kaut kā izsita mani no līdzsvara un dienas plāniem. plānā bija vakarā ēst saulgriežu sēnes, bet iedzērusi mana māte ir kaut kas, kas manī trigerē kaut kādus vistumšākos bezdibeņus, dusmas un trauksmi. īsti nezinu kāpēc tā ir. iedzēris/piedzēries tētis manī raisa tikai tādu "phe + eyeroll", bet mamma, pat, ja viņa iedzērusi pavisam, pavisam mazliet - es to nekļūdīgi jūtu un kļūstu nenormāli aizkaitināta un agresīva. tāpēc sēņu ēšanu nācās atcelt. viņa atnāca mājās pēc astoņiem vakarā un, protams, bija iedzērusi un es, protams, pārvērtos kaut kādā ļaunā radījumā. centos turēt sevi kkādā rāmī, gulšņāju un spēlēju Heroes. pēc 22 aizbraucām uz Niedrāju peldēties. bija daudz cilvēku un silts ūdens. tad gribējās pabraukāties apkārt. es jutos diezgan drausmīgi. domāju par to visu mammas lietu līdzatkarības kontekstā. sēdēju mašīnā riju čipsus un dzēru alu. izbraucām līkumu pa grantiniekiem - Mēri - Loberģi - Aumesteiri - Mēri. pa ceļam satikām zaķi, lapsu, stirnubuciņu, aļņumāti ar bērnu, zaķi un zaķi. aļņumāte ar bērnu bija ļoti episki, sev par prieku un patikšanu pieņemu to par labu zīmi. būtu gribējies braukāties ilgāk, bet K. sāpēja zobs un nāca miegs. atbraucām mājās un es vēl labu laiku gultā spēlēju Heroes. galīgi nebija tādi saulgrieži, kā būtu gribējies.

21. jūnijs
no rīta zirgam brauca nagu griezējs. pa ceļam uz stalli, uz grantinieka gandrīz sabraucu irbītes. pēc pedikīra saseglojāmies un aizgājām apvidū. bija tāds apmācies un eksotiski vēss (+20, hehe), tāpēc nebija pārāk traki ar kukaiņiem. pirmā pļava bija nopļauta, virs tās peļoja vanagu pāris un lapsiņa. bet tālāk zāle un puķes bija zirgam līdz vēderam un augstāk un viss neprātīgi medaini un saldi smaržoja. lēkšojot vairāk likās, ka nevis jāju, bet slīdu laivā pa zaļu, smaržīgu zāļu jūru. pēc tam noskaloju zirgam sviedrus Miegupē un aizvedu atpakļ uz ganiem. pa ceļam, braucot mašīnā uz mājām, atkal sākās kaut kāda tāda agresīva, ķepīga un pretīga trauksme un sajutos atkal ļoti sūdīgi. K. bija uzvārījis kartupeļus + salāti + sojas desiņas. mamma šeptējās pa dārzu un gaidīja, kad viņas draudziņš un vedējs būs izgulējies un vedīs viņu atpakaļ uz Saļiku. tas viss ievilkās un tā kā jutos drausmīgi, atkal atcēlu sēņu ēšanas plānu. pēcpusdienā aizbraucām uz Abulas sidra atvērtajām durvīm un sapirkāmies sidrus un papļāpājām ar Džoni. pa to laiku mammai bija atbraukts pakaļ un viņa bija aizbraukusi. vakarā aizbraucām nopeldēties un uz veikalu. es sacepu sev komfortfūdam 2 kesadiļas ar sieru un dārzeņiem un dzēru sidru. K. apēda savu sēņu porciju un tripoja. ļoti daudz smaržu - no rīta tās pļavas - nopļautā un nepļautā, zirga sviedri, lielais filadelfs un pojenes dārzā, istabā žūst kumelītes, salvija un timiāns tējai, ezera ūdens, kas smaržo pēc saulē sasilušām priežu mizām utt. tāda milzīga smaržu straume.

22. jūnijs
sapnī redzēju, ka Smilčā ir atvērusies hipsteru kafejnīca, bet neviens tur īsti neiet, jo viņai nav nekādas reklāmas un viņa neatrodas centrā. vēl bija jākāpj lejā pa kultūras nama kalna lielajām trepēm, kuras nezkāpēc bija nenormāli, nenormāli stāvas. kad piecēlos, tad aizgājām uz Jāņu tirdziņu centrā - smuki pabeigts centrālās ielas remonts, kas vilkās laikam gadu. tirdziņā gan nekā prātīga un interesanta nebija. pēc tam uztaisīju sorgo salātus ar visādiem dārzeņiem un darīju kopumā neko. pēc peldes apēdu sēnes. tās bija ļoti jocīgas un nebija īsti tas, ko es gaidīju. nogulšņāju ilgu laiku ārā zvilnī, kaujoties ar odiem. nekāds tāds baigais trips nebija, tikai ļoti spēcīgi jutu zemes gravitāciju.

23. jūnijs
sadusmojos uz K., ka viņš tikai tagad pasaka, ka nebrauks uz Jāņiem. viņš bieži nebrauc un tas ir pilnīgi ok negribēt braukt, bet besī, ka velk līdz pēdējam, kaut ko varbūtojas un vieš veltas cerības. pateiktu laicīgi nē, nebūtu nekādu problēmu. uzcepu zemeņu/rabarberkūku, sapinu vainagu no dārza puķēm, saklāju bagažniekā guļvietu un braucu uz Stiebriņiem (starp Tukumu un Jaunpili), par kādu pusotru stundu atpaliekot no plāna. pa ceļam iebraucu nopeldēties. tad vēlreiz sadusmojos uz K. jo beidzās degviela un man besī, ka viņš bieži neielej, kad brauc un man pārņemot auto sagaida tukša bāka. benzīntanki bija pilni ar jāņabērniem, bija jāstāv garās rindās lai uztankotos, lai pačurātu un, lai samaksātu. jutos dusmīga līdz Siguldai, tad dusmas sāka feidoties ārā.tikai ap pusseptiņiem biju Stiebriņos, tur viss ļoti smuki. laiks bija Jāņiem ideāls - silts un sauss, visu nakti nostaigāju basām kājām, tikai odu šausmīgi daudz. svētki bija mierīgi, nebijām daudz cilvēku. pārāk maz dziedājām. sagaidīju sauli un līdu mašīnā gulēt.

24. jūnijs
rīts tāds diezgan traks. ļoti nāca miegs un gribējās gulēt, bet mašīnu cepināja saule. ja nebūtu uz vējstikla uzklājusi bagažnieka gumijas paklāju, vispār nebūtu varējusi pagulēt. nocietos līdz kādiem pusviendpadsmitiem un tad cēlos augšā. nosēdējām vairākas stundas ēnā pie mājas pļāpājot, līdz saņēmāmies apmēram visi vienlaicīgi braukt prom. izmetu līkumu caur Tukumu līdz jūrai. Klapkalnciems čumēja un mudžēja no ļaudīm, viss pilns ar mašīnām. man izdevās iespraukties ceļmalā drusku aiz Klapkalnciema robežas, kas attiecīgi arī bija pūļa pludmalē robeža. nu tukšs nebija, bet nebija arī tik pilns kā tālāk uz priekšu. jūrā bija palieli viļņi un nenomāli silts ūdens. ilgi šūpojos pa viļņiem. bija forši, bet mazliet vientuļi. bija žēl, ka K. nav. beigās arī nejutos baigi atsvaidzinājusies, tikai izklaidējusies. tad turpināju ceļu mājup. mašīnu, protams, miljons, bet bija tikai trīs tādi trū atsaldētie, kas apdzen purns purnā. Siguldā pamanīju, ka kaut kādas dusmas atkal sāk feidoties iekšā. atbraucu mājās, biju nogurusi, bet uzpinu sev divus smilgu dekorus/apļus, kādus noskatīju Stiebriņos, vēl šo to pašeptējos, aizbraucām nopeldēties. parastā peldvieta bija nenormāli pilna, aizbraucām uz otru krastu, tur bija mierīgāk un tur bija jāņtārpiņi. ļoti sen nebiju satikusi. atpakaļceļā uzkāpām Līgo kalnā paskatīties smuko saulrietu. tas bija nenormāi košs un piesātināts un spīdēja jauns mēness.

25. jūnijs
diezgan laicīgi pamodos. aizbraucām uz Valmieru uz visādiem veikaliem - Depo un kabeļu veikals un Promo iepirkt lietas saimniecībai un dzimšanas dienas ballītei. pārkarsuši atbraucām atpakaļ uz Smilču un uzreiz braucām peldēt. siena laiks. visur saldi smaržo pēc nopļautas zāles, rosās vālotāji un ruļļotāji un pļāvēji. iestādīju Depo pirkto citrontimiānu. cerams dzīvos dārzā un ziemos, jo uz podiņa rakstīts "telpaugs".

26. jūnijs
Valmiermuižas treniņdiena. no rīta, pirms braukšanas uz treniņu sākās mēnešreizes. atkal jājām manēžā - vēsi un bez kukaiņiem. diezgan daudz lecām, līdz kādiem 80 cm. pēc tam nomazgāju zirgu Miegupē, pati iebraucu noskaloties Mūrmuižas dzirnavezerā un atlikušo dienas daļu gulšņāju gultā, cietu no mēnešreizēm un lasīju Ančevskas "Latviešu dziedināšanas tradīcijas". forša grāmata un doktora disenes bāzes, nav šizoklora, šizotērika un krīvu krīvu murgi. sāka strādāt elektriķis - izraka tranšeju kabelim no šķūņa uz māju. un aizraka arī. pašā vakarā saņēmos pakustēties un darīt, cik nu var, lai maksimāli saglābtu sarakņāto zālīti. un pelde Niedrājā.

27. jūnijs
Vilnītis ienesis istabā asiņainu kurmja līķi. sāku nogurt no karstuma. man patīk, bet ļoti gribas, lai uzlīst. dārzā pat kliņģerītes, kurām nekad nekas nekait, izskatās ļenganas. pusdienās uztaisīju salātus ar paparžu sakņu nūdelēm un tahini mērci. bija garšīgi. tās nūdeles man pirms 2 gadiem uzdāvināja kolēģe. bija visu laiku nostāvējušas manā sausās pārtikas kolekcijā. lasīju grāmatu diezgan lielu dienas daļu, jo karsts un negribas kustēt. laiskai lasīšanai ideāls laiks.

28. jūnijs
elektriķis taisa elektrību saimniecības ēkā. beidzot tur vairs nebūs tie sapuvušie, bīstamie vadi un būs rozetes. gaidu lietu, samācas negaiss, radarā rāda, ka Loberģos līst un nāk uz mūsu pusi. salieku visur pa ķērienam spaiņus, lai var sapildīt, kad vannas ies pāri. tad radars rāda, ka līst arī virs mums, bet nekas nelīst. nolīst labi, ja puskrūzīte un negaiss aiziet tālāk. nogriezu pojenēm vecos ziedus. baigi ātri šai karstumā noziedēja. pēc negaisa ir druscīt vēsāks, liekas, ka varētu braukt uz stalli un pajāt, bet bail braukt, jo mašīnai tā jocīgā skaņa. samarinēju olīvu bļodu un uztaisu 2 katlus ar tomātu auksto zupu ballītei. nopirku 5kg vietējās zemenes. vakarā K. noskaidroja, ka tā skaņa mašīnai nav nekas liels un dārgs, bet vajag no šrota dabūt kkādu tur to sūdu. labi, ka neaizbraucu uz stalli, jo, kad ap 23iem braucam mājās no peldes, tieši pie mājām tas sūds saplīsa pavisam.

29. jūnijs
K. pabeidza manu dzd dāvanu - šūpuļtīklu, pareizāk šūpuļtīkla statīvu. man kopš bērnības vienmēr gribējās šūpuļtīklu, bet mums te īsti nav tādu koku, starp kuriem varētu iekārt. tad nu beidzot man ir! ļoti forši. turklāt pašu tīklu K. nopirka ļoti lielu. mēs tur ietilpstam abi un es ceru, ka mēs kādā vakarā tur gulēsim un skatīsimies filmas. K. pļāva zāli, tā izdegusi tā, ka kļūst nepatīkami staigāt basām kājām (un es esmu cilvēks, kas mēdz staigāt ar basām kājām pa grantiniekiem un mežu un vispār jebkurieni). nepatīk, ka kopš apm. saulgriežiem, esmu totāli izkritusi no jogas, intervāla ēšanas un vakara 5km pastaigu grafika. ļoti vajadzētu tikt atpakaļ. vakarā sāka mākties negaiss. kad sāka pa īstam līt, tad gājām pērkonlietus dušā. K. pat izmazgāja matus ar šampūnu. ļoti forši. tad ar pārtraukumiem lija visu nakti, viss beidzot padzērās, atdzērās un atspirga. šo to, gan arī visai sakapāja un sagāza. piemēram, kazbārdis izskatās ļoti bēdīgi. izmazgāju grīdas un uztaisīju saldās desas style kūku. aizgāju gulēt pirms četriem, jo pēc visiem darbiem vēl gribējās palasīt.

30. jūnijs
diezgan neizgulējos. uzcepu rabarberu-zemeņu kūku, pabeidzu visu ko darīt un sākām gaidīt ciemiņus. sāk ziedēt lavandu mākonis. pirmā ar autobusu atbrauca A. aizgājām nopeldēties Klievī. beigās neatbrauca neviena no kursabiedrenēm, sapīku, īpaši par vienu, kura vēl no rīta bija teikusi, ka brauks. piezvanīja tētis un apsveica, mēs pat norunājām 2 min 45 sek. pēcāk runāju ar mammu un izrādījās, ka viņš pats bija zvanījis, tas nebija viņas pirksts. toties vīramāte nepiezvanīja. tad pamazām sāka braukt pārējie. laiks bija ok. nu nebija tik jauks un silts vakars, kā būtu gribējies un pa vidam bija arī pāris lietus šaltis, bet vismaz nebija dramatiski drausmīgi un nelija visu laiku. dabūju foršas dāvanas - episkākā, laikam kolēģes gleznotais Vilnīša portrets naivisma stilā. sanācis drusku resnāks nekā Vilnītis, bet viņai izdevies ļoti noķert Vilnīša skatienu un viņas māsa bija man uztaisījusi mega šokokūku ar visādām kārtām un pildījumiem. vēl man sadāvināja visādas interesantas sēklas, 5kg makaronu un spaini kečupa, pašadītu sēni ar krīpī seju, rozīti podiņā, kaudzi ar tofu un vēl šo to. bija jauka un visai mierīga ballīte, nakšņot palika tikai 5 cilvēki.

Previous Entry  Next Entry