jūnijs

Posted on 2018.06.05 at 16:06
man:: jāiet uz kapiem
Tags:
es parasti neesmu kritusi uz visādiem oldskūlīgiem saldajiem, bet vakar stāvot rindā Bastionā un brīvprātīgā-piespiedu kārtā blenžot saldo vitrīnā sagribējās. viss, kas tur bija likās aizdomīgs (no želatīna un arī garšīguma viedokļa), tāpēc nolēmu, ka jāuzbliež kaut kas pašai. šodien ķēros klāt. nebija grūti.



sākumā uztaisa rabarberu mērci:
kādi 2 brangi rabarberkāti
2 lielas karotes iesala ekstakta
2 lielas karotes muskovado cukura
mazliet kanēlis, mazliet karobs
kartupeļu ciete, nezinu cik, es bēru un maisīju un skatījos vai vajag vēl vai nevajag. pāris tējkarotes karoč

rabarberus sagriež, iemet katliņā, var piemest kādu dzērveni vai upeni klāt, piemet visu pārējo izņemot cieti un savāra. vāra bez vāka, lai tvaiko prom liekais slapjums. beigās iemaisa cieti, cik nu vajag, lai sabiezinātos, pagaida lai vēl uzmet pāris burbuļus un iznes ārā dzesēties.

krēmam:
bundža kokospiena
vaniļas cukurs
2 krietnas karotes muskovado cukura
2 karotes kokosriekstu eļļas (man ir mēnešreizes un gribējās kaut ko tādu treknāku. noteikti, ka bez eļļas var iztikt)
3 tējkarotes agara pulvera

visu samet katliņā un maisot uzvāra. kad kādu minūti pavārījies, tad liek dzesēties un stingt. ja gribas ātrāk atdzesēt - pārlej citā traukā.
atdziestot viņš ņems un sacietēs. kad sacietējis - ņem blenderi un sablendē - sanāks krēms tādā jaukā, stingrā, vijīgā konsistencē.
otrs variants ir vēl karstu saliet pa porcijām trauciņos, no kuriem paredzēts ēst. bet Kārlim nepatīk želejīgums, tāpēc es izvēlējos blendēt

standziņām:
kārtainās mīklas plāksni plānā kārtiņā apziež ar kokoseļļu un apber ar kanēli. sagriež stienīšos un liek uz 15 minūtēm cepeškrāsnī.


beigās liek krēmu ar mērci kārtās trauciņos, sasprauž standziņas un ēd. no minētā daudzuma sanāks 4 normālas porcijas. mūsu gadījumā sanāca 3 - 2 milzīgas un 1 normāla, ko atliku mammai. mērce arī palika pāri. laikam iešu uz veikalu pēc vēl vienas kokospiena bundžas un rītdien uztaisīšu vēlreiz.

p.s. visādas īpašās sastāvdaļas - iesalus un karobus var mierīgi neizmantot. man vienkārši ir iesākta iesala burciņa ledusskapī. cukuru gan es iesaku, ja ne muskovado, tad vismaz brūno. aizejiet uz Gemosu, tur viņš nav dārgs. var jau arī ar balto, bet tad garša būs daudz pliekanāka un garlaicīgāka.




Previous Entry  Next Entry