Imants Daksis

jaunumi un ziņas


Reply To:

par Imantu @ 02:42

[info]imants_daksis:

Imants Daksis (grupas Pasaules gaisma solists, projekta Džefras Asinis autors, solomākslinieks) nupat ir pabeidzis darbu pie diviem albumiem, kuri sauksies Rīts, kad atausa atmiņa par Saules civilizāciju un Elpo, bērns! un iznāks 26. novembrī. Par godu šim notikumam Mākslas Darbinieku namā 26.novembrī plkst.20.00 notiks abu albumu prezentācijas pasākums.

Tas ir unikāls gadījums Latvijas mūzikas vēsturē, kad tik īsā laika sprīdī top, tiek ierakstīts un izdots tik liels viena mūziķa dziesmu un albumu skaits. (Pagajušā gada nogalē sadarbībā ar Pienene Music tika izdoti četri Imanta soloalbumi; vēl divi albumi ir tapuši kopā ar grupu Pasaules gaisma; kopumā ir ierakstītas vairāk nekā 100 dziesmas).
Būtisks ir arī fakts, ka Imants pats ir visu savu dziesmu mūzikas un tekstu autors (ar retiem izņēmumiem).

Imanta dziesmām raksturīgs vienkāršs melodiskums spēcīgi emocionālā izpildījumā, kā arī filozofiski un nereti mazliet sirreāli teksti. Pats Imants saka, ka „caur dziesmām tiek nodota tā pati ziņa, ko jau miljoniem gadu, brāzdamies pār zemi, šalc vējš, meklēdams vientuļus ļaudis, kuriem agri vai vēlu būs jādzied – kaut vai klusībā pie sevis.”

Rīts, kad atausa atmiņa par Saules civilizāciju ir albums, kura dziesmas savstarpēji vieno gandrīz vai reliģiska koncepcija (ticība Saules civilizācijai). Dažādās noskaņās ieturētās skaņu un vārdu liecības ir veltījums gaismas dzīvinošajam spēkam, kas nekad un nekur nepazūd.

Elpo, bērns! Savukārt ir mierīgs un apcerīgs ainiņu kopums, kurā Imants atzīstas mīlestībā mazām brūklenīšu mētrām, kas, neskatoties uz savu mazumu un trauslumu, glabā sevī visas pasaules vēsturi, nežēlīgus karus, atdzimšanu laikmetus, dinozauru bojāejas, jaunu dzīvības formu sākumus, kosmiskas likumsakarības... To visu apjaušot, aizraujas elpa, bet vienmēr ir kāds, kurš atkārto: Elpo! Elpo, bērns!

Jauno albumu ieraksti veikti Rekur studijā (strādājot ar Krišjāņi Dauguli) un Tautas Mūzikas centrā (pie Kaspara Bārbala) un ir tapuši ar talantīgu un aizrautīgu cilvēku atbalstu. Abi albumi tiks izdoti sadarbībā ar Pienene Music. Visas dziesmas ir pilnībā akustiskas (šajā gadījumā - kailas).
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: