The first thing i do is.. - October 21st, 2008 [entries|archive|friends|userinfo]
igotblues

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

October 21st, 2008

tieshais maarketings jeb par ko mees driikstam suudzeeties [Oct. 21st, 2008|07:36 pm]
Turpmaak visiem tiem uzbaaziigajiem zvaniitaajiem, faksotaajiem un meilotaajiem man buus viena atbilde Data protection Directive 2003 un kaa piebilde Consumer protection Directive.

shie ir burviigi 2 dokumenti, kas aizstaav taadu iignu kaa mani, kuru kaitina sanemt visus shos informaacijas atkritumus.


Ko mums saka Direktiivas?
section 11 and 13 - lhoti buutiskas!

tieshais maarketings (meils, faks, telefons, automaatiskie zvani u.c.) ar meerki pardot, informeet, motiveet iegaadaaties (sauc kaa gribi) ir atlauti tikai 2 gadiijumos: 1) ja klients ir ieprieksh tam piekritis (interneta lapaas - atkekseejiet, ja veelaties sanemt info par...) un 2) ja esat jau eksisteejosh firmas klients.

ja gadienaa esi jau eksisteejosh firmas klients, bet shie tevi moka nost ar savaam reklaamas kampanaam, tad tavas tiesiibas ir luugt viniem iznemt savu personiigo informaaciju no vinu datu baazes reklaamas noluukiem.

ko dariit, ja atkal kaads zvana?
ja zvana pirmo reizi, var gaadiigi (!) aizraadiit, ka vins paarkaapj likumu un naakamajaa reizee (pie atkaarotas darbiibas) tev ir tiesiibas iesniegt pret vinu suudziibu par kaiteejuma radiishanu (kaut vai moraalu, ka beidz tavus nervus)

ja epastos vai reklaamas materiaalos nav noraadiits veids kaa atteikties sanemt zinojumus, tad suudziibu var iesniegt uzreiz, jo e-comerce directive netiek ieveerota.


un ko dara muusu pateereetaaju tiesiibu aizstaavji?
eh, par to labaak citreiz...
savaadaak veel pacelsies jautaajums par to, kapeec muusu tiesiibas netiek aizstaaveetas pienaaciigi zem Direktiivas par maldinoshu reklaamu utt.
katraa zinaa, likumdosana ir interesanta!
kaa raadaas Latvijaa vareetu uzsaakt daudz interesantas tiesas praavas, ja tikai kaadam tam atliktu laiks. vieniigais - kas attiecas uz reklaamam - pateereetaajs, kas juutas aizskarts nesanem naudas samaksu, ja nu vieniigi lieta netiek izvirziita pie faktoriem kas saucaas 'veseliibai kaitiigs apdraudeejums' vai 'breach of contract'
linkpost comment

navigation
[ viewing | October 21st, 2008 ]
[ go | Previous Day|Next Day ]