A es esmu šizonautiņš.

March 4th, 2009

10:42 pm - Alķīmiķis.

mēģināju komentēt, bet bija neta gļuki. lūk...

izlasīju Alķīmiķi. vispār jau ļoti jauki. "ja tu kaut ko ļoti vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu.." nu vai kkā tā tur bija. vispār smuki. vienīgi es ceru, ka viņš nesačakarē tā visas savas grāmatas beigās.

sākotnēju viss bija kārtībā. viss kalpo vienam. seko savam liktenim. pasaules dvēsele un tā. jauki. ļoti daudz par cilvēka garīgo pusi, mērķu sasniegšanu, zīmju saskatīšanu. ideja tāda, ka galvenais varonis - aitu gans - nosapņo par savām bagātībām pie piramīdām. dodas ceļā. satiek daudz visādus cilvēkus. labi. materiālas vērtības sākotnēji. daudz ko mācās. tad Koelju sāk runāt par visām garīgajām vērtībām. garīgais, garīgais, garīgais... un tad. beigās viņš atrod tās bagātības, kas izrādās tiešām MATERIĀLAS.

nu nē. nu negāja tas viss kkā kopā. visu grāmatu novāvuļot, cik ļoti jātic sirds balsij, visas zīmes, pasaules dvēsele un tā. un viņa gala mērķis izrādās nauda..? un pa ceļam uz naudu viņš satiek savu mīlestību? bet vai mīlestība ir zemāka par naudu.? kkas tāds, kas ir vnk pa ceļam..?

nezinu. beigās vnk biju vīlusies tajā visā.

bet tomēr. tur ir diezgan daudz jauku domu arī. varbut pat ieteiktu izlasīt. un reakcija noteikti atkarīga no cilvēka vērtību sistēmas un uztveres. :)
Powered by Sviesta Ciba