mirkļi. foreles.

October 24th, 2007

11:08 am

Nīderlandes valdība atļauj velosipēdistiem klausīties mūziku

Publicēta: 17:00 23.10.2007. Amsterdama, 23.okt., LETA--REUTERS.

Nīderlandes valdība atļāvusi velosipēdistiem braukšanas laikā klausīties mūziku, galvenokārt tādēļ, ka aizlieguma ievērošanu būtu grūti uzraudzīt. Nīderlandes valdības veiktā pētījumā secināts, ka mūzikas klausīšanas braukšanas laikā velosipēdistiem ir daudz bīstamāka nekā sarunāšanās pa mobilajiem telefoniem, kaut arī gadā tikai daži negadījumi tiek saistīti ar mūzikas klausīšanos. "Mūzikas klausīšanās braukšanas laikā, kā izskatās, rada ierobežotas sekas, ja vien mūzika nav pārāk skaļa. Tai var būt negatīvas sekas, ja apkārtējo trokšņu sadzirdēšanu traucē skaļa un ātra mūzika, kas arī atstāj lielāku iespaidu uz smadzenēm," teikts transporta ministra Kamiela Eirlingsa vēstulē parlamentam. Taču ministrs norādīja, ka policijai būtu pārāk laikietilpīgi pārbaudīt, vai velosipēdists brauc, klausoties uz austiņām mūziku, jo tās ir grūti saskatīt un tās var apslēpt zem cepures. Nīderlandē 2006.gadā satiksmes negadījumos bojā gāja 811 cilvēki, no kuriem 216 bija velosipēdisti. Nīderlandē ir vairāk velosipēdu nekā iedzīvotāju - 18 miljoni velosipēdu uz 16 miljoniem iedzīvotāju.

11:21 am - Eko

Abatijaa viss skriptorijs nodega, kopaa ar bazniicu. Vianiigaijs izraadiijais aklais Horhe, kursh visus nogalinaaja Aristotelja graamatas deelj. Glau gala apats sazieda graamatu ar Severiinam nozagto indi un apeeda. Taadeelj Viljamam nebija prieka. Abatu Horhe veel pirms naaves iespundeeja naaves kambarii un vieniigaijs, kas zina, kaa to atvert ir nu jau nelaikjis Horhe. Veel palicis peecvaards.

10:42 pm

dievinu saldskaabo garshju

11:15 pm

man iisti neticaas, ka ir pienaakusi ziema un jaameklee biezaakas zekjes, bet istabaa nu vairs pat zekjees nevar staigaat, jo salst. Sjaadaas reijzes es priecaajos, ka ir izgudrota apsildaamaa griida, kaadu es veelaak noteikti gribeeshju. studijaas ziimeejam ezhus un visu paareekjinam procentos, bet sabiedriiba sjajaa akadeemiskajaa liimenii nudien citaadaaka, piemeeram, atshkjiras pa auditoriju no rokas rokaa klaijojoshjo zhurnaalu spektrs. Bakalaura liimenii tie ir dazhjaadi uzjautrinoshji materiaali, bet jau tiek paarkaapta kritiskaa robezhja, kad meitenes maijnaas ar mans mazaijs jaunaakajiem izdevumiem. Sjodien man gribeejaas dzert viinu un skatities kaadu labu filmu, pirms dodos izlasiit savas Abatijas liktenja peecvaardu, bet sjobriid pa kreisai rokai staav teejas kruuze, kuras saturu izstrebju paaris acumirkljos, jo tas ir vieniigaisj veids, kas atlicis, laij sasildiitos. vienmeer, kad senaak maajaas mamma lika gludinaat dreebes piekritu sjai nodarbei ar vienu sevis-motivaaciju - zinaaju, ka plaiks silti - gluzhji taapat kaa no istabu mazgaashjanas un trauku bershjanas - sjiis nodarbes sasilda. Kaa ikvakara rituaals pirms guleetieshjanas ir Teorijas nodzenaashjana, vairaaku cilveeku apkontakteeshjana riitdienas vajadziibaam un izplaanoshjaa, cikos riitaa celshjos. veel tikai apeediishju no skitles pacinjas visas violetaas kraasas konfektes un izreekjinaashju, cik melnos eziishjus var uziimeet ar manaam triis melnajaam pildspalvaam.

nedeeljas nogalee buushju jau krustmaate.
Powered by Sviesta Ciba