kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 24th, 2014|09:34 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šodien no rīta darba pastā iekritusi sekojoša vēsts:

"Godājamie Rīgas jauniešu centru, sporta skolu un vidusskolu direktori!

Mēs, Latvijas vecāki, kuri apvienojās organizācijā "Mūsu bērni"
uzskatām par nepieciešamu izteikt savas bažas sakarā ar ES un Pasaules veselības organizācijas pieņemtiem "Seksuālās izglītības standartiem", kuri nosaka bērniem sniegt sekojošu informāciju:

0 – 4 gadi
informācija par prieka un apmierinājuma sajūtu, kas rodas, pieskaroties savam ķermenim; info par masturbāciju agrīnā vecumā; grūtniecība, piedzimšana un jaundzimušie – runāt par šīm tēmām, ieaudzinot viņiem pareizu terminoloģiju; fakts, ka baudas gūšana no fiziskas tuvības ir katra cilvēka normāla dzīves sastāvdaļa; no kurienes rodas bērni; bērniem jāpalīdz veicināt dažādu dzīvesveidu pozitīvu uztveri;
"

4-6 gadi
mīti par bērnu radīšanu
mīlestību starp viena dzimuma pārstāvjiem viendzimuma attiecības

Dokuments ir Pasaules veselības organizācijas oficiālajā mājas lapā un šeit - http://www.musuberni.lv/documents/eiropas-seksualas-izglitibas-standarti/

latviešu valodā (daļējs tulkojums): WHO_BZgA_Standards_LV

vācu:
http://www.oif.ac.at/fileadmin/OEIF/andere_Publikationen/WHO-Standards_DE_Endfassung_11_10_2011pdf.pdf

angļu:
http://www.oif.ac.at/fileadmin/OEIF/andere_Publikationen/WHO_BZgA_Standards.pdf

spāņu:
http://www.madridsalud.es/publicaciones/OtrasPublicaciones/standars_de_calidad_de_la_educacion_sexual_en_europa_traducido_12nov.pdf

krievu: http://valstskontrole.files.wordpress.com/2014/02/file1.pdf

Francijā un Vācijā gandrīz katru mēnesi notiek manifestācijas pret bērnu seksuālizāciju un homopropagandu. 500 tūkstoši cilvēku iziet uz ielām un mēģina aizstāvēt savu, vecāku tiesības pašiem nolemt, kāda seksuālā izglītība un kurā vecumā ir vajadzīga viņu bērniem.

http://demofueralle.wordpress.com/
https://www.youtube.com/watch?v=Qsa7sbFQpno


Mēs redzam, cik ātri ES bērnu vidū (bērnu dārzos, skolās un bibliotēkās) izplatās sekojošas grāmatas:
"Mana mamma ir bārdainā lēdija"
http://www.musuberni.lv/books/mana-mamma-ir-bardaina-ledija/
"Tētis Devids, sieva Kriss un Es"
http://www.musuberni.lv/books/tetis-devids-kriss-un-es/
Latvijā: “Sekss iesācējiem” – grāmata bērniem no 8-18 gadiem http://www.musuberni.lv/books/sekss-iesacejiem-gramata-berniem-no-8-18-gadiem/

Mēs redzam, cik sagrauts ir ģiemenes institūts, kāda ir Latvijas ekonomiskā un sociālā vide un cik bērni atrodas patvresmēs un uzkatām, ka šādi "jaunievedumi" var būt bīstami mūsu Latvijas bērniem, jo rosina āgrinu interesi pie lietām, kurām nevisi bērni vienlaikus ir gatavi, jo pēc psihologu viedokļiem intīmiem jautājumiem un kā pareizi uz tiem atbildēt jāgatavo vecāks.Un mēs, vecāki, ar to pilnīgi piekritam. Tāpēc mēs atbalstām visas iniciatīvas, kuras var pastiprināt tradicionālu ģimeni, vecāku lomu izglītības un audzināšanas procesā.
Sakarā ar to nosūtam Jums atklāto vēstuli Latvijas Republikas Prezidentam, deputātiem un frakciju pārstāvjiem, kuru mēs nolasījām Gājiena par tradicionālu ģiemeni.

Ceram uz Jūsu sadarbību vecāku informēšanā un nepieciešamu sociālu iniciātīvu atbalstīšanā.

Ar cieņu,
LR vecāki
www.musuberni.lv
----------------------------------------------------

Augsti godājamais Prezidenta kungs!

Mēs, Gājiena par tradicionālu ģimeni organizatori, Latvijas mammas un tēti, kuriem rūp mūsu bērnu nākotne, vēlamies Jūs atbalstīt Jūsu nostājā par tradicionālas ģimenes institūta saglabāšanu!

Atklātu vēstuli, kuru mēs izlasījām Gājienā par tradicionālu ģimeni šī gada 25.oktobrī ir parakstījuši vairāk nekā 300 cilvēki, bija arī tie, kuri vēlējās un vienkārši nepaspēja to izdarīt Gājiena laikā.
Gājiens Rīgā notika vienlaikus ar Vācijas vecākiem Augsburgā un Stutgardē un to var apskatīt šeit:
https://www.youtube.com/watch?v=vSc3TMNTV1c

Tas nozīmē, ka Latvijas tautai tiešām rūp tradicionālās vērtības un mēs neesam ar mieru bīstamiem eksperimentiem ar bērnu psihi, kurus mums piedāvā ES un Pasaules veselības organizācija dokumentā "ES seksuālās izglītības standarti"
http://www.musuberni.lv/documents/eiropas-seksualas-izglitibas-standarti/

Pievienojām pielikumā vēstuli un arī parakstus.

Ceram, ka būsiet stipri savā nostāja un kopā mēs varēsim veidot labvēlīgo vidi mūsu bērniem un nākamajām paaudzēm, kur tikums, cieņa un morāle būs vērtēti augstāk nekā patērētāju ideoloģija!

-----------------------------------------------------

Cienījamie deputāti un frakciju pārstāvji!

Vēlamies Jums paziņot, ka 2014.gada 25.oktobrī Rīgā notika Gājiens tradicionālās ģimenes atbalstam. Gājiena organizatori un tā dalībnieki vēlējās paust atbalstu deputātiem, kas rosina grozījumus Bērnu aizsardzības likumā*, kā arī LR Prezidentam par viņa nostāju tradicionālas ģimenes saglabāšanas jautājumā. Gājiens notika vienlaikus ar Vācijas vēcākiem Augsburgā un Stutgartē.

Gājiena laikā tika nolasīta atklāta vēstule, kuru parakstījuši vairāk nekā 300 dalībnieki. Turklāt bija arī tādi dalībnieki, kuri vēlējās un vienkārši nepaspēja to izdarīt Gājiena laikā.

Ar gājiena norisi varat iepazīties šeit:
https://www.youtube.com/watch?v=vSc3TMNTV1c
Gājiena kuplais dalībnieku skaits nozīmē to, ka Latvijas tautai tiešām rūp tradicionālās vērtības.

Mēs neesam ar mieru bīstamajiem eksperimentiem ar mūsu bērnu psihi, kurus mums piedāvā ES un Pasaules veselības organizācija dokumentā "ES seksuālās izglītības standarti"
http://www.musuberni.lv/documents/eiropas-seksualas-izglitibas-standarti.

Pielikumā pievienojam atklāto vēstuli un arī parakstus.

Ceram uz Jūsu aktīvu darbību Latvijas bērnu aizsardzības jautājumos!


* - (1. Papildināt likuma 47.pantu ar ceturto daļu sekojošā redakcijā:

„(4) Bērnu izglītības un aprūpes iestāžu dzimumaudzināšanai jābalstās uz tradicionālajām ģimenes vērtībām un laulību – savienību starp vīrieti un sievieti. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs seksuālo attiecību popularizēšana un reklāma ir aizliegta.”

2. Izteikt 501. panta otru daļu sekojošā redakcijā:

„(2) Bērnu aizliegts iesaistīt skaistuma konkursos vai citos tamlīdzīgos pasākumos, kuru galvenais mērķis ir vienīgi viņa ārējā izskata vērtēšana. Bērnu kā dalībnieku un skatītāju aizliegts iesaistīt pasākumos, kuru mērķis ir seksuālo attiecību popularizēšana un
reklāma.”)


Ar cieņu,

Tatjana Pečurina-Bērziņa
Alla Spriševska
un citi "Mūsu bērni" aktīvisti un Gājiena dalībnieki www.musuberni.lv info@musuberni.lv
+37122070739




Vai ir kāda organizācija, izņemot Mozaīku, caur kuru varētu tā organizēti paust pretēju viedokli. Uzrunāt skolu direktorus, deputātus un valsts prezidentu un darīt zināmu, ka ir arī alternatīvs viedoklis? Tā, lai, pieņemot kaut kādus valstiskus lēmumus, nevarētu atsaukties uz "tautas balsi", kura savukārt būtu izskanējusi tikai no šādas, nebrīnītos ja NA vai tml.iestāžu atbalstītas organizācijas. Cibā dirst nav malku cirst, pati arī droši vien nekādu organizāciju nedibināšu šai vajadzībai, bet labprāt pieslietos kādai jau eksistējošai. vēlams "ģimenes par līdztiesību" variantā, lai nevar piešūt kaut kādu "geju interešu bīdīšanu".

 photo closet_zps8ad3cf41.jpg
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 24th, 2014 - 11:00 am
(Link)
un ko tad lai saka par mikrorajonu liftos ielikto aicinājumu vākt parakstus "pret bērnu homoseksuālizēšanu" (rakstība saglabāta orģinālā), kurā nav paskaidrots sīkāk, kas tur apakšā, tikai norādīti laiki un vietas, kur var parakstīties. http://rod.lv/parakstu-vakshana-bernu-aizsardzibai
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:November 24th, 2014 - 11:11 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]thel
Date:November 24th, 2014 - 11:12 am
(Link)
Ja būtu laiks, tad nodarbotos ar šito dīvaiņu trollēšanu. Pirmkārt, iesaktu viņiem pieņemt darbā literāro redaktoru. Otrkārt, pajautātu, vai melošana ir pieskaitāma pie ģimenes vērtībām? Piem., par šo faktu: Francijā un Vācijā gandrīz katru mēnesi notiek manifestācijas pret bērnu seksuālizāciju un homopropagandu. 500 tūkstoši cilvēku iziet uz ielām un mēģina aizstāvēt savu, vecāku tiesības pašiem nolemt, kāda seksuālā izglītība un kurā vecumā ir vajadzīga viņu bērniem. (Neviena no viņu piedāvātajām saitēm neapstiprina šādu protestētāju daudzumu.)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 24th, 2014 - 11:27 am
(Link)
es pamēģināju dzimtā mikrorajona fb kopienā.

tiku nosaukta par trolli, provokatori, rozā briļu valkātāju, saņēmu draudus tapt atskaldītai ar beisbola nūu un piedāvājumu ебаться в жопу ar visiem gejiem (grūti realizējams sakarā ar manu dzimumu).

bet nu moš kādu kluso lasītāju no malas izdevās iekustināt.
[User Picture]
From:[info]thel
Date:November 24th, 2014 - 11:52 am
(Link)
Lieliski, būs jāpameklē. Iespējams, man ir pietiekami stipri nervi, lai izturētu arī šādu komunikāciju.
From:[info]avralavral
Date:November 24th, 2014 - 12:29 pm
(Link)
Varbūt labāks veids par "organizētu viedokļa paušanu", kas vienmēr ir sarežģīti, būtu kādam uzrakstīt glītu atklāto vēstuli, kurā draudzīgi un argumentēti atspēkot mītus. Šādu vēstuli varētu ielikt gan Delfos, Dienā un Ir-ā, gan arī palaist pa soc-tīkliem. Vēstulei pats rakstītājs var pievērst žurnālistu uzmanību, sagatavot preses relīzi, un tad žurnālisti tālāk, sajuzdami, ka te ir tēma, bieži paši vēršas pie deputātiem pēc viedokļa un tā tas salīdzinoši nesāpīgā veidā nonāk līdz Panorāmai.
[User Picture]
From:[info]thel
Date:November 24th, 2014 - 03:28 pm
(Link)
Es šaubos, vai mītu atspēkošanai būs kāds iespaids.

Drīzāk jau vajadzētu paskaidrot no kurienes šādām kustībām aug kājas. Piem., rod.lv organizē parakstu vākšanu par tradicionālajām ģimenēm. Šī organizācija, šķiet, ir diezgan tuvās attiecībās ar tādiem odioziem personāžiem kā, piem., Gaponenko. Nav jābūt izcili analītiskam prātam, lai saprastu, kāpēc viņam gribētos šeit radīt morālo paniku.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 24th, 2014 - 03:28 pm
(Link)
curika jau uzrakstīja.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:November 24th, 2014 - 06:39 pm
(Link)
Curikas rakstiem nereti ir ļoti emocionāla nokrāsa un stilu prasītos piegludināt; kā arī tas ir tikai viens blogs, kamēr visādi šitādi "tradicionālo ģimeņu" cīnītāji iespraucas mainstream medijos un portālos. Prasītos viedokļi no vairākām pusēm un intensīvāk.