hege

Italijas iespaidi I dalja

Aug. 11th, 2004 | 11:15 am
From:: hege


6.augusts - vilciens no Bergamo uz Veneciju, 08:35

Vilciena uz Veneciju, nelegaali pirmaja klasee. Pleijerii U2. Tikko izbraucam no Brescia, kur veicam parseshanos, apmekleejam tualeti (kas vairak atgadinaja kosmisko kugji:) un izdzeram espresso. Araa migla. Vagona ozj pec mitraam zekjeem. Bergamo ieradamies vakar 20:00. Bija silts un nedaudz lija. Ar pedejo funikulieri uzbraucam vecpilseta (ta atrodas kalnaa, kuru ieskauj liels senatnigs muuris). Vecpilseeta fantastiska! Shauras ielas smarzjoja peec viiraka. Driz vien atradam kaadu saanju celju, kurs nebija izgaismots un ar staavu nogazi lejup. Skats burvigs - pretim Alpi (ne-sniegotie) un skats uz pilsetas ieleju.. nolemam izvilkt guljammaisus un nakshnot. Gulejam uz betona, kursh pa dienu bija uzsilis un nemaz netaisijas atdzist. Ikreiz atverot acis, paveras skats paar ieleju ar simtiem tukstoshu pilsetas gaismu. ik pa bridim virs galvam parlidoja kada lidmashina un gan jau, ka krita ari zvaigznes..

Pamodamies pec 4 no riita. Kamer devamies uz staciju, uzausa gaisma. Riits, tikai nojaushams saulausts un kalni. Bija savadi. Ielas tukshas. Vel izgaismots. Bija sajuta, ka ejam starp skatuves dekoracijaam. Cilveku nebija. Tikai melni kakji. Sobrid aiz loga slid viinu kruumi, kuri velak kadam stastis par sho vasaru.

6.augusts - Venecija, 17:35

Patreiz sezjam Sveta Marko laukuma. Daudz cilveeku un balozju. Visi censhas tos pabarot. Vislaimigakie ir beerni. Foto zibshnju juura. Atliek vien izteloties, kaa viena peec otras sobrid noknipsetas bildes velak tiks iespiestas mazakos vai lielakos albumos mazakas vai lielakas valstiis, mazakas vai lielakas majaas. Esam iekartojushies viesnica (25 eiro pa nakti). Tatad Venecija. Vieta, kur vietejas sievietes biezji sastopamas ar neskuutam paduseem, kur smird peec churaam un kur ir arkartigi sexigi policisti.

7.augusts - vilciens no Venecijas uz Bolonju 12:50

Pametam Veneciju. Esam labi izgulejushies. 5 no riita pamodos un piedavaju pastaigu pa Veneciju, kura vel cieshi guleeja. Ielas bija pilnigi tukshas. Pa retam sastapam kaadu prechu piegadataju (vinjiem suura dzive - uz veikaliem jadodas pa kanaliem ar laivaam, tad no manuali laivas jaizcelj produktu kastes, tad janovieto uz ratinjiem, tad jastum pari maziem tiltiem, trepitem un vecpilsetas brugji..). Gandriz visur smirdeja peec uriina. Ap 8 no riita iemigaam un 10 pametam viesnicu. Brokastis svaigi auglji, pirkti sestdienas darzenju un auglju tirguu. Vel pedejie likuma pa Venecijas ielam. Tagad pustukshs vilciens. Kalni pa kreisi, kalni pa labi. Braucam uz Bolonju.

8.augusts - Rimini 7:02

Nakti parlaidam Rimini pludmale (Eiropas lielakais kurorts ar pludmali 15km garuma). Pludmale pilna baaaru un sauljoshanas kreeslu. Arkartigi interesanti paverot vietejo kurorta biznesu un kas tika piedavats atputniekiem (ko teiksiet par trenazjieru zaali zem klajas debess pie juuras?!). Sakotneji megjinajam aizmigt uz sauljoshanas kresliem, bet pec 3 stundam mus iztramdija un dabujam mekleet jaunu patverumu. To atradam zem katamarana, pavisam tuvu udenim :). Patreiz esmu jau ieriktejusies sava bikini un kjeru agros riita saules starus.

p.s. shis bija mazaas celjojuma atraugas. praktiskais celjojuma izklasts vel nav gatavs (t.i. par Italiju no praktiska celjotaju viedokla..)

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if hege lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: