hege

(no subject)

Feb. 7th, 2005 | 01:40 pm
From:: hege

pusdienas laika atkāpe par dzīvi īrijā jeb pašatklāsme 7 dienās.

Pārtika</p>

Atklājot Aldi, mana dzīve kļuvusi savā ziņā labāka. Tiek plānots, ka iepirkšos apmēram 2 reizes nedeļā. Kopējās izmaksas varētu svārstīties ap 25eirām. Pusdienaslaiki tiks aizpildīti ar mazu jogurta trauciņu, apelsīnu (vai citu atļauto augli) un klasisku sier-gaļmaizi. Produktiem ir krietni īsāks uzglabāšanas termiņš nekā Vācijā un līdzīgs kā Latvijā.

Māja

Divstāvu. Pirmajā stāvā ir samērā paliela virtuve, otra ieeja/izeja uz ārpasauli, viesistaba (kura viegli smird pēc mitruma kā vecas mājās, jo saule tā ari tur nekad neiekļūst) ar home cinema, šaurs koridorītis un vācieša istaba. Otrajā stāvā mājoju es un spānis. Mana istaba pilna saules un naktī – pilna zvaigzjņu.. Sienas ir viegli dzeltenas. Tad vēl melns senlaicīgs kamīns (nedarbojas), divvietīgā gulta, kičīga kumode un mūsdienīgs skapis.

Kaimiņi

Kā jau minēts iepriekš: spānis (kurš strādā turpat kur es), vācietis un es. Sadzīvojam labi. Kulturāla neviendabība kā vienmēr dzīvi dara interesantāku. Abi ir spilgti savu valstu pārstāvji. Vienu reizi nedēļā ir starptautiskās vakariņas, kad viens no mums 3 taisa ēst. Mēneša beigās vācietis plāno aizbraukt no īrijas..daba tukšumus nemīl un vietā radīsies jauna iemītnieks..bet cerams – iemītniece!

Ceļošana

Ideālākais veids – mašīna vai ritenis. Ar autobusu ne cik tālu tikt nevar un skaistākās vietas paliks neapgūtas…

Pie kreisās satiksmes puses nepieradušajiem – noteikti ieteikšu pirms tam patrennēties kādā pamestā lidlaukā :) - šeit var pamatīgi iesvīst uz ceļiem :D

Vieni vienīgi pubi un baznīcas, kas gan vairāk atgādina pilis.

..zeme, kas jāredz!!!

Aitas

Lieliski iekļaujas visos fizikas likumos. Vakardien redzētais brīzjiem lika aizdomāties, kā tie lopiņi var noturēties tik stāvās kalnainās vietās un nevis ripot zemē :)) Parsvarā tās ir melnas (kājiņas, purniņi un viss cits) bet ar baltu kazjoku, kas krāsots īrijas karoga krāsās. Smuki radījumi, lai gan tuvāk iepazīt neizdevās :))

 

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if hege lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: