gi

Biļete 17- gadīgam „kungam” 2 promiļu alkohola reibumā vai spļāviens sejā

Jul. 24., 2007 | 08:17 pm
No:: gi

20. Jūlijs
Nekā savādāk kā par spļāvienu sejā visai Valmierai nevar nosaukt vakar klubā Escape ne vairāk kā 15 minūšu laikā konstatēto. Pulkstenis rāda pirmo nakts stundu, kad bāra Escape durvis ver vairāki Valmieras policijas pārvaldes darbinieki. Pēc 10 minūtēm pie kluba piebrauc policijas patruļmašīna. Viena pēc otras no kluba telpām tiek izvestas vairākas meitenes un divi puiši. Visi nogādāti policijā paskaidrojumu sniegšanai un alkohola pārbaudei.

Alkometrs ir nepielūdzams, pat daudz pieredzējušu policijas darbinieku sejās parādās neslēpts izbrīns. Cipari strauji kāpj.. 1, 5 promiles, 0, 7 promiles, 2, 1 promile. Absolūti visu NEPILNGADĪGO kluba apmeklētāju izelpā tiek konstatēts alkohols.

Dzēru pirms kluba apmeklējuma..

Klubā atļauj brīvi staigāt iekšā un ārā. Biju paslēpusi pudeli pie kluba krūmos. Ik pa laikam izgāju un iedzēru.

Piegāju pie citiem apmeklētājiem. Viņi lapbprāt mani pacienāja.

Šādi un līdzīgi izteikumi lasāmi paskaidrojumos.

15 – gadīga meitene paskaidro, ka pie ieejas klubā viņai Neviens nav prasījis dokumentus. STOP. Mazliet iepauzēsim, lai atgrieztos pie „pieaugušo tēmas” un mazliet atpakaļ laikā. Policijā paskaidrojuma sniegšanai tiek nogādāts Kluba apsardzes darbinieks. Iemesls? Viņš atteicās klubā ielaist policijas darbiniekus, kuri pie ieejas uzrādīja dienesta apliecību un neslēpa, ka veic dienesta pienākumus. Apsardzei, kurai brīvi garām tika 15 – gadīgs dzēris bērns, aizdomas un nepatiku raisīja policijas darbinieki ar dienesta apliecībām.

Atgriežamies tagadnē. Vai, pareizāk sakot, Valmieras rajona policijas pārvaldē. Pulkstenis ir divi naktī. Viens pēc otra policijā pēc savām māsām, brāļiem, mazbērniem ierodas pieaugušie. Viens uzmundrina, cits smīn, kāds krata galvu. Operatīvās vadības nodaļā, kur atrodas jaunieši, gaiss smird tā, it kā tikko būtu izgāzta pudele grādīgas dziras. Nokaitētajā atmosfērā neiztur kādas meitenes māsa, acīs ir asaras un viņas teiktais skan skarbi: Kāpēc jūs vainojat šos bērnus? Kāpēc paskaidrojumus jāsniedz ir viņiem?! Kurš atbildēs par to, ka klubā vispār tiek rīkoti šādi absurdi „pasākumi jauniešiem”? Kurš atbildēs par to, ka viņi uz klubu tiek aicināti un iekšā laisti? Cik ilgi turpināsies šī patvaļa? Vai jūs tiešām neviens nesaprotat, kas notiek?!!!”

Pulkstenis rāda ceturto nakts stundu, kad no policijas aiziet pēdējais pusaudzis. Telpas tiek izvēdinātas. Viss ir relatīvi mierīgi.

Līdz nākamajai ceturtdienai, kad klubs atkal vērs durvis „oficiālam” ineterneta portālā izsludinātam pasākumam „Jauniešiem no 16 gadiem”.

Laipni lūgti, valmierieši un pilsētas viesi! Noslaucīsim spļāvienu, saposīsim savus „lielos” bērnus un UZ TIKŠANOS KLUBĀ!!!!

P.S. Kad visi aiziet, pamanu policijā uz sola atstātu kluba ieejas biļeti. Uz tās rakstīts: „Ieejas biļete kungiem”. Nav tikai precizēts, ka „kungs” klubā atradās vairāk kā 2 promiļu alkohola reibumā, „kungam” bija grūti nostāvēt kājās, „kungs” kluba zālē aizsmēķēja cigareti un „kungam” bija grūti izrunāt savu vārdu. Viņš ir valmierietis, kas nav sasniedzis 18 gadu vecumu..

Dace Jukāma

no www.valmiera.lv

Striķis: | skatīt visus blīkšķus


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: