making sense - Business as usual [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Business as usual [29. Aug 2014|10:08]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti, ka RU fondu indeksi joprojām ir līmenī. Saprotams, šī gada laikā pamatīgi svārstās, bet nav, teiksim, nokrituši divas vai trīs reizes, kā tas bija visur 2008. gadā. Man ir kaut kāds skaits akciju fonda - kā to sauc - daļu. Kad sākās jautrība Krimā, līdz smadzenēm aizrāpoja doma, ka derētu tās pārdot. Brīdī padomāju un nolēmu to nedarīt, jo konstatēju, ka pie tāda skaita tas patiesībā nav būtiski. Lai jau paliek - vismaz kamēr visi citi vēl turpina ticēt ekonomikas attīstībai tur. Es par viņiem brīnos, jo tāda ticībai stabilitātei man neliekas racionāla. Kaut kāda vispārēja domāšanas inerce, "business as usual" attieksme. Krievija ir mainījusies, un tikai tas, ka izmaiņas notikušas pietiekoši lēniem soļiem ir padarījis tās daudziem nemanāmas. Es ticu, ka to sagaida liela nestabilitāte, droši vien ne uzreiz, bet pēc pieciem vai desmit gadiem gan.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:29. Augusts 2014 - 13:34
(Link)
Tu esi nesen Krievijā bijis? Vot, es pirms nedēļas no turienes atgriezos. Un pat ne no Maskavas, bet dziļākas Krievijas. Tauta tur šobrīd ir kā apsēsta ar negausīgu patēriņu. Visi to vien prasa – dodiet mums visus iespējamos labumus – dzīvokļus, mašīnas, restorānus utt. Attiecīgi cenas šiem produktiem ir uzkāpušas rietumu līmenī un vēl augstākas, lai gan kvalitāte vēl smagi atpaliek.

Skaidrs, ka pie šāda augoša patēriņa, uzņēmumiem ir lielas apgrozījuma iespējas un akcionāriem liela peļņa. Protams, ar zināmiem riskiem.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:29. Augusts 2014 - 13:46
(Link)
Nē, fizisko ķermeni nav gadījies lokalizēt tālāk uz austrumiem par Daugavpili.

Patērēšanas kults jau pēc definīcijas ir īslaicīgs. Līdz nākošajai krīzei.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:29. Augusts 2014 - 13:51
(Link)
Aha. Burbulis ir tas, no kā jābaidās. Salīdzinājumā ar to, neliels karš austrumos, ir sīka vienība.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:29. Augusts 2014 - 19:12
(Link)
''Krievija ir mainījusies''

Ja? Man kā reiz liekas, kas šobrīd ir tipisks ''ruskies gonna rusk'' moments.

Un augšējais posts par burbuli šķiet īpaši aktuāls, ņemot vērā, ka atšķirībā no Rietumvalstīm, Krievijai ir daudz mazāks resurss, lai stabilizētu megakrīzi, kas iestāsies, kad tas plīsīs. Nez vai Putins beilos ārā bankrotējošas bakas ar naftas dolāriem. Then again, es nebrīnītos, ja viņiem tur agri vai vēlu notiks vispārēja privāto īpašumu nacionalizācija un atgriešanās vecajos labajos laikos. Faktiski tie jau ir iestājusies visos aspektos, izņemot ekonomiskā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:29. Augusts 2014 - 23:08
(Link)
Problēma ir politikā, nevis ekonomikā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:30. Augusts 2014 - 00:26
(Link)
A tur nekāda problēma nav. Mūsdienu Krievija politiski ir neatšķirama no PSRS.