making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Bitcoin un protesti 16. Jun 2020|21:29

gedymin
Nesenajos protestos relatīvi maz dzird pat bitkoinu izmantošanu. Daudzi bitkoina entuziasti iepriekš ir uzsvēruši to, ka bitkoins ir piemērots šādām situācijām un vispār cilvēkiem, kuriem centrālajai varai ir zudusi uzticība. Tāpēc loģiski ir mēģināt saprast, kāpēc pagaidām ir tāda starpība starp teoriju un praksi, un kas vajadzīgs, lai tas mainītos.

1. Bitkoins is a store of value, not a means of exchange. Tiem protestētājiem, kuri nonākuši konfliktā ar autoritāšu pārstāvjiem, svarīgāka ir skaidras naudas pieejamība, nevis līdzekļu uzkrāšana. Vispāratzīta digitālā nauda ("cash", nevis "money") pagaidām neeksistē.

2. Bitkoini nav anonīmi. Ir citas kriptovalūtas, kurām ir daudz labāka anonimitāte, bet tās ir stipri marginālas. Apgalvojumi par to, ka bitkoins evolūcijas laikā paņems labākās īpašības no citām valūtām pagaidām nav attaisnojušies. Piemēram, neesmu informēts, ka bitkoins taisītos pārņemt zk-Snarks no Zcash ģimenes.

3. Decentralized consensus-building amnong people using decentralized consensus protocols remains a dream. Tām kriptovalūtām, kuras mēģina tieši risināt decentralized governance problēmu nav gājis spoži (EOS, Tezos). Galvenā problēma varētu būt tajā, ka valūtu izstrādātājiem nav izdevies aizliegt visāda veida eksistējošās politiskās "spēles" un manipulācijas.

4. Joprojām ir gluži vienkārši grūti tikt pie bitkoiniem veidā, kas neizmantotu kādu centralizētu mehānismu kā banku, coinbase, kriptovalūtas biržu.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..