making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

27. Mar 2020|20:48

extranjero
Pretēji taviem pieņēmumiem es daudz lasu un par šo tēmu es esmu skatījis daudzus avotus, arī par mirstību zem ventilatora veciem cilvēkiem tieši saistībā ar Covid-19 un mirstību zem ventilatora. Bet vēl tas ir arī no case study Atula Gawandes grāmatā. Protams, par šo pandēmiju šobrīd pieejamu datu ir maz, bet kaut kas ir jāņem, uz ko balstīties. Nedaudz zinot, kā lietas medicīnā notiek, grūti iedomāties, ka tie varētu ļoti mainīties, taču ja būs vairāk datu un informācijas, es mainīšu savus uzskatus.

Tikpat labi, pieņemot nepareizu informāciju, ka mirstība zem ventilatora ir krietni mazāka, teiksim, 20%, tiek dotas pārāk lielas cerības neglābjamiem, kas tikai vēl vairāk nevajadzīgi pārslogos medicīnas sistēmu. Bet arī mocīs šos nāvei nolemtos, kas nav viņu interesēs, jo nedos viņiem vislabāko paliatīvo aprūpi. Turklāt es nevienu neaicinu mainīt savu uzvedību, bet tikai apspriest šīs lietas.

P.S. Es neesmu pašdiagnosticēts. Mani ir diagnosticējuši divi psihologi, ar visiem attiecīgajiem testiem utt. Mani nesatrauc, ka tu uzskati mani par assholu, tas ir sagaidāms no tādiem cilvēkiem kā tu.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..