making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[24. Sep 2019|19:41]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Septembris 2019 - 21:56
(Link)
Nu jau tu gan, salīdzināji iespējamo epilepsiju vai šizofrēniju ar autismu.

Autisms nav slimība šādā izpratnē. Tā ir vienkārši cits domāšanas veids, un salīdzināt to ar iepriekšminētajām, kas ir reāla smadzeņu ir difunkcija, ir aizvainojoši.

Turklāt, autisti pēc dabas nav diez ko spējīgi uz sociālām lietām. Grēta tiek pilnīgi noteikti manipulēta. Tas jau tika atzīts, ka viņas vārds tika izmantots ziedojumu vākšanā, ko viņa vēlāk saprata un to aizliedza. Bet politika ir daudz sarežģītāka, un esmu pārliecināts, ka arī tur viņai nav īstas sapratnes, ko vispār nozīmē tas, ko viņa dara. Ja un kad viņa to sapratīs, tad viņai varbūt tas nemaz nepatiks un viņa jutīsies izmantota.

Jo ir jau redzams, ka visi par viņu smejas. Piemēram, kad viņa saka, ka viņas nākotne ir nozagta un klimata maiņas dēļ viņai būs smagi jācieš, tas tikai rada neizpratni. Jo rietumos mēs protam nodrošināt gan labu apkuri, gan dzesēšanu, tāpēc nav nekāda pamata, ka mēs cietīsim no pārmērīga karstuma, vai aukstuma. Un nabadzīgās valstis pamazām kļūs bagātākas, un arī spēs nodrošināt šādu pašu komfortu.

Turklāt atšķirībā no Žannas d'arkas laikiem, ir ka šodien mēs primāri domājam par bērna interesēm. Tas noteikti nav Grētas interesēs piedalīties šajās lietās, kas ir pretrunā viņas dabai. Viņa tiešām būtu daudz noderīgāka kādā pētniecības projektā. Piemēram, mums latviešiem ir Ambainis, un viņš daudz dara kvantu datoru pētījumos. Lai politika paliek tiem, kam tiešām ir prāta spējas vairāk piemērotas šajām nodarbēm.