making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[20. Nov 2018|18:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Spriežot pēc tam veltītās uzmanības, ar Brexit mūs sagaida gandrīz vai vietēja mēroga apokalise. Ir arī tādi cilvēki, kuri liekas apsēsti ar brexit, un tajā pašā laikā izsmej AI riskus un uzskata populisma pieaugošo popularitāti par nejaušību. Īstermiņa risks, kuru visi redz vs. lietas, kas nākotnē ietekmēs mūsu dzīvi daudz lielākā mērā (ciktāl tas attiecas uz AI, var pat teikt "nenovēršami ietekmēs").
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:21. Novembris 2018 - 07:38
(Link)
AI nav risks tādā izpratnē, ka ja AI kļūst gudrāki/spējīgāki/elastīgāki par cilvēkiem, tad AI arī būs nākošais evolūcijas posms. Lāčiem un daudziem citiem dzīvniekiem arī cilvēku augstais intelekts bija nevēlams, bet no evolūcijas viedokļa tas bija pozitīvs solis. Ja AI ir jāpārspēj cilvēki, tad tas būtu jāveicina, nevis no tā jābaidās, un kas šajā procesā notiks ar cilvēkiem, ir nebūtiski.

Bet tas ir vēl tālas nākotnes jautājums. Īstermiņā par Breksitu runājot, tam ir zināmas negatīvās puses, bet ir arī pozitīvais. Piemēram, pēc Breksita varētu pieaugt strādnieku algas.
[User Picture]
From:[info]summoned
Date:22. Novembris 2018 - 11:25
(Link)
AI kā saprātīgs elements pārredzamā posmā mums nedraud/nespīd. Kaut vai tāpēc, ka nav jau īsti finansiālu ieguvumu tādu taisīt, ja tā vietā var uztaisīt kādu šauri specializētu. Man liekas, ka galvenā AI problēma ir tāda, ka tas amplificē cilvēku stulbumu - tā šābrīža pielietojumi veicina to ideju izplatību, kas vairāk pieķer uzmanību (jo šobrīd cilvēku uzmanība ir galvenā prece), tā vietā, lai izvērtētu, kas tiešām ir lietderīgs, bet kas ne.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:22. Novembris 2018 - 12:44
(Link)
> nav jau īsti finansiālu ieguvumu tādu taisīt
1) vēlēšanās būs pirmajiem starp pētniecības grupām
2) AI is currently is capable doing tasks, not jobs. GAI potentially can replace works in many more places than narrow AI - financial gain.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Novembris 2018 - 09:13
(Link)
Skatoties kādi AI riski tiek domāti. Skaineta vai kā tamlīdzīga nekad nebūs, bet visspēcīgo Algoritmu globālkreisie jau šobrīd samērā efektīvi izmanto, lai cenzētu sevis kontrolētos onlain medijus un nav šaubu, ka viņi šo algoritmu rafinēs un mēģinās uzspiest kā obligātu filtru pilnīgi visā internettelpā, ne tikai, gūglos, tviteros un feisbukos.
Bet priekš tevis jau tas nav drauds. Tie taču tavējie.