making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

12. Mar 2018|17:10

gedymin
Atceraties Nezinīti uz Mēness - padomju īso kursu kapitālismā bērniem? Tur pāris indivīdu nodibināja gigantisko augu akciju sabiedrību.

Kriptovalūtas ir tāda akciju sabiedrība. Lai ieguldītu akcijās, jātic, ka (1) eksistē cita, apdzīvota planēta, (2) a/s savāks pietiekoši daudz naudas, lai nosūtītu uz turieni ekspedīciju un ievāktu gigantisko augu sēklas (3) Mēness klimats izrādīsies piemērtos gigantisko augu audzēšanai (4) valdība tos neaizliegs (5) gigantiskie augi kaut kādā veidā dos ekskluzīvu labumu tieši a/s akcionāriem.

Ironija ir tā, ka gigantiskie augi ir pilnīgi reāli, varētu tikt audzēti uz Mēness un dot reālu labumu.

Bet - neatceros, kā tas beidzās Nezinītī, bet uz lieliem ienākumiem tādu akciju turētāji reālajā dzīvē nevar cerēt. Pārak jau nu fantastisks projekts ar daudz nezināmajiem. Kaut ko iegūs spekulanti. Iegūs viena veida auga audzētāji - tā, kas kļūs par store of value. Bet attiecībā uz platform, utility tokens, un digital cash īstie ieguvēji būs lietotāji. No prozaiskām lietām līdz lietām, līdz šim kuras nebija iespējamas. Decentralized governance ir īstā killer application.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..