making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[27. Jan 2018|14:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanti, Soross apzinās, ka kriptovalūtas spēj atrisināt daudzas no viņa minētajām problēmām?

"an alliance between authoritarian states and these large, data-rich IT monopolies" īsti nestrādā, ka cilvēkiem pieder pašiem savi dati, bet sociālajiem mēdijiem un centrālajām bankām ir decentralizētas alternatīvas.

Viņš kritizē Bitcoin kā investīciju veidu, kas ir ok, but he's still not getting it.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Janvāris 2018 - 18:01
(Link)
I think he very much gets it.

Pavisam vienkārši: kaut kad tālā vai ne tik tālā nākotnē, vai varbūt ideālā vai ne tik ideālā pasaulē, bitkoins varētu būt norēķinu līdzeklis. Taču patlaban viņš ir tik ļoti svārstīgs, ka nekāds norēķinu līdzeklis īsti nesanāk. Visi tagad runā, ka blokčeins ir lieta, bet bitkoins nav īsti tas iemiesojums, ko tagad tā uz sitienu ņem un lieto kā norēķinu līdzekli. Vai tas joprojām ir not getting it?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Janvāris 2018 - 18:35
(Link)
Kriptovalūtu galvenā loma, manuprāt, būs kalpot par segumu smart contracts platformām. Tik vienkārši.

Stabilitāte, ātras transakcijas un citas īpašības, ko vajag ikdienā izmantojamiem maksājumu līdzekļiem būs otrā, trešā vai n-tā līmeņa risinājumi, tai skaitā sasniedzami caur smart contracts.

Blokčeins bez tam apakšā esošas kriptovalūtas (privātais blokčeins) ir business as usual. Jauna metode, kā sinhronizēt datubāzes, bet nekas vairāk.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:28. Janvāris 2018 - 10:51
(Link)
Vai vari vienkāršiem vārdiem pateikt, kas tiek domāts ar smart contracts, un it īpaši kā tas atšķiras no kontraktiem vispār?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2018 - 14:10
(Link)
Dažādas atšķirīgas īpašības, kā iespēja slēgt šos līgumus tādām pusēm, kas nerunā vienā valodā (-> globalizācija), nav pakļauti vienas valsts juridiskajai sistēmai (-> universālas autortiesības), vai arī vispār nav fizikas vai juridiskas personas (bet autonomi software aģenti, piemēram). Censorship resistance, potenciāla anonimitāte, ātrums (machine-to-machine transakcijas, piemērs ar gudro auto, kas samaksā par to, ka citi viņu palaiž garām) u.c.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:29. Janvāris 2018 - 11:20
(Link)
Paga, vai tad tagad līgumus nedrīkst slēgt puses, kas nerunā vienā valodā? Kamēr tulkotāji nav aizliegti, nekādas problēmas ar to neredzu.

Tu vienkārši esi uzrakstījis dažādas vēlamas lietas, kur var un jau tagad tiek dažādi realizētas. Kur ir tā būtiski atšķirīgā smart contracts realizācija?
From:[info]mansgan
Date:27. Janvāris 2018 - 23:59
(Link)
es sarunāju 134 cilvēkus, kas min latviešu mīklas. uzminētājiem dodu virtuālu dālderi...
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Janvāris 2018 - 00:00
(Link)
Good for you.