making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

13. Jan 2018|12:04

gedymin
Lasu Harari Homo Deus. Viņš raksta, ka modernie cilvēki kā suga esot tik veiksmīga tāpēc, ka, atšķirībā no dzīvniekiem un akmens laikmeta medniekiem-vācējiem, spēj kooperēties lielā skaitā. Tāpēc blokķēde un citi zvēri ir tik svarīgi - tie ļauj kooperēties cilvēkiem, kuri viens otram neuzticas.

Līdz šim tādos gadījos viss notika caur centrālo asi. "Es neuzticos cilvekiem uz ielas vadīt valsti, tāpēc es eju ievēlēt savus priekšstāvjus valdībā." We all know how well that went." Es neuzticos cilvēkiem uz ielas izrīkoties ar manu naudu, tāpēc es ļauju izvēlēties ekspertus un dot tiem pārvaldīt bankas." We all know how well that went.

Tagad pēkšņi ir iespēja uzticību cilvēkiem aizvietot ar uzticību tīklam.

Otra lielākā hype tehnoloģija datorikā ir deep learning. Ja tā mani dara nervozu un bēdīgu, jo mēs atdodam AI un robotiem kontroli un novēršamies no klasiskās zinātnes (kas tik labi ir strādājusi gadsimtiem), tad blokķēde ir pilnīgi pretēja, tā atkal dod cilvēkiem spēku.

Tas nenozīmēs, ka valdības būs nevajadzīgas. Laba valdība ir labāka par decentralizētu kontroli. (Labs absolūtais monarhs ir vēl labāks, but we all know how that went.) Bet cilvēkiem zem sliktas vai despotiskas valdības tagad pēkšņi būs iespēja izvēlēties. Iespēja opt out. Vai arī iet pie valdības un teikt "ja jūs turpināsiet šādus jokus, mēs labāk iztiksim bez jums". Motivēt valdības strādāt labāk.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..