making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Labāk nekā racionālisms 16. Nov 2017|19:35

gedymin
Man patīk tā teorija par pieciem pieaugušo attīstības līmeņiem. (Izņemot to par to, cik procentu cilvēku ir iestiguši kurā tur līmenī, tas izskatās pēc pēc smug bullshit, put down to make one self feel better than the rest of us just because of reading this and being interested in self-development.)

Postmodernisms ir ļoti svarīgs. Postmodernisms ir atstājis milzīgu ietekmi uz to, kā cilvēki sadalās par šiem līmeņiem. Pēc postmodernisma ir kļuvis vieglāk izlauzties no sistēmiskās domāšanas līmeņa. Bet ir kļuvis arī grūtāk to sasniegt, un lielākā daļa sistēmisma noraidītāju nevis kaut kur paceļas, bet nolaižas līdz traibālisma līmenim.

Modernās politiskās kustības balstās uz trešo līmeni. Alt-right cilvēku pamatdarbība ir sistēmisma, institūciju, globālisma kritizēšana par labu kopienai (community). (Tāpat varētu arī kritizēt SJW alt-right vietā, bet baidos, ka viņu attieksmes un līdzekļu kritizēšana tiks interpretēta kā mērķu kritizēšana. Labi, ka ir alternatīva grupa, kura ir ne tikai kaitinoša, bet arī kļūdās attiecībā uz gandrīz visu.)

Tā vietā, lai atteiktos no sistēmisma, vajag pacelties pāri konkrētām racionālisma / sistēmisma instancēm un pielietot to tikai tajās jomās, kurās tas strādā, nevis mēģināt konsistenti izmantot visur. It kā acīmredzama doma, bet empīriski redzams, ka to ir ļoti grūti apzināties un realizēt. Praksē visbiežāk sanāk nevis sistēmas, kuras kalpo cilvēkiem, bet sistēmas, kurām kalpo cilvēki - Dievs, valsts, tiesas, nereti pat universitātes, reizēm pat zinātne (ja to mēģina pielietot visur) utt.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..