making sense - good job [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

good job [19. Sep 2017|11:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
The world is locked right now in a deadly puzzle, and needs something like a miracle of good thought if it is to have the survival odds one might wish the world to have.

Despite all priors and appearances, our little community (the "aspiring rationality" community; the "effective altruist" project; efforts to create an existential win; etc.) has a shot at seriously helping with this puzzle. This sounds like hubris, but it is at this point at least partially a matter of track record.[1]

[1] By track record, I have in mind most obviously that AI risk is now relatively credible and mainstream, and that this seems to have been due largely to (the direct + indirect effects of) Eliezer, Nick Bostrom, and others who were poking around the general aspiring rationality and effective altruist space in 2008 or so

Vēl pie filozofijas nesenajiem "win" pieskaitītu plaša mēroga izmaiņas attieksmē pret dzīvnieku lietošanu pārtikai.

Kas nākošais? "Paradise engineering" nokļūs overtona logā?
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Septembris 2017 - 14:11
(Link)
Varbūt esmu ko palaidis garām, bet es nevarētu teikt, ka veģetārisms, vegānisms un līdzīgi -ismi ir exactly nesena parādība. Par to, cik, vai un no kuriem leņķiem tas ir "win", šeit neņemšos spriest.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:19. Septembris 2017 - 14:15
(Link)
Your point? Tikpat labi var teikt, ka AI dread arī nav nesena parādība - surely tos var atrast jau pagājušajos gadsimtos un iespējams pat antīkajos grieķu tekstos, ja labi pameklē.

Es par to, ka tas ir kļuvis par relatīvi mainstream: http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/number-of-vegans-in-britain-rises-by-360-in-10-years/
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Septembris 2017 - 14:16
(Link)
OK, fair enough. Good for them.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:19. Septembris 2017 - 14:28
(Link)
Anekdotiska pieredze: 20-30 cilvēku ofisā ar ievērojamu rotāciju ir vidēji pieci (min 4, max 6), kuri nepatērē gaļu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Septembris 2017 - 14:33
(Link)
Pie sevis aptuveni tikpat lielā ofisā droši to varu pateikt par vienu un kaut kāda evidence man ir par vēl diviem. Tiesa gan, tā daļēji varētu būt funkcija no manas ieinteresētības par citu cilvēku diētas paradumiem (zema) un no viņu vēlmes tos darīt zināmus man (par laimi, zema).
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:19. Septembris 2017 - 14:37
(Link)
Indijā pēc budisma ienākšanas veģetārisms bija norma, bet šodien Indija pamazām atsāk gaļas ēšanu. Ņemot vērā viņu strauji augošo iedzīvotāju veģetārisms pasaulē pat varētu samazināties relatīvajā proporcijā.
From:[info]santech
Date:19. Septembris 2017 - 14:56
(Link)
ehe, drīz jau ne tikai lopiņus nesmādēs ;D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:19. Septembris 2017 - 18:27
(Link)
Number of hipsters have been rising, indeed.
From:[info]krishjaanis2
Date:19. Septembris 2017 - 15:00
(Link)
Paradise engineering ir bijis filozofijas meinstrīms kopš Platona "Valsts", bet savu apogeju sasniedza 18.gs. beigās līdz 19.gs vidum Marksā, bet praktiskos izvērsumus 20.gs. profesionālajos revolucionāros jeb paradīžu inženieros.