making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

18. Maijs 2017|13:42

gedymin
Atradu šo kaut kur pieglabātu:
https://www.bento.bio/

Genetics and molecular biology are the fundamental technologies of life. They concern all of us. And yet, only a small number of experts have access to laboratories and specialist knowledge. This is a problem caused by equipment that is closed and expensive and hardware and software that is difficult to use.

Instead, let us look at how movements like Arduino or Raspberry Pi are empowering citizens to co-create and be technology-literate.

Man liekas, ka galvenā atšķirība starp iesācēju elektroniķi un iesācēju gēnu inženieri ir tāda, ka bioloģiskie eksperimenti ir daudz grūtāk un tiem ir daudz lielākas tendences noiet šķērsām, salīdzinot ar elementāru elektroniku. Kura principā ir diskrēta. Savukārt ģenētika ir analoga, tāpēc tā drīzāk līdzinās istabas augu audzēšanai vai ēdiena gatavošanai.

Varbūt kaut kādu analogo RF dizainu varētu pielīdzināt bioloģijai - labiem rezultātiem vajadzīgs labs intuīcijas līmenis, kuru ļoti grūti formalizēt un algoritmizēt - bet tā nav lieta, ar ko nodarbojas galīgi iesācēji.

Interesanti, ka tik daudzi bioloģisko jomu grad studenti sūdzas par darbu un vēlas no wet labs pārkvalificēties uz darbu, kas būtu vairāk saistīts ar kodēšanu, datu analīzi, dry lab aktivitātēm vispār, nevis krāmēties ar hands on paraugiem.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..