making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[17. Jan 2017|14:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dominic Cummings: how the Brexit referendum was won.

Šī ir lieliska analīze no Vote Leave kampaņas vadītāja. Es nepiekrītu pamatpremisām par brīvā tirgus maģiju un par to, izstāšanās vispār no ES kaut ko britiem atrisinās, un nepiekrītu, ka melot kampaņā bija ok, bet ja to atklāti atzīst un pasniedz kā "tas bija visefektīvākais risinājums", tad tādu stratēģiju var saprast. Ja visi tā domātu un argumentētu, varētu veidot politiku - bet tā vietā ir, kas nu ir.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:17. Janvāris 2017 - 16:13
(Link)
https://dominiccummings.wordpress.com/2017/01/13/unrecognised-simplicities-of-effective-action-1-expertise-and-a-quadrillion-dollar-business/

"the world is ‘undersized and underorganised’ because of a collision between four forces: 1) our technological civilisation is inherently fragile and vulnerable to shocks, 2) the knowledge it generates is inherently dangerous, 3) our evolved instincts predispose us to aggression and misunderstanding, and 4) there is a profound mismatch between the scale and speed of destruction our knowledge can cause and the quality of individual and institutional decision-making in ‘mission critical’ institutions – our institutions are similar to those that failed so spectacularly in summer 1914 yet they face crises moving at least ~103 times faster and involving ~106 times more destructive power able to kill ~1010 people;"
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:17. Janvāris 2017 - 17:39
(Link)
Tas ir pamatots apgalvojums un tieši tāpēc pamatā ''mērens'' ludītisms ir pat labi. Es tikai nezinu kā to varētu implementēt. Humans gonna human. Mums visu vajag tā lai ir jobtvaju maķ čerez jopbtvajumaķ.

Ievēro kā par mērenību un visādiem zelta vidusceļiem runā seno civilizāciju skriptūras, bet nekad ne modernā literatūra par dajebko. Galvenais vairāk, ātrāk, augstāk un... tad jau redzēs. ¯\_(ツ)_/¯
[User Picture]
From:[info]artis
Date:17. Janvāris 2017 - 19:57
(Link)
"Ievēro kā par mērenību un visādiem zelta vidusceļiem runā seno civilizāciju skriptūras, bet nekad ne modernā literatūra par dajebko. Galvenais vairāk, ātrāk, augstāk un... tad jau redzēs. ¯\_(ツ)_/¯"

Labs komentaars.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:17. Janvāris 2017 - 21:47
(Link)
Viņš jau neteica, ko tieši tās skriptūras runā ;) Es palīdzēšu ar citātu: "Es zinu tavus darbus, ka tu neesi ne auksts, ne karsts. Kaut jel tu būtu auksts vai karsts. Tā kā tu esi remdens, ne auksts, ne karsts, Es tevi izspļaušu no Savas mutes."
From:[info]krishjaanis
Date:17. Janvāris 2017 - 22:32
(Link)
Virually visa grieķu filozofija, līdz ar to būtisks rietumu intelektuālās vēstures fundaments ir balstīta uz "pareizo samēru" un "neko pār mēru", nav jēgas meklēt konkrētus citātus, tas ir zināms visiem. Saprotams, ka rietumiem dinamiku tieši piešķīra grieķu samēra/proporcionalitātes un kristiešu/žīdu lineārā fanātisma kombinācija.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:17. Janvāris 2017 - 23:36
(Link)
Oho, tu tagad esi pret radikālismu un par grieķu kultūru? Seriously, pat negaidīju.

Ja "skriptūrām" Gnidrologs saprot sengrieķu darbus, tad ar tradiocinālajām vērtībām viņš saprot pederastiju?
From:[info]krishjaanis
Date:18. Janvāris 2017 - 11:54
(Link)
Mīļo stundiņ, man nolaižas rokas tev kaut ko komentēt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Janvāris 2017 - 00:07
(Link)
Smieklīgi, ka tu citē kaut ko, ko nesaproti. Oh, internet!
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Janvāris 2017 - 12:47
(Link)
''Es palīdzēšu ar citātu: ''

Tu pats saprati, ko nocitēji? Es tavu intelektu mēru mēreni augstu, bet ļoti specifiskās sfērās. Citāts ir no sfēras, kur tavs intelekts ir bērna līmenī.
[User Picture]
From:[info]dunduks
Date:17. Janvāris 2017 - 19:38
(Link)
Paldies par linku.
Attiecībā uz melošanu kampaņā es gan izlasīju savādāk (ok, atmetu melošanu iekšpusē, lai viss tik dažādās komandas iekšpusēkaut kā ripotu un neapgāztos) - tad "Leave" melošanai tuvākais bijia līdz galam nepateikšana attiecībā uz lozungu NHS/350, savukārt "Remain" esot stipri vairāk izpildījušies.
From:[info]krishjaanis
Date:17. Janvāris 2017 - 22:54
(Link)
Nesaprotu, tu gribi, lai vidējais vēlētājs domātu un pēc f o r m a s spriestu tāpat kā Kamingss? Atkal kāds philosopher kings manifests?
Jo vairumā punktu Kamingsa un vidējā vēlētāja, t.i., vote leave pārliecības taču sakrīt. Tāpēc nevar saprast piebildi "ja tantei būtu riteņi, varētu veidot politiku".
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:17. Janvāris 2017 - 23:39
(Link)
Iesākumam nebūtu slikti, lai spriest spētu politiķi un komentētāji.

"Visi nevar būt eksperti, tāpēc eksperti nav vajadzīgi"?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Janvāris 2017 - 00:24
(Link)
Ir tād ''iesperti'', kurus jāsit ar mietu.

Problēma un ne jau tikai Latvijā. Bet velkomistu valstīs īpaši. Ja būtu vācieties vai brits pistu visus poļus un pibaltus nahuj.

Man te šobrīd nākas stroikā piestrādāt. Ļoti maza sociālā aizsardzība, mazas algas jo imigranti no Ukrainas n šit./



Būs daudz tādu, būs bezdarbs un daļējs bandītisms.
Salu mo pieredzes. Mums te megastrika vecrīgā - hohholi atzīst, ka arbaito pa 2 euriki stunda. Tiesa, pa 12 stundām pamatā.

Nezinu kā jūs, bet priekš manis tas ir drauds.
From:[info]axsys
Date:18. Janvāris 2017 - 04:53
(Link)
Pagaidi, kad stroikās sāks arbaitot roboti par 1/2 eurikiem stundā. Labi, tādā čuhņā kā Latvija līdz tam ir varbūt dekāde vai vairāk, citur labi ja piecgade, būvniecībā automatizācija ieviešas diezgan ātros tempos. Look it up.

Nezinu kā jūs, bet es jau laicīgi domātu par pārkvalificēšanās iespējām.
From:[info]krishjaanis
Date:18. Janvāris 2017 - 11:59
(Link)
Gribēji teikt, lai visi pārkvalificējas par datoriķiem?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Janvāris 2017 - 12:52
(Link)
Man jau nav problēma sēdēt pie kontroltabla un ar ručku tos robotus kontrolēt. Tikai apvelšos laikam. Kamēr ir fizisks darbs, tikmēr vismaz puslīdz būdīgs turos.
From:[info]krishjaanis
Date:18. Janvāris 2017 - 11:58
(Link)
Bet Kamingss taču skaidri un gaiši uzraksta, ka un kāpēc 90% ekspertu, sevišķi par Brexitu, bija pilnīgs sūds? Un, piemēram, Borisu viņš arī vērtē atzinīgi.

Es teiktu, ka d e m o k r ā t i s k ā, egalitārā valstī arī politiķiem - jo šādā pārvaldes iekārtā katrs var būt politiķis - ne obligāti jāpārzina big data fiškas, beijesa loģikas nianses un kvantu skaitļošanas pamati.