making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[9. Dec 2016|08:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Internets dzīvoklī sataisīts pēc mēneša dīkstāves, vairākiem telefona zvaniem dažādos virzienos uz/no ISP un "vadu kompānijas", trijām "vadu kompānijas" inženieru vizītēm (viens negribēja gaidīt 5 min, otrs teicās strādājam "tikai iekštelpās"). Visticamāk problēmu bija radījis pirms tam telefona vadu ierīkojošais inženieris, kurš savā vizītē teicās esam aizmirsis kaut kādus instrumentus, bet uz apsolīto otro vizīti toreiz tā arī neieradās. Kopumā šīgada bilance: ar ISP pa telefonu norunātas / nogaidītas vismaz vismaz 8 stundas, pilna darba dienu.

Kas ir pats smieklīgākais, ja tas būtu valsts uzņēmums, daudzi ņemtos vainot valsti, monopoluzņēmumus utt. Tieši kapitālisms ar temp workers un outsourcing šobrīd rada disfunkcionālu sistēmu, kurā darbinieki ir laipni, bet nekompententi, jo no tāda temp worker ar dažu mēnešu stāža un bez motivācijas mācīties nekādu kompetenci nevar sagaidīt.

Tā vietā, lai regulētu, politiķi apsver, ko vēl varētu privatizēt. Vajadzētu paskatīties uz Zviedriju. Privatizēja tajā dzelzceļus un pat daudzas skolas. Rezultāts ir vilcieni, kuri bieži kavējas, un arvien zemāki skolēnu panākumi. Skolu privatizācija sabiedrībai tika pārdota ar tādām teorijām, ka tagad paši skolotāja varēs pārņemt kontroli par skolu vadību. Tā vietā, privātās skolas ir nonākušas ārzemju kapitāla fondu īpašumā. Zviedrija, protams, nav tas pats, kas UK kapitālisma ziņā, bet saukt Skandināvijas valstis par "sociālistiskām" man vienmēr liekas smieklīgi. Kur ražošanas līdzekļu nacionalizācija?
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:9. Decembris 2016 - 18:30
(Link)
Neesmu lietojis nekādas kabeles vairāk kā 10 gadus un jāsaka ka, ka mobīlais nets rullē. Vienīgais trūkums varētu būt biezi apdzīvotās vietās, kad uz vienu torni sasēž daudz strazdu. Man Saulkrastos ir TELE2 4g bez jūtamiem prabojiem un bešano ātrumu. Attiecībā pret cenu šķiet par ļoti ok, ja zina kā mēdz piķot ''advancētākās'' valstīs par sliktāku servisu.
[User Picture]
From:[info]watt
Date:9. Decembris 2016 - 19:28
(Link)
"Because it is a not problem for me. It means this is not a problem. The problem does not exist."
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:9. Decembris 2016 - 20:03
(Link)
Tāda nebija mana doma.
Likās, ka mobīlais nets šobrīd ir pieejams jebkur, ķem boļe augstattīstības valstīs. A es kaut kādā mazpisānā dzīvoju.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:11. Decembris 2016 - 19:24
(Link)
Mobilais nets ir ar apjoma ierobežojumiem un ar zemāku price/performance.

BTW, tie paši EE/BT (EE ir mans ISP, BT pieder tīkls) ir arī lielākā mobilā neta kompānija, un ir nopirkuši vairāk spektra, nekā spēj izmantot - rezervē spektru sev, lai apgrūtinātu citu kompāniju iespējas sniegt sakarīgu servisu.