making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

13. Nov 2016|15:42

gedymin
Šis ir labs raksts par to, cik absurdi ir par Game of Thrones sezonas ļaunāko tēlu uzskatīt High Sparrow. Cilvēku, kurš grib feodāļu patvaļu aizstāt ar likuma un taisnīguma varu, pat ja balstītu uz nepilnīgu morāles sistēmu un realizētu caur reliģisku fanātiķu - militāristu ordeni. Jā, tas nav ideāls variants no mūsu viedokļa, bet padomājiet taču, tie ir viduslaiki, citi standarti, iespējams, tas ir progress priekš viņu laika. (Protams, no šī ieraksta kāds noteikti secinās, ka pozitīvi skatos uz reliģisku fanātiķu armijām.)

Baidoties sākt līdzināties saviem ienaidniekiem un savā postmoderniskajā skepsē par "objektīvās patiesības" eksistenci, mūsdienu liberāļi ir zaudējuši spēju pateikt, ka balts nav melns. Domu gājiens ir aptuveni tāds - "dažu grupu vērtības ir sliktas; bet mēs negribam būt liekuļi & absolūtisti, un teikt, ka mūsu vērtības ir labākas; tāpēc degradēsim pašu vērtības jēdzienu".

Negribu teikt, ka viss liberālājā demokrātijās ir labi. Bet "teikt labu" ir pirmais solis uz "darīt labu", vismaz value signaling līmenī. Un agrāk politiķi vismaz bija spiesti darīt pirmo, lai tiktu ievēlēti, tagad pat tas vairs nav vajadzīgs.

(Cita starpā, mūsu visu fascinācija ar GoT lieliski parāda, ka aiz civilizācijas un kultūras glosētā kārtiņas mūsdienu cilvēkos joprojām ir saglabājušās viduslaicīga fascinācija ar vardarbību un might makes right.)
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..