making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[25. Jun 2016|13:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl viens iemesls nepalikt te pārāk ilgi. Tīri statistikai, no aptuveni 20 tuvākajiem kolēģiem projektā:
* divi ir dzimuši Anglijā, vienam tēvs nāk no ziemeļāfrikas, māte no Zviedrijas, otram tēvs no Vācijas;
* viens ir etniskais anglis, līdz pilngadībai dzīvojis Portugālē;
* pārējie no citurienes Eiropā vai Ķīnas.
Ā, big boss ir no UK. Pārējiem cilvēkiem projektā izcelsmi nezinu, bet šaubos, vai proporcija ir būtiski atšķirīga.
"English are wrong about two things: they still think they're good engineers and they still think they can play football." - Džordžs.

+ Interesanti, kā izskatīsies Union Jack bez zilā Skotijas fona? Vispār nav jau teikts, ka arī Ziemeļīrijas krustu no tā nevajadzēs ņemt nost.

+ Nu ko, var cerēt, ka UK dzīvesvietas paliks vienkāršajiem cilvēkiem pieejamākas. Brexit iemesls, man šķiet, meklējams pašas UK neoliberālajā politikā un neapdomīgajā darba tirgus atvēršanā 2004. gadā. (Kas traucēja pagaidīt dažus gadus ilgāk, kā citās Eiropas valstīs?) Šis + angļu valodas zināšanas -> imigrantu influx no austrumeiropas izrādījās lielāks nekā politiķi to bija gaidījuši un (iespējams) lielāks nekā britiem bija vajadzīgs. Briti nav tik daudz pret migrāciju vispār, tikai pret nekotrolētu migrāciju no Eiropas. Briti man ir teikuši, ka ieceļotāji no Commonwealth - tas ir labāk nekā ieceļotāji no ES, jo Commonwealth zemēs kā Indijā un Pakistānā, piemēram, medicīnas darbiniekus sagatavo pēc UK līdzīgas izglītības programmas, tāpēc viņi atbraukuši uz Angliju daudz labāk iekļaujas darba tirgū nekā austrumeiropieši, kuriem sistēma ir atšķirīga. Ķīniešu studenti savukārt sponsorē britu izglītību, un tā tālāk.

+ Mani interesēja, vai ir spēkā sakarība starp imigrantu daudzumu un Brexit noskaņojumu dažādos vēlēšanu apgabalos. Hipotēze ir, ka "leave" noskaņojums korelē ar mazāku imigrantu skaitu un lielāku atbalsta grantu apjomu no ES, tas ir, kā parasti notiek psiholoģiski reversā motivācija. Merthyr Tydfil (arhetipiskā Velsas pilsēta, kur ceturdaļa populācijas) ekonomiskās problēmās ir nevis tāpēc, ka vietējos tur no darba būtu izspieduši poļu viesstrādnieki, bet tāpēc, ka darbavietu tur vienkārši nav (loģiski, ka līdz ar to tur nav arī imigrantu). Vistuvākais, ko atradu ir šis (apakšējā labajā stūrī):
Redzams, ka Leave nometni konsekventi raksturo mazs imigrantu skaits, bet pie Remain foreign-born daudzums stipri variē - hetoroskedasticitāte apgrūtinātu statistiskā nozīmīguma testus.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:07
(Link)
Man patīk kā tu pagriez šito visu breksita nacionālpatriotisko leņķi pret austrumeiropiešiem, kas pēc visiem statistikas datiem ir vis labāk integrētā pēdējo laiku masu imigrācijas porcija ne tikai UK, bet arī pārējās valstīs, kas aktīvi uzņem visus ienācējus. Tas, ka melnīši/brūnīši no attiecīgajām vietām ir visos topos noziedzības/bezdarba un kopējā sociāla haosa katalizatoru vidū ir, protams, pilnīgi nebūtiski.:))

''Briti nav tik daudz pret migrāciju vispār, tikai pret nekotrolētu migrāciju no Eiropas.''

Pret to ir pilnīgi jebkurš ar galvu draudzīgs lokālais eiropietis. Britānija vienkārši ir pirmā valsts, kas sākusi rosīties šajā sakarā. Pārējās sekos. Austrum/Centrāl Eiropas tautas jau tagad ir pateikušas kategorisku nē masveida tautu pārpopulācijai no barbarijas pie sevis. Zinu, ka pat super-mega liberastiskās valstīs kā Zviedrija ir ''klusējošais vairākums'', kas nekad publiski nepaudīs savu reālo attieksmi, jo tas ir bīstami veselībai viņu orveliskajā nomenklatūrā, bet kad vajadzēs, arī nobalsos adekvāti. A ja neļaus pat balsos, iespējams cilvēki izies ielās. Tolerancei arī ir savas robežas. Dāņi, laikam tāpēc, ka ir maza tauta, kas asāk izjūt pašsaglabāšanās instinktu, jau tagad sākušie iet nazi ceļu.
Vobšem, i told you so.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:13
(Link)
Nebūtu nekas pārsteidzošs, ja UK kustības brīvību saglabās arī pēc izstāšanās, tāpat kā tas notiek Norvēģijā, apmaiņā pret iespēju piedalīties kopējā tirgū. Viens no nākotnes variantiem UK ir "tas pats, kas agrāk" ierobežojumu ziņā, tikai bez formālas asociācijas ar pārējo ES un lemšanas tiesībām.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:32
(Link)
Tādā gadījumā radīsies klasiskais jautājums "За что боролись?".
From:[info]tiesibsargs
Date:20. Jūlijs 2016 - 21:23
(Link)
tu ko dirs te muļķības? kā tu šo vari zināt?

"Zinu, ka pat super-mega liberastiskās valstīs kā Zviedrija ir ''klusējošais vairākums'', kas nekad publiski nepaudīs savu reālo attieksmi"

paskaties, cik reāli nobalsoja par labējiem ekstrēmistiem sverigedemokrater. tur arī ir tavs klusējošais... oopppsssss, krietnais mazākums.

[User Picture]
From:[info]chrono
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:16
(Link)
Ironiski, ka paši "aizgājēju" kampaņas vadītāji pēc balsojuma pēkšņi sāk atzīt, ka imigrantu daudzums, iespējams nemainīsies (un atkāpjas no citiem solījumiem, kas gan tāpat bija tikai salmu vīri). Kopējais garastāvoklis manu kolēģu vidū (gandrīz visi ir briti) ir diezgan zems pēc notikušā, jo kā jau izglītības korelācija liek nojaust, viņi balsoja par palikšanu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:25
(Link)
Kārtējais mēģinājums asociēt nacionālismu ar stulbumu, vai kā? Nemaz nerunājot par to, ka izglītības klātesamība vienkārši nozīmē profesionālu apmācību kādā amatā, nevis gudrību/viedumu.

Eks-koloniālajām valstīm tiešām varētu būt problēma ar imigrantu plūsmu, ņemot vērā, ka UK pastāv tāds jēdziens kā ''commonwealth'' reģioni. Tā pilnīgi noteikti nav problēma tādās nācijās kā Vācija vai Zviedrija, kuras nekad nav kolonizējušas milzīgus pasaules reģionus, bet pieņem nekontrolēto atvērto robežu status-quo dēļ sava ''white man's burden'' kolektīvās psiholoģijas.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:24
(Link)
Izglītība pozitīvi korelē ar kritiskās domāšanas spējām, ienākumu līmeni, dzīves ilgumu, labsajūtas līmeni, un negatīvi korelē ar iespējām nonākt cietumā un anonīmo alkoholiķu pulciņā. Sen jau neviens nestrīdās vairāk par to, vai izglītotāki cilvēki ir gudrāki, strīdās tikai par to, vai izglītība padara gudrākus vai arī gudrāki cilvēki vienkārši izvēlas izglītoties vairāk. Protams, būs super inteliģenti un dzīvesgudri traktoristi un neko nejēdzoši profesori, bet es īpaši nebaidos domāt, ka vidējais ekonomists vai fiziķis lēmumu spēs pieņemt labāku lēmumu tādās dzīves jomās, kā politika, nekā vidējais pārdevējs. To, cik gudra bija šī rīcība jau var redzēt tagad, kad UK draud pārvērsties par K, mārciņa ir rekordzemā līmenī, nevienam nav ne jausmas ko iesākt tālāk un politiķi sāk ņemt savus vārdus atpakaļ. Un šīs nebija lietas, ko nevarēja paredzēt, jo, piemēram, to, ka Skotija visdrīzāk mēģinās atkal šķelties nost pēc aiziešanas no EU, tas ļoti labi bija zināms.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:52
(Link)
Faktiski viss no šobrīd notiekošā – šķelšanās kaskāde, ļoti agra par izeju vēlējušās puses lielas daļās nožēla par notikušo, mārciņas krahs, UK potenciāla izslēgšana no vai attiecību sarežģījumi ar vienotā tirgus zonu, ESA un veselu rindu citu politisku, ekonomisku un zinātniski pētniecisku vienību, utt., utjpr. – bija ļoti labi zināms jau mēnešiem ilgi. Dati un projekcijas, beigu galā, runā skaidrāku valodu par masu mēdijiem un aģitpropu. Tas viss bija zināms, taču vēlētāji to nezināja un nevēlējās zināt, kā vienmēr.

Par laimi, ne tuvu viss vēl ir zaudēts, it īpaši turpmāko divu gadu laikā līdz artikula № 50 iedarbināšanai. Notikušo un zināmu daļu zaudējumu nekas vairs neatsauks, bet britiem joprojām ir iespēja izvairīties no turpmākas katastrofas un atjaunot lielāko daļu situācijas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 16:04
(Link)
''Dati un projekcijas, beigu galā, runā skaidrāku valodu par masu mēdijiem un aģitpropu. Tas viss bija zināms, taču vēlētāji to nezināja un nevēlējās zināt, kā vienmēr.''

Tu beidzot atcerējies par datiem un faktiem vs aģitpropu.
Nez kāpēc tava atmiņa ir ļoti slikta, kad tiek citēti dati un fakti, kas neiekļaujas tavas ideālās pasaules vīzijā un aģitprops tad ir okej.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 16:07
(Link)
Mana atmiņa vienmēr ir uzdevuma augstumos, savukārt Tu, kā šķiet, šo 10+ gadu laikā tā arī neesi sapratis, kādi ir mani plāni un kam es esmu vai neesmu lojāls. Es Tevi, protams, pie tā nevainoju, bet nedaudz amizanti tas ir tik un tā.

Manas ideālās pasaules vīzija, it kā Tu to spētu kaut stādīties priekšā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:53
(Link)
Ar ienākumu līmeni jā, ar kritisko domāšanu - lol.

Mārciņas kritums ir triviāla lieta. Jebkurš politisks apvērsums rada valūtas svārstības negatīvā virzienā. Ņemot vērā, ka valūtas tirgus ir nevis dabisks, bet konkrētu cilvēku kontrolēts pasākums (jo kāpēc tāds reptīlis kā Soross varēja vienpersonīgi izraisīt finanšu krīzi tajā pašā Albionā), tad šī svārstība ir ķem boļe saprotama. Visa mediju apokaliptiskā propaganada par iziešanas sekām nospēlēja savu lomu. Ilgtermiņā tam nav nekādas nozīmes.

[User Picture]
From:[info]chrono
Date:25. Jūnijs 2016 - 21:04
(Link)
Lol, indīd. Tūlīt gan jau būs čīkstiens, ka IQ nav tas pats, kas kritiskā domāšana vai gudrība, bet IQ testos izmanto pa lielam tās pašas prasmes, kas nepieciešamas kritiskajā domāšana. Zīmīgi, ka pat universitāšu beidzēji ar smadzeņu traucējumiem uzrāda augstākus IQ rezultātus par tiem, kuriem ir pamatskolas izglītība. Un katrs gads, kas pavadīts izglītojoties, saistās ar + 1,9 IQ punktiem [1]. Nemaz nerunājot par eksaktajām zinātnēm, jo zinātniskā metode ir kritiskā domāšana in action.

Mārciņas kritums ir triviāla lieta? Tev varbūt. Tiem kuriem jādzīvo un jātiek galā ar tā sekām - diez vai.

1. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160289615000355
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Jūnijs 2016 - 02:30
(Link)
Nez kāpēc IQ testu rezultāti automātā aiziet misenē, ja sanāk nelabvēlīgi rezultāti par visiem zināmajām ''rasēm''. Tad pēkšņi izrādās, ka aikjū testi vienkārši parādi cik labi esi iemanījies pildīt ''westerncentriskos'' aikjū testus. Mūsdienu akadēmiskā integritāte - lol.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 14:51
(Link)
Nekas vēl nav beidzies.

In fact, šībrīža evidence liecina par labu tam, ka šobrīd viss tikai sākas, savukārt reakcija un plāns augstākajos kuluāros, no Prinstonas līdz Harvardai līdz Briselei ļoti stipri atšķiras no Kamerona & Co. prezentētā sentimenta.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 15:57
(Link)
Tas, ka Londonas hoi polloi varētu gribēt atpakaļ EU nebūtu nekāds brīnums, jo Londona jau sen vairs nav angļu un pat britu pilsēta. Londona ir labs piemērs anti-eiropiesiskajam genocīdam, ko aktīvi veici vai nu pilnīgi debīli vai naivi ideālistiski javropas savienības politiķi un viņu kārklu pakalpiņi vietējā mērogā. Kad lielākā daļa populācijas ir svešas izcelsmes un vēl pie tam milzīgs to procents ir liekēži/bandīti, kas sapratuši kā labi iedzīvoties uz vietējo eloju stulbuma, tad dabiski, ka balsojums būs par haļavno jevropu, nevis nacionālo integritāti.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:25. Jūnijs 2016 - 16:14
(Link)
Par palikšanu ir balsojuši gandrīz bez izņēmuma visi man pazīstamie britu zinātnieki, izglītības un kultūras darbinieki, ļoti liela daļa ekonomistu utt., kā arī viņiem zināmie šī paša profila cilvēki (un to pašu raportē kolēģi un paziņas no UK, kas nozīmē, ka tas nav vismaz tikai mans selection bias). Noreducēt "palicējus" uz freeloaderiem un deklasētiem elementiem nozīmē to noreducēt uz ļoti klasisku un momentā atpazīstamu "salmu cilvēku".
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 17:06
(Link)
Ņemot vērā, ka mūsdienu akadēmija ir ļoti politizēta un pilnībā viena politiskā biasa apskauta, tāda tendence ir tikai loģiska. Tai nav sakara ar ''veselo saprātu'', bet kā reiz politisko noslieci izglītoto vidū. Vēl jo vairāk, tas tiešām liecina, ka mūsdienu izglītības iestādes nav TIKAI izglītošanai.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:26. Jūnijs 2016 - 10:40
(Link)
Es gan pārsvarā esmmu redzējis šo tendenci veidojamies no ļoti konkrētiem, pragmatiskiem apsvērumiem par ES grantiem, ciešu sadarbību ar ES bāzētām pētniecības programmām, samazinātu vietējo politiķu spēju lemt par pētniecības virzienu atļaušanu un aizliegšanu u.c. un šo labumu zaudēšanu līdz ar izstāšanos, nevis no abstraktas politiskās pārliecības.

Neviens, protams, neapgalvo, ka būt akadēmiķim nozīmē (vai būtu jānozīmē) būšanu apolitiskam, tikai to, ka akadēmiķu un zinātnieku (un ne tikai) vēlmei palikt ES sastāvā ir papilnam praktisku, object-level argumentu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Jūnijs 2016 - 10:52
(Link)
Šauras kliķes intereses < vispārīgais labums. Ja vēl akadēmija tik tiešām būtu ''za fsjo horošeje'', tad es neko neteiktu, bet tā kā tā ir intelektuāli negodīga un konkrēta, man personīgi naidīga politiska biasa varā, i couldn't care less kas jums tur izdevīgi un patīkami.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:25. Jūnijs 2016 - 19:13
(Link)
What would the union jack look like if the Scottish bit were removed?
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-25205017