making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

29. Feb 2016|20:57

gedymin
Šoreiz puslīdz regulāri sekoju līdz ASV prezidenta vēlēšanām - cik noprotams, šogad tās iet neparasti jautri.

Es teiktu, ka demokrātu vēlētājiem iestājusies Latvijas politikā bieži sastopama izvēle - ideālistisks kandidāts bez reālas pieredzes un plāna pret morally ambiguous, bet pragmatisku politiķi. Pareizs morālais kompass (Bērnijs) vs. pieredze (Klintone). Iespējams, labākais iznākums ir tas, kas arī notiek - Klintone tiks izvirzīta tālāk, bet sāncensība viņu piespiedīs ņemt vērā arī Bērnija potenciālo vēlētāju vēlmes.

Interesanti, ka jaunieši t.sk. jaunās meitenes ir vairāk gatavas balsot par Bērniju, nevis Klintoni. Tur varētu būt vainīgs dabiskais jauniešu ideālisms un single issue fokuss. Man liekas, Klintone tomēr sieviešu tiesību labā varētu izdarīt daudz vairāk, gan kalpojot kā simbols, gan tāpēc, ka jebkurš vīrietis šajā ziņā saskaras tomēr ar zināmu empathy gap (ja vien nepiekrītam feministu viedoklim, ka dzimumam nav nekādas psiholoģiskas nozīmes). Tāds tādu saprot. Kaut gan, no otras puses, lai arī Obama ir pats melnais, melnie ASV turpina pret kaut ko visu laiku protestēt.

Par sarkanās partijas pusi īsti pat nav ko komentēt. Vai ir bijusi kāda reize nesenajā ASV vēsturē, kad divus lielākos "republikāņu" kandidātus pati republikāņu partija vispārēji ienīst?
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..