making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

18. Feb 2016|14:15

gedymin
Skota Aleksandra analīze pētījumam par sieviešu diskrimināciju programmēšanā: http://slatestarcodex.com/2016/02/12/before-you-get-too-excited-about-that-github-study/

Analīze ok, tikai tos pašus secinājumus varēja pamatot vienkārši atkārtojot mantru "korelācija nav kauzācija" un norādīt, ka no rakstā publicētā grafika redzams, ka gandrīz tikpat lielā mērā diskriminēti tiek vīrieši, kuri atklāj savu dzimumu. Varbūt GitHub diskriminē visus, kam ir dzimums? Šo hipotēzi raksts nez kāpēc neapskata, kaut arī dati daudz pārliecošāk liecina par labu tai nekā par īpašu attiekmi pret sievietēm. Raksta autori piekopj visplašāk zināmo grēku zinātnē - viņi neveic randomizētu eksperimentu, bet tā vietā runā par kauzalitāti balstoties tikai uz observational study. Smieklīgi ir tas, ka šajā gadījumā tādu kontroles eksperimentu pat nebūtu pārāk grūti izdomāt un realizēt.

Iespējams pat, ka atšķirība starp dzimumu publicējušajiem vīriešiem un sievietēm "outsider" vidū nav statiski nozīmīga (ak, bet statistiskā analīze rakstā vispār nav iekļauta). Tai pašā laikā starp "koderiem insaideriem" statistiski nozīmīgo bias par labu sievietēm raksts ignorē. Nav jābūt sociologam vai statistiķim, lai saprastu, ka raksts sucks, bet ne tik lielā mērā, kā no tā izrietošais žurnālisms ar virsrakstiem "Sexism Is Rampant Among Programmers On GitHub, Research Finds", "Women Are Better At Coding Than Men" utt.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..