July 2012   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

garnelju-zivju zupa

Posted by [info]food_blog on 2010.05.11 at 13:11

rezultáts- bieza silta zupa ar dzilju júras produktu aromátu kas piepilda izsalkushus véderus

Vajag- svaigas garneles vai langustus (nevis várítas!) vispaar 99% no tam garnelém kas nonak latvijas lielveikalos jau ir várítas. tádas var uzsildít nevis várít vai arí uzliet uz pannas olívellju, uzmest garneles un sauju kjiploku, apcept zeltainas un ést ar baltmaizi (njam njam)

Shai zupai (nabagu vesija tararaaa, jo carabineros més skopulji cepam uz grilla nevis metam zupá) jau laikus sákam krát garnelju galvas, pirms pasniegshanas visám garnelém jau norauj galvas, tás kráj saldétavá lídz ir maiss uz puskilo.

Tad njem palielu zupas katlu, tajá ielej ellju, sípolus sagrieztus un garnelju galvas, lauru lapas kjiplokus un visu apcep, tad lej iekshá údeni lídz katls pilns, liek váríties turpat 3 lielus kartupeljus (var biezinát arí ar miltiem, bet man labak patik kartupelji) un sarkano piparu veselu bez séklám un káta. údenim vajag bút tádá daudzumá lai zupa nekad nebuutu jápagarina, ar to ir jarekjinas.

to visu kártígi vára lídz kartupelji ir míksti, un tad notiek ak shausmas kas!

més panjemam blenderi un visu! visas galvas kopá ar kartupeljiem un pipariem sablenderéjam, vieniigais ko izvelkam ir lauru lapas.

tad njemam otru lielo zupas katlu un nokársham buljonu jauná tírá tukshá katlá.

liekam to uz uguns sildíties un liekam klát tos júras produktus kas mums patík (mídijas, kalmára gabalinjus, baltás zivs filejas gabalus, garneles, visu tádos gabalos lai ar karoti var eerti panjemt) var arí nelikt nekádas zivis un vienkárshi likt klát makaronus. Ja liekas ka pa skjidru tad var sabiezinát ar páris karotém miltu.

kad zivis gatavas zupá ieberam páris saujas smalko makaronu (tos kas ir ká mazi ísi matinji) tádá daudzumá lai izveidojas konsistence - buljons ar makaroniem. Kad tie ir míksti zupa ir gatava.

svaigs (daudz speeciigaaka garsha)

váríts (káds jau ir vinjas nováríjis un panjemis dalju garshas)


Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: