Flēra - Post a comment [entries|friends|archive]
Flēra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tikai man smieklīgi? Aug. 20th, 2014|02:37 pm

fleur
Šā gada 26.augustā, plkst.10:00, Ādažu militārajā poligonā notiks virsājam veltīta Atvērto durvju diena, kuras laikā vietējie iedzīvotāji, jaunsargi, militāro un dabas aizsardzības organizāciju pārstāvji iepazīs Baltijā lielāko virsāju, kurā šobrīd dominē ziedošo viršu violetā krāsa.

Ādažu militārā poligona Atvērto durvju diena sniedz iespēju ielūkoties citkārt slēgtajā teritorijā un iepazīt tās neparasto vidi un tajā sastopamās dabas vērtības. Pasākuma laikā dabas un militārie eksperti iepazīstinās ar virsāju, tajā mītošām retām putnu un kukaiņu sugām, kā arī būs iespēja aplūkot militāro tehniku.

Ādažu militārajā poligonā jau gandrīz 100 gadus tiek rīkotas militārās mācības. Izbraukāšana ar militāro tehniku, spridzināšana un bieži ugunsgrēki poligonā radījuši klaju, Latvijai unikālu virsāju un smiltāju ainavu. Ap divus tūkstošus hektārus plašajā virsājā mājvietu atradušas daudzas retas dzīvnieku un augu sugas un to saglabāšanai 2004.gadā nodibināts aizsargājamo ainavu apvidus "Ādaži".

Klajš virsājs ir Latvijā un Eiropas Savienībā reti sastopama un aizsargājama dzīvotne. Ādažu militārajā poligonā virsāji sastopami ap 2000 hektāru platībā, kas ir 90% no šīs dzīvotnes platības Latvijā.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system