Garšas un noskaņas

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Saturday, August 7th, 2010
12:54 pm
kūka neizdevās. Pamatam bija jācep bezē. Pēc receptes jācep 2h 140 grādos. Tik vien, cik smuko bezē redzēju uz 1min pirmajās 15 cepšanas minūtēs, kad tas fantastiski pacēlās balts un skaists. Un pēc tam noplaka un palika brūns. Un kad uzliku pārējās kārtas, sasūcās un kļuva nesagriežams un saplaka divtik vai trīstik.

Kā teica draugs, izbijis pavārs, tad viņš cepa 105 grādos vairāk par stundu.


tā kā līdz labam bezē standartam man vēl jācenšās un jāmēģina vēl.

(comment on this)

Wednesday, August 4th, 2010
10:40 am
Ēst ir ļoti svarīgi. Un labi ēst sagādā vienu no lielākām baudām. Novērojot cilvēkus apkārt, atklāju, ka visiem tīk labi paēst. Ja uzaicināsiet draugus uz vakariņām, viņi ēdīs jebko, bet tie labākie meistardarbi vienmēr paliks prātā. Vienmēr atcerēsies to zupu, to pastu un to kūku. Godīgi pateikt, ka "man garšo labi paēst", to nekad nepasaka, jo varbūt tas tā nedaudz grēcīgi attiecībā pret tiem, kam vispār nav ēdiena vai attiecībā pret mūsu vecākiem, kas pa restorāniem nestaigāja. Es pati arī vienmēr klusībā tīksminos par labi pagatavotu ēdienu, par labiem restorāniem. Nezinu nevienu apkārt, kam ēdiens nebūtu tik ļoti svarīgs un nesagādātu baudu. Manam vīrietim vienmēr vajag panašķēties arī no mana trauka, ja mēs ēdam kaut kur ārā (ne mājās). Iepriekšējam vīrietim atkal garšoja pilnīgi viss, ko pagatavoju. Viņam pat bija jau sastādīts pasūtījums, ko jāuzšmorē, ko grib pagaršot. Man arī sagādā baudu iegūt savā īpašumā kādu labu recepti.

tagad padomā ir kūka Anna Pavlova... ja izdosies brīvdienās, iepostēšu receptīti.

(comment on this)

Monday, July 26th, 2010
10:07 am
vakar bijām uz restorānu admiral, gandrīz Dublinas centrā.


http://www.admiralrestaurant.com/en/index.html

atrodas pa labi no spices (ja skatās no Līfijas) un pirmajā pagriezienā pa kreisi gar izglītības ministriju - ielas galā.

restorānu jau 2 reizes ieteica mūsu draudzenes. Vienai tur strādāja oficiantes no vecās Sēnītes Siguldā. Otra bija dikti nesen un bija lielā sajūsmā. Baigi ilgi nesanāca pasēdēt, bet iespaidi bija. Restorāns iekārtots krieviskā, mūsdienīgā stilā. Uzreiz šķiet, ka esi Kijevā vai tamlīdzīgi. Tāds jūras motīvs, ar iebūvētiem akvārijiem iluminātoros un zvejas tīkliem. Pēc tam, kad tik ļoti no tā visa ir atrasts (jo irijā restorāni ir vai nu vecā angļu stilā iekārtoti vai pilnīgi bez jebkāda iekārtojuma), šitais stils apbur un ir tīkams acij, tā vien gribas tādā vietā ilgāk aizkavēties.

Dikti daudz laika nesanāca, lai pasēdētu. Bet vismaz tā minimāli ievērtējām vietu.

Menu - visādas mums zināmas zupas, aukstās, borši un taml, visādi rosoli un cēzara salāti, karbonādes šašliki un tādas lietas (no krievu, latviešu, leišu un gruzīnu virtuves). Pirmo reizi nogaršoju leišu cepelīnus (tiešām ne vainas) un paņēmu glāzi sarkanvīna no Grūzijas.. ai, tik salds tik salds kā medus.

un pat svētdienas vakarā ap/pirms 8 meitene dziedāja jauku krievu mūziku fonā, par fotografiju 9 na 12 un tā..


tā kā ļoti pozitīvi iespaidi un ir laba vieta, kur aizvest ciemiņus!

(comment on this)



> top of page
Sviesta Ciba