smth
Drošībai 
2nd-Jun-2020 08:30 pm
0602

Ja gribi doties rogainingā, tad šī pote ir obligāta, manuprāt. Protams, var cerēt un paļauties, kas nekas nenotiks, bet tas ir muļķīgi. Jā, līdz šim rogainingā man neviena ērce nav pieķērusies (tfu,tfu,tfu), tomēr, zinot to, pa kādiem brikšņiem reizēm ložņājam, garās zāle nesakoptāsa pļavās...ai, aic, daudz riska momentu.
Savas dzīves laikā divreiz noķēru ērces. Pirmā reize - Saulkrastos. Atbraucām uz Undu Saulkrastu Jazz vakara koncertu klausīties. Man izkāpšana bija krūmu virzienā. Nepievērsu tam visam uzmanību. No rīta, dušā pamanīju labi piesūkušos ērci. Aizbraucu uz LIC, izvilka, pārbaudīja.. Nomira vesela un es atviegloti uzelpoju.
Pēc dažiem gadiem mazmazītiņu ērci noķēru Rīgā, staigājot pa centrālajām ielām. Tajā dienā pūta stiprs vējš, tādēļ pieņemu, ka ērci man vienkārši uzpūta virsū. Labi, ka ērce nomira vesela. Tomēr tas gadījums man atkal nekalpoja par pietiekami labu motivātoru.
Pēc dažiem gadiem nokļuvu LIC. Manā palātā gulēja kundze ar ērču encefalītu. Mēnesis gultā. Horizontālā stāvoklī. Pat uz tualeti nedrīkst aiziet. Tas man šķita šausmīgi. Motivācija sāka rasties, bet ne pietiekami.
Rogainings bija tas, kas piespieda kustēties. :) Lai nebūtu tā, kā bija tai kundze LIC, drošāk ir vakcinēties. Manuprāt.
Bet diena beigās sanāca draņķīga. Komisijas sēdē šodien mūs piesmēja nedaudz. Par termiņiem, par invalīdiem. Un ir skaidrs tas, ka vari teikt, ko vien tu gribi, vienalga būsu vainīgs, pat, ja esi darījis visu pareizi. Lielais boss arī nedaudz iepīka par termiņiem, bet nu.. Kā būs, tā būs. Protams, varbūt vajadzēja mums biežāk bistīt tos, kuru jautājumus šoreiz centāmies paņemt uz borta. Bet tagad jau vairs neko nevar mainīt. Jātur īkšķi, lai tomēr līdz tam 30.07. mēs tiktu līdz finišam.
Garastāvoklis draņķīgs. Nogurums liels. Neko negribas.
Comments 
5th-Jun-2020 09:08 pm
pret laima slimību gan neglābj, bet nu cik saprotu arī izvilktu ērci var testēt pret kaut ko vienu, pret abiem nevar. Tad nu vismaz drošāk, ja jāpārbauda pret vienu..
Es tās maziņās, kas tikai pieķerties pagūst, bet ne lāga piesūkties vispār neskaitu.. Lielā tfux3 piesūkusies vēl nav. Bet mājās atnestas ir bijušas.. :@ Man pagaidām visas bijušas tādas, ka ar pirkstiem tāpat var noņemt, pat īsti punkts nepaliek, sanāk, nav paguvusi vēl lāga iekosties. tur risks kko noķert cik saprotu, nekāds. Ja piwsūcas, tad gan.. Attiecīgi uzreiz jārauj laukā, nav tur ko gaidīt dakteri vai ko..
8th-Jun-2020 09:17 am
Es ar abām ērcēm, kas bija kārtīgi iebāzušas snuķus, tiklīdz pamanīju, braucu uz LIC. Pašai bail vilkt ārā - briesmu stāstus par norautām galvām esmu saklausījusies. :D
Bet nu jā..ērces ir baiss slimību perēklis.. :(
8th-Jun-2020 10:07 am
Laima slimībai pietiekot arī tad, ja ir pat pavisam nedaudz pieķērusies. Tur svarīgi pēc tam pavērot piesūkšanās vietu vai arī pēc nedēļas-divām nodot asins analīzes, jo varot arī nekādas redzamas pazīmes nebūt.
8th-Jun-2020 10:53 am
Man tajā pašā LIC palātā blakus gulēja kundzīte ar Laimu. Pamatīgs pleķis uz muguras bija.
Vārdu sakot, LIC labi der, lai pabiedētu sevi. ;)))
8th-Jun-2020 03:21 pm
nu vot es atkal lasīju, ka laima laikam tieši vajag, lai kārtīgi piesūcas, jo borēlijas dzīvo ērcei vēderā, zarnu traktā. Attiecīgi var nonākt brūcē tikai, ja ērce kārtīgie piekodusies un /vai sāk vemstīties..
Ar tiem pleķiem ir tā, ka to ar lasīju, ka 40% gadījumu varot pat nebūt pleķis nekāds. A nespecifiskie simptomi tādi, ka ej sazini.. tur viss zem tiem var būt apakšā, tai skaitā mēness fāžu maiņas un parasta neizgulēšanās..
Kad bērnam bija pieķērušās 2x mazās ērcītes (tās pat vispār bija nimfiņas), toreiz visu iespējamo par šito izlasīju, jo viena bija paguvusi arī pamatīgi piesūkties - tāda maza sarkana "krevelīte" ar kājiņām nokrita nost, kad ar pirkstu pabakstīju..
Arī ar antivielām bija tā, ka analīzes jau taisījām pietiekami vēlu, lai redzētu, ka toč ir/nav (šķiet 2mēn), jo nu gadu vecu bērnu bakstīt lieki ar negribējās.. Uzrādīja kaut kādus skaitļus (gadu vecam bērnam!!). Aktīvā slimošana tur laikam bija tuvu 0, bet tas pārslimošanas cipars bija zem tās normas, lai uzskatītu par pozitīvu, bet tomēr diezgan tuvu. Ap 0 tur toč nebija.. Vēl arī vēlreiz kkad BKUS taisīja tās analīzes (citu iemeslu dēļ nonāca, izsitās uz kājas kkādi sarkani pleķi, iekoda kakla'un galvā, ja kas), uztaisīja arī tās analīzes. Negatīvas.. Ar to Laima tur nekas nav vienkārši. atliek pārkrustīties un iet mežā vai sēdēt dzīvoklī.. :(
8th-Jun-2020 04:00 pm
Dzīvoklī ir visdrošāk. Lai gan, ja ir suns, tas mierīgi var atnest. Draugi stāstīja, ka bērnam no galvas izņēma ērci, jo sapina vainagu un uzlika galvā, bet nepamanīja, ka uz kādas puķes sēdēja ērce.
Pēc tādiem stāstiem panikā vien var dzīvot.
Vai arī sakrustot pirkstus, pārkrustīties un cerēt, ka viss būs labi. :)
This page was loaded Apr 25th 2024, 1:35 pm GMT.