smth
noķert vēl vasaru aiz astes 
21st-Sep-2018 07:21 pm
0921

Jau otrais vakars ir tik foršs! Vakar vēl kādu brīdi pēc saulrieta sēdējām uz soliņa, pļāpājām, šodien vienkārši baudījām mierīgo vakaru.
Pēdējās patiešām siltās dienas šajā vasarā. Noķert vasaru vēl aiz astes, pagulēt šūpuļtīklā, pastaigāt šortos un lenču krekliņā, iešļūcenēs vai basām kājām. Ideāli! Divas nedēļas atpakaļ laika prognoze manam atvaļinājumam nebija diez ko iepriecinoša, bet šobrīd es varu teikt - man bija lielisks atvaļinājums! Es tiešām noķēru vasaras sajūtu, es esmu nedaudz nosauļojusies, es neesmu tuntuļojusies un salusi, kā reizēm septembrī gadās. Salnu nav bijis, vēl vasara, ne atvasara. :) Ideāli!
Forši, ka auto dabūju atpakaļ. Grab tā aizmugure nedaudz mazāk, jo paeļļoja to, ko varēja paeļļot, bet jāremontē vienalga ir. Tā kā negribēju vairs ilgāk auto atstāt un gribu braukt mājās un ar tādu defektu varu braukt mājās, tad paņēmu savu auto mājās. Ar Koļu sarunājām jau tikšanos 8.oktobrī. Izdarīs to, kas darāms un kādu brīdi būs miers. :)
Izbraucu nelielu loku ar savu auto. Man patīk braukt. Mīksta, klusa.. :) Jācer, ka tiešām viss būs labi un rīt normāli līdz Rīgai atbraukšu.
Bet vispār šodien tāda ļoti rāma un mierīga diena sanāca. Aizbraucām uz laukiem, salasījām divus grozus ābolu - viens brauks uz Rīgu jau rīt, bet otrs paliks vēlākam laikam. Kamēr ir tik daudz ābolu un burkānu, dzersim sulas. :) Pēc tam sakrāmējām mierīgi manu auto. To, kas var palikt pa nakti mašīnā, sakrāmēju bagažiekā. Mēs jau smejamies, ka abi ar brāli izmantojam rudeņos un pavasaros auto bagažnieku pagraba vietā. :)) Šis tas jau nonāca arī salonā. Diezgan daudz mantu jāved. Gan visādas ēdamlietas, gan savas mantas, gan šis tas kaķiem. Tā ir, kad pārvācas uz laukiem uz pāris nedēļām. ;)
Labas divas nedēļas bija. Daudz izdarīts. Dārzs gandrīz nokopts - palikuši kāposti, kukurūza, dālijas. Kad atbraukšu oktobrī, būs vēl jāparetina krūmi, lai pavasarī jau viss ir kārtībā. Ir laba sajūta. Ļoti.
Un vēl ir laba sajūta, jo zinu, ka 11 darba dienas vēl jānostrādā un atkal būs atvaļinājums. Centīšos atkal šo atvaļinājuma sajūtu nepalaist projām. Uzturēt vieglumu. Oktobra beigās gan nāksies iejūgties darbos līdz nākamajam gadam. Bet tas būs oktobra beigās.
Nu, ko.. jāsakrāmē mantas. Rīt piens jāpaņem, visādi sīkumi dārzā jāsavāc un uz mājām! Zinu, ka tur visi jau ir sailgojušies. :))

Un vēl nedaudz ziņu:
"Piektdien teju visā valstī pārspēts gan 21.septembra, gan mēneša trešās dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords. Gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +27..+30 grādiem, valsts ziemeļaustrumu daļā - līdz +24..+27 grādiem.
Iepriekšējais vēlākais datums, kad Latvijā reģistrēts +30 grādu karstums, bija 7.septembris 2008.gadā - toreiz Daugavpilī gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +30,1 grādam.
Visa mēneša karstuma rekords Latvijā ir +31,6 grādi 1992.gada 1.septembrī."

Un vēl.. dikti smuki gan vakar, gan šodien ausa. Vakar, uz soliņa sēžot, smuks mēness ausa starp skolu un kokiem, bet šodien starp koku zariem un lapiem, kas aizsedz veco bērnu dārzu, dzeltenā ripa rāpjas debesīs. :)

Un vēl.. Vakar Ivars aizbrauca uz Horvātiju. Vienu ģimeni ved atpūsties. Šodien pavadīja dienu Veļičkā. Kā īpašu sveicienu atsūtīja šo bildi. Lieliska! Pasmējos, ka šo ir jāizprintē un jāliek pie sienas! :)

pagaidi
This page was loaded Apr 20th 2024, 6:02 am GMT.