f3

Astoņi atjautīgi varianti, kā ikdienas solī pielietot irbulīšus

Maijs. 15., 2019 | 08:35 am
No:: f3

Irbulīši parasti tiek izmantoti, lai gan restorānos, gan mājās baudītu austrumnieciskus ēdienus, taču tos var likt lietā arī dažādu mājas darbu veikšanā un ikdienišķu problēmu risināšanā.

Šauru vietu tīrīšana. Apliec ap vienu vai diviem irbulīšiem lupatiņu vai salveti, lai tiktu klāt grūti aizsniedzamām vietām, piemēram, ventilācijas restēm vai spraugām starp krānu un izlietni. Izmanto sevis radīto rīku, lai iztīrītu šaurās vietas, kurās pirkstus ielikt nav iespējams.

Apavu tīrīšana. Ja nevēlies apavus no smiltīm, dubļiem vai sniega tīrīt pēc to novilkšanas, noliec priekšnama tuvumā pāris irbulīšus. Ar tiem varēsi likvidēt visus netīrumus, kas pieķērušies zolei un kurus ar pāris noslaucīšanas reizēm paklājā notīrīt nebūs iespējams.

"Plaukti" ledusskapī. Jo īpaši pēc svētkiem un vasaras labumu sagatavošanas ziemai var rasties sajūta, ka ledusskapis ir pārāk mazs un tajā nav pietiekami daudz plauktu. Taču ar irbulīšu palīdzību iespējams izveidot vēl vairākus plauktus, tos noliekot paralēli vienu otram blakus uz trauka virsmas. Pēc tam varēsi uz tiem virsū likt vēl citus katliņus, šķīvjus vai bļodas.

Improvizēts statīvs traukiem. Ja pēc ciemiņu viesošanās viss trauku žāvēšanas statīvs ir pilns, bet uz slaucīšanu prāts nenesas, no irbulīšiem izveido improvizētu statīvu, kur tos uzlikt. Atceries gan paklāt apakšā kādu dvielīti vai nolikt trauku, lai ūdenim būtu kur notecēt.

Palīgs telpaugiem. Nereti gadās, ka maza izmēra telpaugam nepietiek vien ar saviem spēkiem, lai tas augtu kupls un skaists. Lai kāti neaugtu katrs uz savu pusi, tos iespējams piesiet pie irbulīša, kas iesprausts augsnē. Starp citu, "Cālis" forumā minēts, ka koka irbulīši labi noder arī tad, ja vēlies dobes pasargāt no mājas mīluļu nedarbiem. Vairāk uzzini šeit.

Krāsas samaisīšanai. Tāpat irbulīši var būt labi rīki, lai bundžā samaisītu krāsu pirms remontdarbu veikšanas. "Tava Māja" apkopoto remontdarbu izlasi lūko šajā rakstā.

Ķiršu kauliņu izņemšanai. Katrs, kurš kaut reizi dzīvē pielikts pie ķiršu kauliņu izņemšanas darba, zina, cik bez speciālajiem palīgrīkiem tas var būt nogurdinošs process. Lai uzdevumu atvieglotu, ņem talkā irbulīšus, ar kuriem iespējams izspiest kauliņu ārā.

Dzērienu samaisīšanai. Veikalu plauktos atrodami speciāli piederumi, kas domāti ērtākai dzērienu vai ballītes kokteiļu samaisīšanai, taču šo darbiņu var ātri veikt arī ar irbulīšiem, kas izmantojami vairākkārt. Runājot par saviesīgiem pasākumiem, pie irbulīšiem vari arī piespraust tematiskus dekorus, ar kuriem rotāt svētku galdu vai telpas.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: