expats' Journal - Day

Tuesday, August 16, 2022

7:47PM - Dzīvesvietas atrašana

Kā jautājumā ar to vistu un olu ir ar dzīvokli un bankas karti. Bez viena nevar dabūt otru. Taču tas šajā stāstā nav tas traģiskākais. Apkopojot vairāku cilvēku novērojumus nākas secināt, ka visiem būtībā problēma ir viena.

Ir tas lielais stereotips, ka šeit viss ir sakārtots. Rietumeiropa. Viss civilizēti. Viena lieta, gan ir skaidra, ka sistēma šeit ir izveidota, un kā jau visas sistēmas tā strādā pašas sistēmas labā. Taču pirms tam atkal nedaudz par Nīderlandi. Viena no šīs valsts īpašībām ir pārapdzīvotība. Ir valsts iedzīvotāji, ārvalstu studenti, viesstrādnieki; senie un jaunie, legālie un nelegālie imigranti un citi tīkotāji pēc labas dzīves. Kāpēc tas ir svarīgi dzīvesvietas kontekstā? Pārapdzīvotības rezultātā (1) cenas ir augstas un (2) dzīvokļus "izķer" diezgan ātri. Vismaz tos, kas ir "labās vietās".

Un tagad pie galvenās problēmas un sistēmas, par ko var runāt vienlaicīgi, jo tas ir viens un tas pats. Sakārtots viss ir tādā ziņā, ka ir cenu griesti, valsts līmenī apstiprināta īres paaugstināšanas politika, atbalsts maznodrošinātajiem pret ārvalstu spiedienu, puslīdz skaidri un visur pielīdzināmi īres noteikumi un citas vispārīgas lietas. Taču īres sarunas nenotiek ar dzīvokļa īpašnieku (!), ar retiem, ļoti retiem izņēmumiem. Šeit kā sēnes pēc lietus ir radīta mākleru industrija, kas darbojas kā starpnieks starp dzīvokļa īpašnieku un īrnieku. Droši vien valstij ir sava statiska par šo, taču pēc sajūtām kādi 90% gadījumi sarunas ir ar mākleru kantori. Un šeit arī sākas visas lielākās problēmas. (1) Nekas svarīgs, ko viņi saka neatbilst patiesībai, viņi vienkārši sniedz pareizās atbildes, kad viss nāk gaismā, ups sorry kaut kas mainījās un suns apēda mājasdarbu, Tev nebūs X, ko es iepriekš zvērēju uz mātes kapa, ka būs. Fuck life right? Šīs ir attiecības, kur amerikāņu teiciens ask no questions hear no lies darbojas 100%. Turklāt viss, protams, milzīgā čilā. Galvenais čill, viss ir ok. Es tev tikko iekakāju mutē, taču ko tu darīji pēdējās brīvdienās? Lēni taču viss būs. (2) Lai izpatiktu dzīvokļa īpašniekam viņi taisās baltāki par pāvestu un izdomā visādas teorētiskas konstrukcijas, kas dzīvē nekad nepiepildīsies, taču tev tam ir jāpiekrīt. + pirms līguma parakstīšanas pēdējā brīdī izņem no teksta dažus punktus. Kad tu uz to norādi, ā jā, sorry my bad un ieliek punktus atpakaļ. Asinssūecēji! (3) Par juridisko pusi vispār nerunāsim. Tā kā burtiski, tur ir tādas intelekta neskartas sejas, kas visu dzīvi nodarbojas ar kulināriju (gatavo visādus vārdu salātus, bez izpratnes par vārdu nozīmi un sekām). Taču, kā jau minēju par to nerunāsim.

P.S. labākais ir tas, ka manā gadījumā šie asinssūcēji būs ar apsaimniekotāji. Šis stāsts turpināsies.

Current mood: cranky
(comment on this)
Previous day (Calendar) Next day