There's life - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

referendumu vasara nr.2 May. 29th, 2011|03:11 am

eerenpreiss
Ar esošajiem dotajiem referenduma balsojums jau ir skaidrs, visi (tiešām visi, ko esmu paspējis izlasīt) uzreiz cītīgi metušies kalkulēt nākošās Saeimas un valdības aprises.
Šāds pragmatisms atkal jau apliecina nespēju rīkoties ārpus nacionālās politiskās kultūras noteiktajiem principiem, kuru vidū ir arī ideja par problēmu atrisināšanu ar labi spēcīgu tā paša nolāpītā, nobružātā, bet vienīgā zināmā spēles lauciņa sakratīšanu. Sak, kauliņi nav nekādi labie, tāpēc jāmeklē kombinācija, kas dzimtu visriebīgākās daļas identificēšanas kompromisā. Kaut kas nesanāk? Nu, laižam atkārtoti, mīnusus uz jauno spēli līdzi neņemot.
Tas ir tikpat traģisks princips kā bēbja sačurātu pamperu konsekventi kabināt atpakaļ atkal un atkal, jo, atvainojiet, nav taču pavisam sūdīgi. Vārdu sakot, pēc mūslaiku varoņa - VZ - īsteni atbildīgā soļa būtu tikai loģiski, ja Pils pārņemtu iniciatīvu vēlēšanu sistēmas reformu diskusiju organizēšanā. Ja arī sabiedrība nepaspēs izrunāt iespējas uz 11tās Saeimas vēlēšanām, vismaz tai nāksies dzīvot ar sistēmas pārmaiņu idejām pakausī. Un pašvaldību vēlēšanas varētu būt labs izmēģinājuma lauciņš da jebkam.
Īpašu uzmanību aicinātu pievērst metodēm, kas mazina deputātu kandidātu atkarību no partiju piesaistes. Iz citām iespējām - balsstiesības, ko tik cītīgi mēģina piekabināt 'bērnam', 16gadnieki kā puslīdz rīcībspējīgi pilsoņi ir vairāk kā pelnījuši. Vidusskolēni, kā nekā, ir pēdējā masveidā vēl valsts apmācīta vecumgrupa, kurai spiestā kārtā ir pienākums plānot savu nākotni - uzdevums, kas novecojot sāk atbīdīties uz esošās situācijas tālāku tālākatražošanas vēlmēm. Kritiķiem atgādināšu, ka kriminālatbildība iestājas vēl ātrāk un par to brēku neceļ.
Apspēlējot Fuko teikto, eksekūcijas gan ir valsts varas spilgtākā demonstrācija, bet nebūt ne viennozīmīgākā. Valsts īstenota savas daļas apšaubīšana ir vēl pretrunīgāka. Taču reālas pārmaiņu iespējas kā plaisas milža māla kājās neviens ij nepamana, masām priecīgi noskatoties milža trejgalvu asiņainajās paškanibālistisma dzīrēs.

p.s. Bet, ja runājam par kombinācijām, es tiešām gribētu dzirdēt 'Vienotības' spices refleksijas par tēmu 'If we could turn back time'
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.