There's life - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

vispārinājumi Jan. 4th, 2011|02:44 am

eerenpreiss
Es pamatā par vidusskolu un vidusskolēniem mēģināju izteikties. Te vecāku vietā ieslēdzas skolas un draugu ietekme.

Pedagogi, kas nav tikai situācijas ķīlnieki, šobrīd pastāv vai nu labās skolās kā kolektīvs, parastās skolās tiekot portretēti kā atsevišķi fanātiķi. Tiem, kuriem 'niez', ātri paveras iespēja ķerties klāt pie kloķu bīdīšanas, nereti atkāpjoties no skološanas darba un lēnām savijoties ar pārvaldi (līdzīgi var teikt par jebkuru sfēru Latvijā).

Šai ziņā, protams, augstskolu metodēm būtu vieglāk mainīties - tās ir brīvākas. Bet, ja godīgi, bez augstskolu reformas (par kuru man nav nekādu ilūziju, starp citu), neko daži moderni pasniedzēji nedos. Vidusskolas tāpēc hipotētiski ir labākā lielumā, pārāk maza administrācija un elite :P

Protams, izgl.sistēma liela un mūžīga. Tomēr ir valstis, kas spējušas visu reformēt. Es nerosinu likvidēt IZM - es tai ieteiktu mainīt prioritātes samazināta budžeta apstākļos :)

Vispārinot sarunu ciklu (jātaisās pie miera) - pretrunu mūsu diskusijā nav. Vien divi fokusi un pārliecību/pieņēmumu precizējumi, kā šķiet. Varbūt rīt sagaidīšu kādus cibiņskolotāju komentārus, lai kur viņi būtu. Manā freidlistē vien laikam zupcis?
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.