There's life - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

in ... we trust Apr. 13th, 2009|01:38 am
eerenpreiss
Reliģijas sociologi Starks un Beinbridžs, iedvesmojoties no racionālās izvēles teorijas, 20.gs. 80.gados attīstīja teoriju, kuras galvenā tēze - cilvēki brīvos apstākļos savu reliģisko organizāciju izvēlēsies, kritiski izvērtējot baznīcu (vai sektu, vai kultu) piedāvājuma atbilstību savām vēlmēm. Šis process būs patstāvīgs un pastāvīgs, ja vien 'tirgū' nav monopolstāvoklis, valstij aktīvi proponējot kādu no ticībām.

Piemērojot šo perspektīvu Latvijas apstākļiem un jaunajām aktualitātēm, prognozēju, ka LELB saplūšana ar RKB vismaz ceturto daļu draudžu/aktīvo 'baznīcā gājēju' liks krietni pārvērtēt savu izvēli, katoļticīgajiem īpaši šai megadarījumā īpaši neciešot. Neatkarīgo luterāņu draudžu skaits un/vai jauno reliģisko kustību popularitāte tikai pieaugs, tirgū kāps citu protestantu baznīcu vērtība, kas savukārt tirgum varētu piesaistīt jaunus pakalpojumu sniedzējus. Pagaidām vēl nebūtu gatavs derēt uz to, ka no valsts atzītajām konfesijām exluterāņus iegūtu X vai Y - pārāk maz doto.

Novedot teorijas piemērošanu līdz farsam, informēju, ka, prasti summējot baznīcu deklarētos to locekļu skaitus, RKB klienti būtu vairāk kā 50% Latvijas iedzīvotāji. Iespējams, situācija būtu jāizvērtē Konkurences padomei
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.